Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside

Norske Ostefavorittar på bålet

Me gjentok suksessen frå i fjor med lokalmat-teknikar Kristin Glück-Evensen som hald ein fullsatt ostekveld i Gjerneshuken forrige onsdag. 

Publisert: 24. november 2025
Skrevet av: Kristin Glück-Evensen
Turreferat
Mat med innsikt: Norske ostefavorittar på bålet med Kristin Glück-Evensen.
Foto: Kristin Glück-Evensen

Den første vinterkvelden med strålande ver, stjerneklart og kaldt. God varme i grua og ivrige deltakarar. 4 ulike ostar, stølshistorie og formidling av norske ystetradisjoner.

Smørsteikt gamalost, steikjeost fra Øystese i Hardanger, smelta rødkittost som fondue: raudberg fra Himmelspannet ysteri i Hemsedal og lein fra Rueslåtten ysteri i Hol. Norske håndtverksoster på sitt aller beste. Dypping av småpoteter i smelta ost, tyttebær og rømme på gamalosten, tomatchutney på Steikjeosten. 

Tusen takk til Kristin Glück-Evensen for ein magisk heilaftan! 

Om du ynskjer å sjå meir om kva Kristin driv på med, kan du få med deg julespesialen av "Norge Rundt" kvar dei blant anna fulgte ho under dette arrangementet. 

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli Frivillig i Voss Utferdslag
Bli Frivillig i Voss Utferdslag
Bli medlem i Voss Utferdslag
Bli medlem i Voss Utferdslag