Seterliv og mat på Iungsdalshytta
På Iungsdalshytta serverer hjemmelaget mat basert på lokale råvarer
På Iungsdalshytta er vi opptatt av at maten som serveres harmoniserer med omgivelsene den spises i. Vi er opptatt av å servere mat laget fra bunnen av, og å bruke lokale råvarer. Til frokost får du servert nybakt brød og hjemmelagde salater. Bær som molter, tyttebær og blåbær fra området er vanlig å få servert på hytta.
Ein levande støl
På Iungsdalshytta er vi veldig stolte over å drive egen støl. Denne ligger rett ved siden av hytta. Her er det kyr, geitekillinger og høner, som lever gode liv i fjellheimen. Egenprodusert rømme, egg, ost, kulturmelk og yoghurt er noe av det som produseres på hytta, med bruk av råvarene fra stølen.
Som gjest på Iungsdalshytta kan du være med i stølsdriften. En unik og lærerik opplevelse! Eggsanking og mating av geitekilllinger med tåteflaske er veldig populære aktiviteter for barna. Hvis forholdene ligger til rette kan det også være aktuelt å prøve seg på melking av kyr. Henvend deg til vertskapet på hytta for å avtale nærmere.
Lokal mat er en del av turen
DNT satser på lokal og bærekraftig mat. Med lokal og sesongbasert mat, bidrar DNTs betjente hytter til at bærekraftig mat, naturopplevelser og matopplevelser går hånd i hånd. DNT samarbeider med blant andre Norges Bondelag og Økologisk Norge, og Innovasjon Norge støtter prosjektet økonomisk.
Selskapsservering - inntil 25 personer
I den nyrestaurerte steinbua nede ved vatnet kan me ta imot mindre lag. Her kan me servere inntil 25 stk.
Tradisjonskost eller stølskost frå Hallingdal passar godt i denne bua som er frå tidleg på 1700-tallet.