Logo
Til DNT.no forside
Hytte med plen og trær rundt

Holsbru kafé

Holsbru er den viktigste innfallsporten til Langsua nasjonalpark og fjellkaféen har vært drevet her i mange år. Det er nå DNT og bestyrer på Liomseter som driver kafeen.

Publisert: 12. juni 2024
DNTs tilbud

Åpningstider

Åpningstider på Holsbru kafé samsvarer med åpningstider på Liomseter turisthytte. Sommeren 2024 holder kaféen åpent fra 21. juni til 8. september. Stengt på mandager. Etter skoleferiens slutt åpent kun i helgene.  

Lokalmat og turutstyr

Holsbru har vært en institusjon blant lokalbefolkningen i lang tid. Vi har en koselig peisestue med ca. 24 sitteplasser og rikelig med sitteplasser ute. Her serveres kortreiste geitepølser, hjemmelagde elgkarbonader og rømmegrøt, nystekte vafler, is og annet godt. 

Det er også mulig å kjøpe lokale oster fra Ystelyst Håndverksysteri, et utvalg DNT produkter (bla. DNT-nøkkel), fiskekort, fiskeutstyr og mark. 

Informasjon om turmuligheter

Det er gode turmuligheter i området og Gausdal fjellstyre har merket flere korte rundturer med utgangspunkt fra Holsbru. På varme sommerdager kan det være forfriskende med et dukkert i Dokkelva (badeplass ca. 800m fra kaféen), eller hva med en tur til tidligere Norges minste nasjonalpark, Ormtjernkampen?

Se turforslag på ut.no

Overnatting

Det er ingen overnatting på Holsbru, så ønsker du overnatte i området kan du fortsette 22 km innover veien til Liomseter. 

Vertskap og kontaktinfo 

Holsbru kafe drives av vertskap på Liomseter turisthytte

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem