OPPTUR

OPPTUR er en nasjonal turdag der 8. klassinger over hele landet blir invitert til en dag med friluftsliv, fysisk aktivitet og naturopplevelser.

Opptur 2016.
Opptur 2016. Foto: Marius Dalseg Sætre

OPPTUR er en del av DNTs skolesatsing. DNTs lokale medlemsforeninger i skolens område er arrangør, og dagens mål for de ulike skolene er å gå til en topp eller et utsiktspunkt. Hver skole går en tur på rundt 10 kilometer.

Gjennom et samarbeid mellom de lokale turistforeningene og skolen får elevene denne dagen en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle.

Kjappe fakta om OPPTUR:

- OPPTUR er en nasjonal turdag for norske åttendeklassinger, arrangert av Den Norske Turistforenings medlemsforeninger.
- OPPTUR arrangeres for 12. gang i 2017.
- Over 34.000 ungdommer deltar på OPPTUR i 2017, over halvparten av landets 8. klassinger.
- Det var 117 OPPTUR-arrangementer over hele landet i fjor.
- Turene er om lag 10 km lange og går til en topp eller lignende i nærområdet.
- De lokale medlemsforeningene til Den Norske Turistforening tar ansvar for å merke en fin løype til en topp eller et utsiktspunkt, og stiller med vakter underveis for å sikre at alle kommer trygt frem.
- Fokus på arrangementet er sosialt samvær, naturopplevelser og fysisk aktivitet.

Deltakelse på OPPTUR er gratis for skolene.

BLI MED PÅ OPPTUR-KONKURRANSEN, VINN KLASSETUR OG SKO

Viking Footwear inviterer til OPPTUR - konkurranse der premien er støtte til en klassetur i regi av DNT. Viking Footwear bidrar med 50.000 kroner til en klassetur - I tillegg får alle i klassen hvert sitt skopar fra Viking.

Slik deltar du sammen med klassen din:

Hvor arrangeres OPPTUR?

Informasjon om 2017 kommer når arrangementene er klare.

Ønsker din skole/klasse å være med på OPPTUR?

Ta kontakt med Kristin Oftedal  i Den Norske Turistforening
E-post: kristin.oftedal@dnt.no

For presse:
Kari Nygård Tvilde
Kommunikasjonsrådgiver
kari.tvilde@dnt.no

Vår samarbeidspartner Viking footwear støtter OPPTUR

OPPTUR 2017

Årets OPPTUR går av stabelen onsdag 3. mai på rundt 80 steder over hele landet. Over 30.000 ungdommer var på tur i fjor, det vil si over 50% av landets 8. klassinger!

(OBS. Enkelte steder arrangeres Opptur 7. juni)