Logo
Til DNT.no forside
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.

Fire DNT-hytter med kanoutleie

Vilt, vakkert og vått. Padling er i vinden som aldri før. Kajakk er et populært valg, men det er mange som fremdeles sverger til den gode gamle kanoen. På disse fire hyttene kan du leie kano og nyte flott natur samtidig.

Publisert: 26. juli 2023
Skrevet av: Oda Ruud Framstad
Inspirasjon

Over fiskerikt vann, med granskog så langt øye kan se eller med ruvende fjell. I Austheiene, Østmarka, Sunnmørsalpene og på Øyerfjellet kan du enkelt sette ut kanoen, og dra åra gjennom vannet i fantastiske omgivelser.

Se video av fire hytter med kanoutleie:

Mjåsvasshytta - tømmerkoia ved vannet

Et gammelt tre speiler seg i blikkstille vann foran ei grå hytte.
PADLEPARADIS: På Mjåvasshytta kan du enkelt leie og dra ut på kanotur. Foto: Marius Dalseg Sætre

 

Ved Mjåsvatnet i Austheiene finner du den gamle jakthytta Mjåsvasshytta. Hytta, som nå har blitt turisthytte, ligger vakkert til på en liten høyde med utsikt over vannet.

Annonse:

Vannet er rikt på fisk og ved vannkanten ligger det kanoer som er til fritt bruk for hyttas gjester. Det er også mange fine turmuligheter i området. Mange velger å kombinere oppholdet med en tur til Gjevdenuten (908 moh.) eller over til nabohytta Hengeltjørnloftet.

Innvendig har hytta en hjemmekoselig følelse med en stor og flott peis, fine spiseområder og gode senger. I 2016 ble det satt opp et anneks ved hytta. Her er det plass til de firbeinte familiemedlemmene.

Røyrivannskoia

Mann i grønn kano padler langs land på en blank sjø.
RØYRIVANN: Hytta kan nås med kano fra Losby. Foto: Marius Dalseg Sætre

 

En annen fin tømmerkoie ved vannkanten finner du i Østmarka. Røyrivannskoia ligger ved Røyrivann og er en hytte med mye historisk preg. Det gamle fløtetrasset i Losbydalen gikk nemlig over Røyrivann, og hytta ble brukt til å huse tømmerhoggere.

Koia ligger fint til like nord for et naturreservat og inne i hytta har du en fantastisk utsikt over det vakre Røyrivannet. Hytta er utstyrt med gassbluss for matlaging og vedovn til oppvarming, samt basisutstyr for matlaging og oppvask.

Her kan du ankomme med kano, men også låne kano på hytta om sommeren.

Djupslia

Skilt som peker mot høyre foran et fjellvann.
MOT DJUPSLIA: På Djupen kan du virkelig nyte en fin kanotur. Foto: Marius Dalseg Sætre

 

Hvis du tar av fra E6 øst for Tretten i Gudbrandsdalen finner du veien opp til Øyerfjellet. Her finner du Djupslia, et av overnattingstedene på Rondanestien og den første selvbetjente hytta på langruta SAGA.

Kano med vester og årer er tilgjengelig for gjester på hytta ved vatnet Djupen, som ligger like nedenfor hytta. Det er også gode muligheter for fisking og et forfriskende bad. Et opphold her byr på mange turmuligheter i tillegg, og er et populært sykkelområde.

Idyll ved Tyssenaustet

Rød hytte ved et stort fjellvann med høye fjell i bakgrunnen.

FLOTTE OMGIVELSER: Tyssenaustet i Sunnmørsalpene byr på en fantastisk utsikt. Foto: Line Hårklau

 

Ovenfor Bjørke i Hjørundfjorden finner du Tyssenaustet ved Tyssevatnet. Omgitt av dramatiske fjell kan du her få en hytteopplevelse og kanotur som kan ta pusten fra deg. Hytta har alt du trenger for å lage e.t godt måltid, og har elektrisk oppvarming. Tyssenaustet ble restaurert i 2000/2001, og innvendig har interiøret fått et helt spesielt særpreg.

Det er fine turmuligheter i området. Fra hytta kan du gå til blant annet Høghornet, Hornindalsrokken, Kvitegga og flere andre spennende topper.

I naustet ved hytta er en 14-fots aluminiumsbåt og kano tilgjengelig, og det er både røye og ørret i vannet.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem