Logo
Til DNT.no forside
Kameratredning i vannet.

Sikkerhet og våttkort med DNT

DNT Oslo og Omegn er svært opptatt av sikkerhet og av at du som deltar på våre kajakkaktiviteter føler deg trygg, selv om du kanskje vil komme til å utfordre deg selv litt inn i mellom. ​​​​​​​

Publisert: 11. oktober 2023
Tips

Hva er våttkort?

Våttkort er Norges Padleforbunds (NPF) utdanningsstige. Våttkort er kursbeviset til NPF og du kan selv velge om du vil ta introkurs, tre timer, eller grunnkurs, to dager.

Introkurset tar for seg det grunnleggende innen padling, som padleteknikker og kameratredning.

På grunnkurset vil du lære flere padleteknikker, egenredning, turledelse, navigasjon og friluftsliv.

Har du mistet våttkortet ditt?

Ta kontakt med Norges padleforbund her: kurs@padleforbundet.no. Husk å oppgi hvilket kurs du har tatt, navn og kontaktinformasjon.

Ta våttkort med DNT

Gjennom våre intro- og grunnkurs kan du ta våttkort. Kursene gjennomføres på Sørenga, Breivoll Gård i Bunnefjorden, Fornebu, Sandvika, Vollen eller Sætre.

Introkurset tar ca. tre timer og du får ved fullført kurs et våttkort med introkursoblat, samt tilgang til å leie kajakk fra alle våre lokasjoner i Oslofjorden.

For å lære mer og bli tryggere til å dra på egne padleturer anbefaler vi et to-dagers grunnkurs som også inkluderer introkursinnholdet. Her lærer du mer om turplanlegging, navigasjon, pakking av kajakk og egenredning i tillegg til kameratredning.

Vi arrangerer også turer ledet av instruktør og turer ledet av frivillige. Her kan du bli med på alt fra en 3 timers tur til overnattingsturer med kajakk. Se alle padleturer her.

Etter at du har tatt grunnkurs og padlet litt, kan du gå videre og ta teknikkurs. Her vil du lære mer om å padle i større bølger, mer avanserte padleteknikker, sikkerhet, planlegging, gode rutiner og friluftsliv.

Sikkerhet i fokus

Våre instruktører

Alle våre kajakkinstruktører er erfarne padlere som er godkjent av Norges Padleforbund og kvalifisert til å utstede våttkort til kursdeltakere.

Våre krav til deltakelse

Aldersgrense på 16 år er satt fordi kajakkene våre er voksen størrelse og vi ønsker å sikre at deltakere kan håndtere kajakkene på en sikker måte.

Vi har krav om at deltakere har våttkort eller tilsvarende kajakkerfaring og skal også kunne kameratredning for deltakelse på kajakkturene, eskimorullekurs og ved leie av kajakk. Dette er for å sikre at deltakere har kunnskapen som trengs for å gjennomføre aktivitetene sammen med oss eller på egen hånd.

Kontaktinformasjon kajakk

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka