Norske Ostefavorittar på bålet
Me gjentok suksessen frå i fjor med lokalmat-teknikar Kristin Glück-Evensen som hald ein fullsatt ostekveld i Gjerneshuken forrige onsdag.
Skrevet av: Kristin Glück-Evensen
Den første vinterkvelden med strålande ver, stjerneklart og kaldt. God varme i grua og ivrige deltakarar. 4 ulike ostar, stølshistorie og formidling av norske ystetradisjoner.
Smørsteikt gamalost, steikjeost fra Øystese i Hardanger, smelta rødkittost som fondue: raudberg fra Himmelspannet ysteri i Hemsedal og lein fra Rueslåtten ysteri i Hol. Norske håndtverksoster på sitt aller beste. Dypping av småpoteter i smelta ost, tyttebær og rømme på gamalosten, tomatchutney på Steikjeosten.
Tusen takk til Kristin Glück-Evensen for ein magisk heilaftan!
Om du ynskjer å sjå meir om kva Kristin driv på med, kan du få med deg julespesialen av "Norge Rundt" kvar dei blant anna fulgte ho under dette arrangementet.
Se også