Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside
Iungsdalshytta i Skarvheimen, sommeren 2021.

Seterliv og mat på Iungsdalshytta

På Iungsdalshytta serverer hjemmelaget mat basert på lokale råvarer

Publisert: 31. august 2023
DNTs tilbud

På Iungsdalshytta er vi opptatt av at maten som serveres harmoniserer med omgivelsene den spises i. Vi er opptatt av å servere mat laget fra bunnen av, og å bruke lokale råvarer. Til frokost får du servert nybakt brød og hjemmelagde salater. Bær som molter, tyttebær og blåbær fra området er vanlig å få servert på hytta.  

Ein levande støl

På Iungsdalshytta er vi veldig stolte over å drive egen støl. Denne ligger rett ved siden av hytta. Her er det kyr, geitekillinger og høner, som lever gode liv i fjellheimen. Egenprodusert rømme, egg, ost, kulturmelk og yoghurt er noe av det som produseres på hytta, med bruk av råvarene fra stølen. 

Som gjest på Iungsdalshytta kan du være med i stølsdriften. En unik og lærerik opplevelse! Eggsanking og mating av geitekilllinger med tåteflaske er veldig populære aktiviteter for barna. Hvis forholdene ligger til rette kan det også være aktuelt å prøve seg på melking av kyr. Henvend deg til vertskapet på hytta for å avtale nærmere.  

Lokal mat er en del av turen

DNT satser på lokal og bærekraftig mat. Med lokal og sesongbasert mat, bidrar DNTs betjente hytter til at bærekraftig mat, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. DNT samarbeider med blant andre Norges Bondelag og Økologisk Norge, og Innovasjon Norge støtter prosjektet økonomisk. 

Selskapsservering - inntil 25 personer

I den nyrestaurerte steinbua nede ved vatnet kan me ta imot mindre lag. Her kan me servere inntil 25 stk.

Tradisjonskost eller stølskost frå Hallingdal passar godt i denne bua som er frå tidleg på 1700-tallet.

Kontakt oss for pris.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem