OPPTUR

OPPTUR er en nasjonal turdag der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser.

Åttendeklassinger på OPPTUR på Romsås 2017.
Åttendeklassinger på OPPTUR på Romsås 2017. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

OPPTUR er en del av DNTs skolesatsing. DNTs lokale medlemsforeninger i skolens område er arrangør, og dagens mål for de ulike skolene er å gå til en topp eller et utsiktspunkt. Hver skole går en tur på rundt 10 kilometer.

Gjennom et samarbeid mellom de lokale turistforeningene og skolen får elevene denne dagen en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle.

Kjappe fakta om OPPTUR

- OPPTUR er en nasjonal turdag for norske åttendeklassinger, arrangert av Den Norske Turistforenings medlemsforeninger.
- OPPTUR arrangeres for 13. gang i 2018.
- Over 34.000 ungdommer deltok på OPPTUR i 2017, over halvparten av landets 8. klassinger.
- Det var 117 OPPTUR-arrangementer over hele landet i fjor.
- Turene er om lag 10 km lange og går til en topp eller lignende i nærområdet.
- De lokale medlemsforeningene til Den Norske Turistforening tar ansvar for å merke en fin løype til en topp eller et utsiktspunkt, og stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem.
- Fokus på arrangementet er sosialt samvær, naturopplevelser og fysisk aktivitet.

Deltakelse på OPPTUR er gratis for skolene.

Hvor arrangeres OPPTUR?

Informasjon om 2018 kommer når arrangementene er klare.

Ønsker din skole/klasse å være med på OPPTUR?

Ta kontakt med Kristin Oftedal  i Den Norske Turistforening
E-post: kristin.oftedal@dnt.no

For presse:
Monica Hägglund Langen
Kommunikasjonsrådgiver
monica.langen@dnt.no

Vår samarbeidspartner Viking footwear støtter OPPTUR

OPPTUR 2018

Årets OPPTUR går av stabelen onsdag 2. mai på rundt 120 steder over hele landet. Over 34 000 ungdommer var på tur i fjor, det vil si over 50% av landets 8. klassinger!