Logo
Til DNT.no forside
Ferskingkurs på Nedre Gupu.

Bestill overnatting eller dagsbesøk på Nedre Gupu

Alle er hjertelig velkommen til å bruke fasilitetene på Nedre Gupu og vi anbefaler å bestille på forhånd. Nedre Gupu brukes til friluftsliv, og det er ikke anledning til å ha fest på området. Det skal være ro mellom kl. 23.00 og 06.00.

Publisert: 13. oktober 2023
DNTs tilbud

Bestilling Våningshuset

Våningshuset kan kun bookes av grupper som er tilknyttet skoler, barnehager, idrett eller friluftsliv.

Vennligst skriv i notatfeltet hvilken skole, barnehage eller idrettslag du tilhører ved fullføring av bestillingen

Utstyr

Huset har et velutstyrt kjøkken, sengeplasser til 12 stk. og et møterom som er velegnet for kurs og sammenkomster for ca. 15 personer. Leietakere må vaske etter seg etter oppholdet. Manglende eller dårlig vasking vil bli belastet med gebyr. For mer informasjon om våningshuset, se her.

Priser

Pris for leie av våningshuset er kr. 1090,- for et dagsopphold (kl. 10 – 16) og samme pris for overnatting (kl. 16 – 10).

Leie må betales ved reservasjon. Etter reservasjonen vil man få tilsendt en bekreftelse som også inneholder koden for en nøkkelboks der inngangskortet til huset er lagret. Nøkkelboksen befinner seg øverst på en av søylene i inngangspartiet.

Her kan du bestille våningshuset.

Bestilling Lavvo

Trelavvoen på Nedre Gupu har plass til ca. 15 overnattingsgjester (20 barn) rundt en vedovn. For mer informasjon om lavvoen og uteområdet, se her.

Ukedagene

I ukedagene, fra kl. 10 mandag til kl. 16 fredag, kan lavvoen bare reserveres av skoler og barnehager i Bærum kommune. I helgene, fra kl. 16 fredag til kl. 10 mandag, kan den reserveres også av andre.

Gratis leie

Leie av lavvoen er gratis, men lavvoen er låst. Ved reservasjon vil man få tilsendt koden til en nøkkelboks der nøkkelen til lavvoen er lagret. Denne nøkkelboksen sitter på lavvoen, til venstre for inngangsdøra.

Her kan du bestille lavvo.

Bestilling Gapauker

På Nedre Gupu er det 5 gapahuker med hver sin tilhørende bålplass. Hver av gapahukene har overnattingsplass for 8 – 10 personer. 

Bestill her

Gratis

Gapahukene og bålplassene er gratis og kan også benyttes uten reservasjon, men da må man være innstilt på å vike plassen dersom det kommer noen som har reservert.

Bestilling

Gapahukene bestilles hver for seg, dvs. at hvis man ønsker å reservere flere for det samme tidsrommet, må man foreta flere parallelle reservasjoner.

I ukedager

I ukedagene, fra kl.10 mandag til kl. 16 fredag, kan gapahukene og bålplassene bare reserveres av skoler og barnehager i Bærum kommune.

I helger

I helgene, fra kl. 16 fredag til kl. 10 mandag, kan de reserveres også av andre.

Generell informasjon

For å få en god utnyttelse av tilbudet på Nedre Gupu har Bærum Turlag lagt til rette for at alle enhetene på stedet (gapahuker med bålplasser, lavvo og våningshus) kan leies på dagtid (kl.10 -16) og/eller for overnatting (kl. 16 - 10).

Bestillingsystemet

Siden bestillingssystemet i utgangspunktet er laget for å registrere overnattinger fra en dag til en annen, må du først velge hvilket døgn du vil bestille innenfor, dvs. mellom kl. 10 en dag (ankomst) til klokka 10 neste dag (avreise). Når du har valgt døgnet, kan du så velge en av de to periodene døgnet er delt i – dagopphold eller overnatting. Ønsker du et lengre sammenhengende opphold må du foreta en reservasjon for hver av de ønskede periodene.

På denne måten legger vi til rette for at brukerne kan ha et rent dagsopphold uten overnatting, eller at de kan gå inn til Nedre Gupu for overnatting uten å være der, verken dagen før eller dagen etter. Samtidig kan man selvfølgelig foreta flere reservasjoner etter hverandre, slik at man kan være der flere dager med overnattinger mellom.

Kjøre inn?

Det kommer fra tid til annen spørsmål om det er mulig å kjøre inn til Nedre Gupu gjennom bommen på Franskleiv/Vestmarksetra. Det er bare i spesielle tilfeller der det vil tillates. Generelt er det ikke kjøring inn i marka fra Franskleiv/Vestmarksetra. Alle spørsmål rundt dette bes rettes til skogsjefen i Bærum kommune Nils-Erik Hirch : nils-erik.hirsch@baerum.kommune.no 

Utevann

Utevannet skrus normalt på når det ikek er sjans for nattefrost. Så som regel er vannet på i perioden fra tidlig mai til slutt oktober. Ved spørsmål om vannet er på bes dere kontakte skogsjefen i Bærum kommune Nils-Erik Hirch : nils-erik.hirsch@baerum.kommune.no 

Reservasjon

Reservasjoner godtas for et halvt år om gangen. Dette innebærer at man i perioden 1. januar til 30. juni bare kan foreta reservasjoner innenfor det samme tidsrommet. Tilsvarende for perioden 1. juli til 31. desember.

For eventuelle spørsmål angående bestilling, utenom det som står her, kontakt infosenteret til DNT Oslo og Omegn: info.oslo@dnt. no eller aktivitetsrådgiver i turlaget harald.sundgot.borgen@dnt.no 

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem