Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Pynten på Kråkerøy blir ny DNT-hytte

Onsdag denne uka ble det enstemmig vedtatt av teknisk utvalg i Fredrikstad kommune at det er DNT Nedre Glomma som får leie eiendommen Pynten de neste tiårene. Pynten ligger flott til, helt nede ved vannet, i nærheten av både kystleden og friluftsområdet Glufsa på Kråkerøy.

Publisert: 03. juni 2024
Nyheter
Hvite hus på Pynten på Kråkerøy.
Foto: Asbjørn Borge

Endelig får foreningen en hytte ved sjøen, jubler styreleder i DNT Nedre Glomma, Ellen Hasle Kokkim. - Det blir et flott tilbud til alle våre medlemmer og for allmennheten generelt. Det er en gledens dag, men det er klart det er litt skummelt også. Det har vært en prosess på fire år som nå resulterer i en leiekontrakt med Fredrikstad kommune. Når overtakelsen skjer vet vi ikke enda, da det fortsatt er noe aktivitet på Pynten. 

 

Bruksendring og oppussing

Før Pynten kan tas i bruk må det både søkes om bruksendring og midler til ombygging og oppussing. Behovet for oppussing er stort. -Vi ønsker også å komme i kontakt med en «spenstig» arkitekt som kan hjelpe oss å finne best mulig utnyttelse av bygningene, sier styrelederen. 

- Ja, dette blir spennende, mener nestleder i styret, Asbjørn Borge. For meg ble det en milepel i går. Nå begynner planleggingen for å bringe Pynten til en attraktiv DNT-hytte. Med god planlegging og gode krefter bør hytta kunne åpnes i 2026. 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem