Logo
Til DNT.no forside
Frivilligdagen Oksenøya 4.06.23

Arrangementer og møteplasser

Årlig arrangerer DNT Oslo og Omegn mange arrangementer og vi streber etter å skape gode møteplasser der frivillige kan samles for å faktisk kjenne på det enorme felleskapet DNT representerer. Våre frivillige på disse arrangementene kaller vi får DNT-verter.

Publisert: 09. april 2024
DNTs tilbud

Hvordan bli DNT-Vert?

Det første steget for nye frivillige er å registrere seg i frivilligsystemet der du vil få mulighet til å melde deg på et infomøte. Her vil du få møte frivillige i ulike roller som vil introdusere deg til DNT og hva det betyr å være frivillig hos oss. På dette møtet vil vi kunne informere om hvilke behov som finnes akkurat nå, inkludert for DNT-verter. Du kan også lese om behovene akkurat nå her: Slik er behovet akkurat nå

 

Hva er en DNT-vert?

En DNT-vert er en frivillig som bidrar under et arrangement eller et møte med alt fra enkle oppgaver til aktivitetsledelse. I DNT har vi mange offentlige arrangementer for å synliggjøre DNT og gi en smakebit på friluftslivet. DNT-verten har i oppgave å skape en hyggelig ramme rundt aktiviteten. Dette handler om å ønske deltakerne velkommen, servere kaffe og te før, under eller etter aktiviteten og ta initiativ til hyggelig samvær etterpå for de som måtte ønske det. En DNT- vert må være glad i å omgås mennesker og opptatt av at folk skal føle seg velkommen og man trenger ikke friluftserfaring for denne rollen.  

Eksempler på arrangementer der vi har behov for DNT-verter:

  • Kom deg ut dagen: et bynært, lavterskel tilbud som skjer to ganger i året der vi har som mål om å skape nye friluftsentusiaster i alle aldre. 
  • Friluftstrimmen: et gratistilbud der vi inviterer til trim og fysisk aktivitet på dagtid i parker og andre byrom sammen med en profesjonell PT. Her har verten ansvar for å ønske velkommen, og er hjertelig velkommen til å delta på trimmen. Les mer om Friluftstrimmen
  • Åpen kafe for frivillige: et månedlig forum der frivillige i DNT Oslo og omegn kan samles og dele erfaringer. En vert på åpen kafe kan for eksempel hjelpe med å ønske velkommen, sette ut mat eller rydde i etterkant av arrangementet.

Informasjonsarbeid

Selv om mange kjenner til DNT, er det ikke alle som kjenner omfanget av tilbudet og hvordan man kan bruke dette. For at flere skal kunne ta del i felleskapet, som frivillig, deltaker på tur eller gjest på en hytte er det viktig å kjenne til mulighetene. 

Frivillige bidrar til å gi denne informasjonen på våre møteplasser. Dette kan være på større arrangementer eller på en stand i byen eller i marka. Vi har et eget info-team som får grundig opplæring i DNTs tilbud og hvordan man kan benytte seg av dette. I tillegg har vi en frivillig fotogruppe og frivillige som har i oppgave å lage turbeskrivelser og turforslag på ut.no. For å drive med informasjonsarbeid i DNT må man være god på formidling, enten via bilder, tekst eller muntlig. Det er en fordel å ha noe kunnskap om DNT, men opplæring gis for de som vil være en del av info- temaet. 

Tre personer med DNT-vest som smiler til kamera

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka