Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Ny bro over Gjerda, Østre Finneveg

I høst ble vi ferdige med ny bro over Gjerda, som ligger på Østre Finneveg øst for Kynndammen i Åsnes kommune. Flinke elever og lærere fra bygg- og anleggsteknikk på Solør videregående skole sto for arbeidet med broen.

Publisert: 20. desember 2023
Skrevet av: Trond Asle Daltveit
Nyhet
Ny bro over Gjerda
Ny bro over Gjerda på Østre Finneveg Foto: Rolf Risaasen

Den nye solide broen erstatter en gammel bro som var helt forfalt. Broen er en del av Østre Finneveg, en vandrerute og et kulturminne fra den tiden hvor man gikk mellom torpene på Finnskogen til bygdene langs Glomma.

Østre Finneveg er en av flere slike ruter. Denne går mellom kirka på Flisa, via Gjessåsen, Kynndammen og ender opp ved Juvberget. Du kan overnatte på Kynndammen og på Drengestua, Nedre Juvberget. Fra Juvberget er det en flott utsikt. 

Turen kan også forlenges ved å gå Finnskogleden til Gravberget. Fra Gravberget kan du ta Finnevegen til Braskereidfoss hvor det er bussforbindelse tilbake til Flisa. 

Prosjektet er støttet av Landbrukskontoret i Våler og Åsnes (ulvemidler), og DNT Finnskogen og Omegn takker for tilskudd og uvurderlig hjelp fra Solør Videregående Skole. 

Turbeskrivelser og overnattting

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem