Logo
Til DNT.no forside

Klatring DNT Ung Oslo

​​​​​​​Dette er et tilbud for medlemmer av DNT ung Oslo mellom 13 og 30 år. Klatring passer for deltakere på alle nivåer - fra deg som er helt fersk og til deg som har hardbarka klatrenever. Våre klatreaktiviteter inkluderer tirsdagsklatring, inneklatrekurs for nybegynnere og klatreturer ute om sommeren.

Publisert: 15. september 2023
DNTs tilbud

Tirsdagsklatring

Fra kl. 18.30 – 20.00 på Oslo Klatresenter Skullerud, er det tilrettelagt for klatring for deg som ikke har topptaukort, ledkort eller brattkort. Det klatres da kun på de korte veggene, pluss buldring. Det vil være to nasjonalt godkjente klatreinstruktører fra DNT Ung på plass, som hjelper til med sikrings- og klatreteknikk. 

Utstyr 

DNT stiller med seler, karabiner, taubremser, sko og tau. Du må selv kjøpe eller leie kalk (dette får du gjort i resepsjonen). Klatrer du fast er det en fordel å skaffe seg eget utstyr, spesielt sko. 

Vi følger skoleåret og tar fri i vinterferien, påskeferien, sommerferien og juleferien, samt helligdager.

Klatrekurs

Klatrekurs handler om å få kunnskap, om sikkerhet og om å bli selvstendig! DNT Ung Oslo arrangerer noen inneklatrekurs for nybegynnere for deg i alderen 13-30 år, mens DNT fjellsport Oslo kan tilby flere klatrekurs ute for både nybegynnere og viderekomne.

Nybegynnerkurs - inneklatring

DNT Ung Oslos inneklatrekurs er for deg som trenger en innføring i de grunnleggende elementene i klatring, og som ønsker å prøve deg i høyden. Det er et 4 timers kurs der du vil lære om sikkerhet, knuter, binding og utstyr, og få den kompetansen du trenger for å klatre inne på egenhånd.

Utendørs klatrekurs 

DNT fjellsport Oslo tilbyr en rekke klatrekurs både for nybegynnere og for deg som har klatret en del! 

 

Klatreturer

Som medlem i DNT ung kan du bli med på klatreturer i Oslo-området som passer både for nybegynnere og de som klatrer mye. Du som har mer klatreerfaring kan også bli med DNT fjellsport på mer krevende klatreturer i fjellet, til ungdomspris.

Klatreturer for nybegynnere

Vi tilbyr klatreturer i Oslomarka hver vår, sommer og høst. På våre turer står mestring, glede og samhold i fokus. Vi lærer grunnleggende uteklatring, spiser god mat og koser oss sammen!

Ungdomspris på fjellsportturer

Som medlem av DNT ung så kan du få ungdomspris på klatrerturer som arrangeres av DNT fjellsport Oslo. Disse turene krever som regel at du har brattkort og en del klatreerfaring.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka
Om DNT Ung Oslo
Om DNT Ung Oslo