monsen i jotunheimen

Trykk på kartet for å komme til kartsiden.
Trykk på kartet for å komme til kartsiden.

Monsen går i Jotunheimen 18.-22. juli

Dag 1: Bøverton - Sognefjellshytta (12 km) 

Dag 2: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen (13 km) 

Lars Monsen går fra Sognefjellshytta til Fannaråkhytta om været er godt nok, men her er det dessverre ikke mulig å overnatte på grunn av kapasiteten på hytta. De få soveplassene som finnes er reservert til NRK og de som hjelper med bæring av utstyr.

Det er ikke føring for alle over breen denne dagen. Taulagene er reservert for NRK og de som arrangerer og hjelper til med å bære, så det er derfor ikke ekstra plasser i taulagene.

Hvis du vil gå dagstur til Fannaråken og møte Lars Monsen på toppen er det mulig å gå tur-retur fra Turtagrø. Det er ikke mulig å bo i telt ved hytta på Fannaråken da det ikke er snø på toppen og området rundt er svært lite egnet for telting.

Hvis du går mot Skogadalsbøen fra Sognefjellshytta er det teltplasser nesten overalt hvis du vil campe før du kommer til Skogadalsbøen.

Dag 3: Hviledag/matpakketur med utgangspunkt Skogadalsbøen. 

Dag 4: Skogadalsbøen - Fleskedalen (7 km) 

Dag 5: Fleskedalen - Vetti gard - Svalheim gard i Øvre Årdal (7,5 km) 

Hver dagsetappe starter ca. kl.11 og det er forventet å være i camp ca. kl.16.
Se turbeskrivelse på UT.no

Følg med på NRK sine sommersider.

PRAKTISK INFO:

OBS! Vi ber bilister i Bøverton-området være ekstra oppmerksomme onsdag 18. juli, da turfølget til Lars Monsen må gå en liten strekning på fylkesvei 55 før de starter turen fra Bøverton. Les mer på NRK.

Transport: Buss 566 går fra Lom kl 08.25 til Bøvertun 18. juli. Søndag 22. juli går det buss fra Øvre Årdal skysstasjon til Oslo kl 16.55 og kl 22.53. Det går buss fra Øvre Årdal skysstasjon til Bergen kl 16.55 og kl 17.08. Buss 14-127 går mellom Øvre Årdal og Turtagrø. Se Kringom og Nettbuss eller EnTur for mer info.

Ekstrabusser søndag 22.07:

  • Gratis buss fra Årdalstangen via Øvre Årdal skysstasjon til Svalheim/Hjelle.

Fra Tangen                12:00

Fra Øvre                    12:15

Til Hjelle                    12:25

  • «Skyttelbuss» fra Hjelle via Svalheim gard til Øvre Årdal skysstasjon.

Fra Hjelle kl. 16.00 til 18.00

Billettpris kr. 50,-

  • Gratis buss fra Svalheim gard via Øvre Årdal skysstasjon til Årdalstangen

Fra Svalheim ca. k. 22.00

  • Ekstraavgang Tindevegsbussen Svalheim gard – Sognefjellshytta.

Fra Svalheim ca. kl. 22.00 . Plass på denne bussen må forhåndsbestilles senast fredag klokka 12:00 ved å sende e-post til: sogn@tide.no   

Reisende oppfordres også til å forhåndsbestille plass på morgenavgangen til Turtagrø den 23. juli.

Kart: Turkart-serien: Jotunheimen Vest 1: 50 000

Toalett: Det er ikke toalett på Bøverton. Det er toalettfasiliteter på Sognefjellshytta og utedo på Skogdalsbøen. Det er ikke toalettfasiliteter i Fleskedalen - her vil vi grave latrine. Alt toalettpapir skal tas med for å ikke legge igjen spor, pakk en egen pose til dette. På grunn av tørken er det ikke mulig å sette fyr på toalettpapiret. Unngå våtservietter. 

Bruk av åpen ild og stormkjøkken: Det er totalforbud mot bruk av ild i området. Å bruke gassbrenner av typen Jetboil er tillatt, men det forutsetter at hver og en tar ansvar og er svært forsiktig. Tiltak er å ikke fyre på lyng, men nær vannkilder, i snøfonner eller på stein. Følg ellers instruksjoner som blir gitt underveis.

Tilgang på vann: Studér kartet før du drar ut. Det er generelt god tilgang på vann underveis og mulig å fylle vannflasker i alle elver underveis som ikke kommer direkte fra bre. Det finnes vannposter ved hyttene. 

Tilgang på mat: Hyttene på ruta har kjøpt inn ekstra mat, slik at det skal være mulig å få kjøpt underveis. Men siden antallet som skal gå med Monsen er usikkert, må alle ha med proviant i sekken.

Annet: Fannaråkhytta er stengt for overnatting fra torsdag 19/7-fredag 20/7. Det vil heller ikke være føring over breen torsdag 19/7 for publikum. Dette fordi det er begrenset med overnattingsplasser på hytta og ingen egnede teltplasser.

I Utladalen blir det folkefest på Utladalen Naturhus og Vetti Gard fra klokken 12 til 16 søndag 22. juli etterfulgt av Sommeråpentsending fra Svalheim Gard. 

Minutt for minutt-reglene

Før du reiser på tur med Monsen er det noen ting som er viktig å huske på. Sjekk ut Minutt for minutt-reglene.

Vil du være frivillig?

Vi trenger folk i Indre Troms.

Her skal Monsen gå

Monsen starter 12.juli på Hardangervidda. Deretter går turen videre til Jotunheimen, Vesterålen og Indre Troms

Fottur fra Sognefjellshytta til Skogadalsbøen i Utladalen i Jotunheimen.
Fottur fra Sognefjellshytta til Skogadalsbøen i Utladalen i Jotunheimen. Foto: Monica Hägglund langen


Annonse