Logo
Til DNT.no forside
Førjulstur med DNT ung Stavanger til Ådneram i desember 2019.

Tilbud for skoleklasser i Stavanger Turistforening

DNT ønsker å vise veien ut til naturens og friluftslivets mangfoldige muligheter, og vi vil ha med oss alle! Derfor vil vi i Stavanger turistforening styrke rammene for friluftsliv i skolen og tilbyr både leirskole, skolerabatt på hyttene våre, og friluftslivkurs rettet mot både lærere og elever.

Klassetur

I ukedager har vi skoletilbud på alle våre selv- og ubetjente hytter. Da betaler skoleklasser kun kr 110,-  per elev og kan ha med 2 lærere gratis. Hyttene våre ligger i spennende turterreng, og er utrustet med sengeplasser, kjøkken, ved og gass.

Ta kontakt med Tursenteret for å bestille: tursenter@stf.no ​​​​​​​eller telefon 51 84 02 00.

Skoleklasse på tur til Tomannsbu turisthytte
Skoleklasse på tur til Tomannsbu

Våre beste hytter til klasseturen

Her får du en rekke gode forslag til hytter som passer utmerket til en klassetur fylt med naturopplevelser.

Se hyttene her
Se hyttene her

Leirskole

Vi tilbyr betjent leirskole på flere av våre hytter. Engasjerte leirledere setter friluftsliv på timeplanen når klassen reiser på leirskole med Stavanger Turistforening.

Leirskoletilbudet vårt

Her kan du lese mer om leirskoletilbudet vårt.

Informasjon om leirskole
Informasjon om leirskole

 

Skoleklasse på leirskole
Skoleklasse på topptur som en del av leirskoleoppholdet

Kurs i skolen

Fersking i Friluftsliv - tilbys som heldagskurs eller kurs med overnatting ute. 

Kursene kan gjennomføres for elevgrupper med lærere, eller rene læreregrupper. Dette er praktiske kurs som holdes utendørs.  Vårt ønske med kurset er å gi trygghet, selvtillit og inspirasjon for å komme seg ut i naturen. Friluftsliv byr på en enorm bredde fra en liten rusletur i parken eller skogkanten til krevende langturer i bratt vinterfjell. Gjennom ferskingkurset får deltagerne kompetanse til å starte utforskingen av bredden. Deltakerne lærer grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv, med tema som inkluderer: Allemannsretten, kart og kompass, turplanlegging, bål, primus, mat på tur, bekledning og pakking av tursekk, og info om DNTs tilbud.

Kursene er gratis for skoler. Ta kontakt med fagansvarlig for å lage avtale: marte@stf.no 

STF kursholder viser elev hvordan han kan bruke kompass
Opplæring i kart og kompass på ferskingkurs

Vinn buss til klassetur!

Ta med klassen på tur! Send inn tegning av deres drømmetur til en av fjelltoppene i regionen og bli med i trekningen av buss til startpunktet for turen. Premien er buss for kr 10 000,- og dere velger selv om dere strekker det til å rekke én eller flere av fjelltoppene som inngår i 10 på topp i Sandnes. 

10 på topp i Sandnes byr på det beste av Sandnes kommunes turområder. Hva med å sette dere et mål om å bestige alle turmålene, og samtidig bli med i trekingen av flotte premier? Turprogrammet er tilpasset store og små, hvor de fem letteste turene er merket med Turbo. På disse fem toppene finner du en bokstav som samlet blir et ord. Alle som gjennomfører programmet og leverer inn de registrerte turene innen 1. november får utdelt diplom og er med i trekningen av flotte premier. For barn under 13 år og voksne over 60 år er det tilstrekkelig å besøke de fem toppene de måtte ønske for å være med i trekningen. 

Tegningene sendes til skoleansvarlig i Stavanger Turistforening innen 1.april. Husk å oppgi e-postadresse som kan kontaktes når vinneren er trukket. 

Tegningene kan sendes i posten til Stavanger Turistforening att: Marte Dale, Postboks 239, 4001 Stavanger eller skannes og sendes på mail til marte@stf.no.

Skoleklasse som har vunnet gratis buss er på topptur
Denne skoleklassen vant gratis buss for å nå flere turmål med klassen
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem