Logo
Til DNT.no forside

Rauhelleren turisthytte

Et knutepunkt for turer på Hardangervidda, sommer som vinter.

Publisert: 04. oktober 2023
DNTs tilbud

Velkommen til Rauhelleren turisthytte!

BESTILL DITT OPPHOLD HER

 

Rauhelleren har sommeråpning helgen 28.juni!

Velkommen til Rauhelleren turisthytte, en betjent DNT-hytte som ligger ved Langesjøen midt på Hardangervidda. Her møter du en unik atmosfære og fjerde generasjon bestyrere i Mona Lægreid og Hans Olav Lægreid. Her er hvorfor du bør besøke Rauhelleren:

Overnatting på Rauhelleren

Rauhelleren er kjent for sin sjarmerende, historiske atmosfære. Hytta har 54 senger fordelt på rom av ulik størrelse. Toalett, dusj og tørkerom er tilgjengelige i uthuset, der oppvarming og vannforsyning er tilgjenglig. 

Opplev lokal mat fra Hardanger

Rauhelleren er stolt av å servere lokal mat basert på lokale råvarer og tradisjoner. Når du kommer frem etter en lang dag i fjellet, venter det en tre retters middag til de besøkende. Det blir servert en god frokost om morgenen, og det er mulig å fylle termosen og lage med matpakke for en ny dag i fjellet.

Området rundt Rauhelleren byr på et variert utvalg av aktiviteter

Fotturer: Hardangervidda byr på et slakt terreng, og gode muligheter for fotturer fra hytte til hytte i fjellheimen. Stiene er rødmerket, og kan følges fra hytte til hytte eller på kortere dagsturer til kjente topper i nærheten.

Fiske: Prøv lykken i de fiskerike vannene rundt hytta. Ta med deg fiske stang om du går hytte til hytte i sommer. 

Ski: På vinteren er skiløypene "stikket" for at det skal bli enklere å navigere. Her er muligheten mange for å bevege seg fra hytte til hytte.

Bestilling og fullpensjon

Vi anbefaler å forhåndsbestille overnatting via våre nettsider eller direkte til hytta. Ved forhåndsbestilling tilbyr vi fullpensjon som inkluderer frokost, lunsj og middag. Husk å fremvise gyldig medlemskort for å få medlemspriser.

ÅPNINGSTIDER og ADKOMST

Telefon: 415 50 404
E-post: rauhelleren@dnt.no

Bestyrere: Hans Olav og Mona Lægreid


Følg oss gjerne på
Facebook

Pris for opphold hos oss

Vil du ta med bedriften til fjells?

 

Vet du at et lederteam på fjelltur ofte løser de vanskeligste flokene mens de går? 
Erfaringer vi hører om forteller om konstruktive og korte møter i etterkant.
Så til deg som sitter i ledelse, ta teamet med på fjelltur - garantert suksess!

Send oss en uforpliktende forespørsel på epost, så lager vi sammen et fantastisk høyfjellsopplegg med tur, aktiviteter, god mat og tid til både fagarbeid og avkobling.

Les om vårt solcelleanlegg

 

Rauhelleren drives nå hovedsaklig på ren, egenprodusert energi. Det har til og med vært dager hvor det har vært overproduksjon av strøm.

I 2019 allerede ble det bygget en ny energibu. Her skulle på sikt det elektriske anlegget monteres, som har blitt levert av Getek AS fra Trondheim. 
I februar året etter ble det elektriske anlegget transportert inn til hytta med tråkkemaskin og montert i energibua av leverandøren. Da dette var i orden kunne hytta gå over på en hybridløsning, hvor dieselaggregatet kun ble brukt noen timer hver dag for å lade opp batteriene. Nødvendig strøm ble hentet ut fra batteriene. 
Tanken var å prøvekjøre denne hybridløsningen gjennom vintersesongen, men da slo Covid-19 inn. Så prosjektet ble stående litt i ro, bortsett fra at vi fikk transportert inn det resterende nødvendige utstyret på slutten av vintersesongen. 

I august 2020 var Getek igjen på plass for å montere 210 solpanel på hytta.
Da det var klart kunne hytta skru av aggregatet og hente ut strøm fra batteriene som nå blir ladet opp av solcelleanlegget. Og til tider produseres det mer strøm enn hytta kan bruke. Dette skal brukes til oppvarming av vann. 

I 2021 ble det montert ny forbrenningsovn som fyres på pellets i stedetfor olje, samt flere solpaneler og batterier. Dette skal stå for hovedoppvarming av vann.

Det er også bygget ny flor (låve) på 70kvm, som også er dekket med solpaneler. 

Aggregatet fungerer nå som nødaggregat.
Ved lengre perioder med dårlig vær, kan det fortsatt være behov for lading med aggregat. En vindmølle ville løst dette. 

Dette har vært et kostbart prosjekt, men med gode støttespillere!
Prosjektet kom på NOK 6,5 millioner eks moms, og er finanisert gjennom midler fra Enova, DNTs hyttefond, Norgesgruppen, spillemidler samt egne midler i foreningen.
Det er også lagt ned utallige dugnadstimer. 

Prosjektet er kvalitetssikret av Det Norske Veritas.

Her finner du mye informasjon og fine turtips for Hardangervidda
Her finner du mye informasjon og fine turtips for Hardangervidda
Merking av vinterruter i fjellet
Merking av vinterruter i fjellet
Villrein og tamrein
villrein på snø i fjellet

Villrein og tamrein

DNT har hytter og ruter i mange villrein- og tamreinområder. Derfor jobber vi for å bidra til en bærekraftig villreinforvaltning og tilrettelegge for et friluftsliv som tar hensyn til villrein og tamrein.

Les videre
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig hos oss
Topp 7 i Bymarka utenfor Trondheim.
Bli frivillig hos oss
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Bestill ditt opphold her!
Bestill ditt opphold her!
Ta Halnebåten på vei til oss.
Ta Halnebåten på vei til oss.