Kurs og utdanning

DNT er Norges største arrangør av kurs innen klatring, bre, fjellsport og andre aktiviteter som krever spesiell friluftslivskompetanse. Vi har også egne turlederkurs og egen instruktørutdanning.

Bli turleder

Vi trenger flere turledere! DNT har en egen turlederutdanning som gjør deg i stand til å lede turer for DNT både i nærområdet og på høyfjellet.

Slik blir du turleder

Digitale friluftskurs

Vi liker jo aller best å være ute, men av og til kan det være greit å øve litt hjemme før man kaster seg ut i villmarken! Kursene er gratis.
​​​​​​​
​​​​​​​Finn ditt digitale kurs

Ferskingkurs

Ferskingkursene arrangeres over hele landet og er åpne for alle som ønsker å lære mer om friluftsliv. De er for dem som har gått litt på tur og nybegynnere.

Bli med på ferskingkurs

Instruktør-utdanning

Vi utdanner bre- og klatreinstruktører i henhold til Norsk Fjellsportforums (NF) nasjonale standard innen fjellsport.

Slik blir du instruktør

DNTs årlige UT-danningskonferanse for turledere

DNTs UT-danningskonferanse er organisasjonens egen konferanse for turledelse, førstehjelp og sikkerhet. Konferansen er en viktig faglig samling for instruktører, turledere og andre ressurspersoner i organisasjonen, og tilbyr førstehjelpskurs, faglig påfyll og erfaringsutveksling. Det er en kontinuerlig og viktig oppgave for DNT å kvalitetssikre eget arbeid og jobbe for å være ledende på kunnskapsformidling innen friluftsliv og sikkerhet.

UT-danningskonferansen 2021 arrangeres 29.-31.oktober på Haukeliseter Fjellstue. Informasjon og påmelding kommer i slutten av august.