Logo
Til DNT.no forside
Rundtur Jotunheimen vest, Fondsbu - Olavsbu - Skogadalsbøen - Fondsbu

Tur- og aktivitetsledelse

I DNT er det alltid rom for flere turledere. En turleder er en frivillig som leder en turgruppe trygt gjennom turruta. Det kan være alt fra en dagstur i nærmiljøet, en padletur med overnatting eller en sommertur i fjellet over flere dager. Om du har et ønske om å bidra med å skape turopplevelser for andre bør du vurdere å bli turleder.

Publisert: 09. april 2024
DNTs tilbud

Om turlederen

Turlederen har ansvaret for gruppas trivsel og trygghet gjennom hele turen. Rollen som turleder passer for deg som har turerfaring, trives blant folk, liker å veilede og dele din kunnskap, er opptatt av å gi andre gode turopplevelser og kan holde hodet kaldt når det trengs. Som turleder er man DNTs ansikt utad til deltakere, medlemmer, hyttebestyrere og andre turgåere man møter underveis. Det er derfor viktig å være et godt forbilde og en reflektert ambassadør for det organisasjonen står for og de verdier vi verdsetter.  

Om aktivitetsledern

En aktivitetsleder bidrar på ulike aktiviteter og arrangementer for barn og barnefamilier. De samme egenskapene er viktig, men det stilles ikke krav til orienteringsferdigheter for en aktivitetsleder, og en trenger derfor ikke å ta turlederkurs. Denne rollen 

Turlederstigen

DNT Ambassadør

DNT Ambassadør: Ambassadørkurset er første trinn i turlederstigen, og er obligatorisk for alle turledere. Ambassadørkurset gir en innføring i DNT, kjernetilbud og verdier.

Grunnleggende turlederkurs

Grunnleggende turlederkurs: Som grunnleggende turleder er du kvalifisert til å lede turer i lavlandet på sti og vei, hovedsakelig på sommerstid. 

Sommer-turlederkurs

Sommer-turlederkurs: En sommerturleder i DNT kan ta med seg et turfølge på fjellet i sommerhalvåret, også i krevende terreng. Turene arrangeres gjerne med overnatting på DNT-hytter.

Vinter-turlederkurs

Vinter-turlederkurs: En vinterturleder i DNT kan lede turer på høyfjellet i vinterhalvåret, også i krevende terreng.  

Hvordan bli turleder?

Det første steget for nye frivillige er å registrere seg i frivilligsystemet der du vil få mulighet til å melde deg på et infomøte. Her vil du få møte frivillige i ulike roller som vil introdusere deg til DNT og hva det betyr å være frivillig hos oss. Etter møtet vil du få mulighet til å booke en samtale med noen av oss i staben der vi kartlegger veien din videre. Vi kaller denne prosessen for frivilligreisen. 

Utviklingsprogram

For deg som ønsker å bli turleder har vi et eget utviklingsprogram som vi kaller «Turlederstigen». Da starter man med nærturlederkurs eller grunnleggende turlederkurs som gir deg kompetanse til å lede turer i marka og nærområdet. Om man ønsker å utvikle seg utover det kan man følge stigen for å lede turer i fjellet, både vinter og sommer. All informasjon om kurs, påmelding, tid og sted vil du finne i frivilligsystemet etter at du har fullført frivilligreisen.

 

 

Hvor trenger vi turledere?

I DNT Oslo og Omegn orgnaiserer vi våre aktiviteter og turer etter kategori og målgruppe. Her er det rom og mulighet for å bli en aktiv frivillig der du kan være med på å skape friluftsopplevelser for livet. 

Bli kjent med de forskjellige områdene der du kan engasjere deg her: 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka