Logo
Til DNT.no forside
To kvinner bærer kajakk ut i fjellvann.

Ta et kurs med DNT i sommer

Drømmer du om å padle, å gå på bre eller bli en reser på kart og kompass? Kast deg ut i det og meld deg på et kurs!

DNT er Norges største arrangør av kurs innen aktiviteter som klatring, bre og fjellsport. Vi har også egne turlederkurs og instruktørutdanning, samt digitale friluftskurs og ferskingkurs. Samtlige av kursene arrangeres over hele landet, og er åpne for alle som ønsker å lære mer om det å være ute i naturen.

Bli turleder med DNT

To unge kvinner med tursekker og kart.
Turlederutdanningen skal gjøre deg i stand til å lede turer for DNT.

Hva med å melde deg på et kurs og klatre deg oppover turlederstigen? DNT trenger flere turledere! Så om du har litt turerfaring, fungerer godt i en gruppe med ulike mennesker og kan holde hodet kaldt når det trengs så bør du virkelige vurdere å delta på DNTs turlederutdanning.

Les mer: Bli turleder i DNT

Lær deg friluftsliv for nybegynnere

Dame med tursekk i skogen.
Ferskingkurs er for deg som ønsker en innføring i friluftslivet.

DNT sine introkurs i friluftsliv er praktiske kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart og kompass og turplanlegging, for å nevne noe. Målet er å bli trygg på å planlegge og gjennomføre dagsturer i skog og mark, og man får et flott kursbevis og en håndbok i friluftsliv etter endt kurs. Ferskingkursene er både for dem som har gått litt på tur fra før av, og for de som er helt nybegynnere. 

Les mer: Ferskingkurs

Bli instruktør

To mennesker klatrer i fjellvegg på sommerne.
Liker du bratt friluftsliv? Bli instruktør hos oss!

For å møte den økende interessen for kurs og turer innen bre, klatring og skredopplæring trenger DNT flere instruktører. Gjennom vår instruktørutdanning tilbyr vi Norsk Fjellsportforum sine breinstruktørkurs og klatreinstruktørkurs, samt skredinstruktørutdanning, med nasjonale utdanningsstandarder. Så hvis du er glad i å dra på tur, liker å jobbe med mennesker og har sansen for tauverk, is og bratt lende kan instruktørutdanningen være noe for deg.

Les mer: Instruktørkurs

Lær deg å padle

Dame i kajakk på fjorden. Rød hytte i bakgrunnen.
Etter et bestått kajakkurs med DNT vil du motta våttkort, en del av Norges Padleforbunds kursstige . 

Er du sugen på å lære deg hvordan du kan padle ned en elv, utføre en eskimorull eller ta fatt på fete stryk med padleåra? Padling har blitt kjempepopulært de siste årene, og med god grunn. Her er du tett på både kyst -og dyreliv med kroppen som motor. DNT arrangerer både introkurs og kurs for deg som har kjennskap til padling fra før. 

Ta et klatrekurs

Jente i klatrevegg.
På våre klatrekurs vil du lære om sikkerhet, knuter, binding og utstyr, og få den kompetansen du trenger for å klatre på egenhånd.

Klatring er den perfekte avkobling, god trening for hele kroppen og sosialt. Ønsker du å lære deg å klatre? Bli med på et våre klatrekurs. Klatrekurs handler om å få kunnskap, om sikkerhet og om å bli selvstendig. DNT arrangerer både inneklatrekurs for nybegynnere, og klatrekurs ute for både nybegynnere og viderekomne. Tilbudet varierer fra sted til sted. 

Lær deg kart- og kompass

Kart og kompass.
Kart og kompass bør alltid være med på turen. Men kan du bruke det?

Når du skal på tur i fjellet er det helt nødvendig at du kan kart og kompass. For din egen sikkerhets skyld. Men turen blir også mye mer interessant og lærerik når du kan følge med i terrenget og på kartet og se hva toppene du passerer heter, hvor høye de er, osv. Skal du bare en liten tur i skogen, er det også både lurt og morsomt å følge med på kartet; det gir en trygghet å vite hvor på kartet du er og det er fint å vite hvor du skal gå videre. 

Ta et brekurs

Menneske i solnedgang på isbre. Foto.
Trives du i høyfjellet og drømmer om å gå på bre? Ta et brekurs med DNT!

På grunnleggende brekurs kreves ingen forkunnskap, men du bør være fjellvant. Kurset viser deg hvordan du skal ferdes på bre på en sikker og naturvennlig måte. Et brekurs med DNT åpner for helt nye muligheter i fjellet, og vil oppleve en ny form for trygghet og sikkerhet. Som arrangører er DNT godkjent i Norsk Fjellsportforum (NF), og kursene er i henhold til NFs standard for brekurs.

Ta et digitalt friluftskurs

Dame sitter utenfor telt i skogen. Foto.
Ta et gratis, digitalt friluftskurs, og vær ekstra forberedt før du skal på tur!

Av og til passer det ikke å reise land og strand for å lære seg alt du trenger å vite om å oppleve naturen på en fin og trygg måte. Derfor har vi laget flere digitale friluftskurs som du kan delta på. Lær blant annet hva sporløs ferdsel er, hvordan man pakker sekken eller hva man egentlig kan spise ute. Ja, alt du trenger for en god friluftslivopplevelse! 

Les mer: Digitale friluftskurs

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Les om våre fellesturer
Dag Terje Klarp Solvang leder fellestur fra Hallingskeid til Osa, Historisk Vandrerute på vestlandet, august 2019.
Les om våre fellesturer
Få tips til god turmat
Få tips til god turmat