Til DNT Vansjø
Hus

Hytter og gapahuker i Mosseregionen

I Mossergionen kan vi tilby fine overnattingsmuligheter i gapahuker, lavvoer og hytte. I Vansjø finner du to gapahuker på Årvolltangen, en på Store Kvernøy og en på Lille Kvernøy. Ved Ravnsjø ligger Ravnsjøhytta og på Ravnsjøholmen ligger en lavvo og to gapahuker.

Hytter

Slottet på Ravnsjøholmen

Slottet på Ravnsjøholmen ble bygget i 1880, og er Østfolds første fritidshytte. Slottet er en koselig dagshytte som liggger ute på en holme i Ravnsjø. På grunn av restaureringsbehov er Slottet stengt frem til dette er gjennomført. 

Ravnsjøhytta

Ravnsjøhytta ligger vakkert til ved Ravnsjø i Svinndal. Dette er en ubetjent hytte som kan bli leid ut av deg som vil besøke en hytte like ved supre turstier og vakker utsikt utover innsjøen. 

Hotell Kjesebu

Hotell Kjesebu er en artig gammel fugleobservasjonsbu ved Kjesebotnmosan i Våler kommune. Denne dagshytta er en flott rasteplas, med godt utsyn over måsan som tidligere har vært torvstrømyr. 

Askerødhytta

Ved bevervannet Askerødtjernet på kommunegrensa mellom Hobøl og Våler ligger denne dagsturhytta / grillhytta ved Askerødtjern. Bålplass på utsiden av hytta og utedo i nærheten. Hytta er ulåst og den er åpen for alle.

​​​​​​​DNT-nøkkelen

​​​​​​​DNT-nøkkelen er for mange den viktigste medlemsfordelen med tilgang til rundt 550 hytter. Du kan deponere på nøkkelen og beholde den så lenge du har et gyldig betalt medlemskap.

I Moss kan du få deponert på din DNT-nøkkel hos vår samarbeidspartner Bjørn C, Dyreveien 20, 1524 Moss, 69 25 44 77.

Gapahuker

Du finne fire gapahuker i Vansjø hvor Vansjøtjenesten og DNT Vansjø sørger for vedlikehol og ettersyn. Ønsker du opphold på disse gapahukene er det «førstemann til mølla» som gjelder. 

Kvernøyhuken

Fem personer rundt bålplassen ved Kvernøyhuken

Denne gapahuken ligger på sørøstsiden av Store Kvernøya nordøst i Vansjø på et kommunalt friområde i Moss kommune. Huken ligger noen få meter fra vannet, med mange fine fiske- og bademuligheter. 

Mer informasjon om Kvernøyhuken.

Gudøyhuken

En turgruppe som raster ved Gudøyhuken

Gudøyhuken ligger på nordvestsiden av Gudøya, som befinner seg i den østlige delen av Vansjø. Her finnes det mange fine fiske-, bade- og turmuligheter. 

Mer informasjon om Gudøyhuken.

Grevlinghuken

En gråbrun gapahuk i skogen.

Denne huken befinner seg på fastlandet vest i Vansjø på østsida av Årvolltangen, i et kommunalt barskogvernområde i Rygge. Den ligger noen få meter fra vannet og har lett adkomst fra merket sti. 

Mer informasjon om Grevlinghuken.

Elverhøyhuken

En brun gapahuk med en dumpehuske foran og en vedstabel ved siden av

Elverhøyhuken ligger i skogbrynet bak kystledhytta på Elverhøy. Turen til denne gapahuken ligger på ca. 6 km med for det meste lett terreng, men hvor det kan være noe kupert. 

Mer informasjon om Elverhøyhuken.

Nord- og Sørhuken på Ravnsjøholmen

En mann med sekk på skulderen går rundt hjørnet av gapahuken
Nordhuken på Ravnsjøholmen.
Gapahuk med vann i foran og skogen bak.
Sørhuken på Ravnsjøholmen.

På Ravnsjøholmen i Ravnsjø, Svinndal finner man Nordhuken og Sørhuken. Ravnsjøholmen skal først og fremst være en basecamp for barne- og ungdomsgrupper, og er derfor førsteprioritert. Når det ikke er reservert grupper så er det «førstemann til mølla» som gjelder, likt som alle andre gapahuker.  

For å unngå bomtur, send gjerne mail til vansjo@dnt.no eller 95 43 23 63 for å sjekke om det er booket inn grupper før du drar dit. 

Mer informasjon om Nord- og Sørhuken på Ravnsjøhomen.

Se også

Bli frivillig i DNT Vansjø
Bli frivillig i DNT Vansjø
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Aktivitetskalender
Aktivitetskalender