Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Vil du være tilsyn på ei av hyttene til Trondhjems Turistforening?

TT har 6 betjente hytter, og 6 selvbetjente hytter. På hver hytte har vi tilsyn som utfører en viktig dugnadsjobb. Oppgaven til tilsynet er å være en frivillig vaktmester som viser omsorg for hytta, og engasjerer seg i arbeidet med å holde hytta i god stand, og for at hytta skal være et fristende turmål.

Publisert: 05. februar 2024
Nyheter
Dugnad på Gjevilvasshytta. Skifting av tak og utskiftning av vinduer.
Foto: Marius Dalseg Sætre

Dersom du er tilsyn på ei betjent hytte, vil hovedoppgaven være å holde oppsyn med anlegget når hytta er selvbetjent. Dette skjer i nært samarbeid med vertskapet på hytta og Driftsavdelinga i TT. 

Oppgaver: 

  • Sørge for at det er et bra utvalg av mat på lageret 
  • Påse at det er oppdatert informasjon om priser osv.  
  • Se etter at det er reint og ryddig og trivelig på hytta 
  • Arranger vaskedugnad et par ganger i året med rundvask og bytting på sengene 
  • Tømme safen og lever informasjon fra hytteprotokollen til administrasjonen i TT minst tre ganger i året 
  • Sjekke at tekniske ting som lys, avløp og brannvarsling fungerer som det skal 
  • Utføre enkelt vedlikehold som maling, beising, snekring i samråd med driftsavdelinga i TT 
  • Sørge for at toalettene blir tømt når det er behov for det 
  • Generelt være en frivillig vaktmester som passer på hytta. 

Dersom du er tilsyn på ei selvbetjent eller ubetjent hytte, vil hovedoppgaven være å holde oppsyn med anlegget i nært samarbeid med driftsavdelinga i TT. Oppgavene for øvrig, er som nevnt over.  

I øyeblikket har vi behov for tilsyn på følgende fem hytter: Jøldalshytta, Storerikvollen, Græslihytta, Schulzhytta og Kjølihytta.  

 

Jøldalshytta er den største hytta til TT, med 95 sengeplasser. Den er det østlige hjørnet av den populære turen «Trekanten» i Trollheimen, og ligger flott til ved Jølvatnet inne i Gammelsæterdalen. I selvbetjent sesong har hytta 31 sengeplasser. Det er 5 km å gå fra parkeringa på sommers tid, og 7 km fra vinterparkering. Hytta får strømmen sin fra et aggregat og en batteribank, og den som skal være tilsyn her, kan med fordel sette seg inn i hvordan anlegget fungerer og brukes i det daglige.  I dag er det vert Karl Olav Mærk som er tilsyn, men han ønsker avløsning etter hvert.  

Storerikvollen er ei betjent hytte som ligger usedvanlig vakkert til i Sylan. Den har 65 sengeplasser i betjent sesong, og 23 sengeplasser når den er selvbetjent. Det er 3 km å gå fra sommervei, og 20 km på vinteren. Hytta får strømmen sin fra et aggregat og en batteribank, og den som skal være tilsyn her, kan med fordel sette seg inn i hvordan anlegget fungerer og brukes i det daglige.   

Græslihytta er ei lita selvbetjent hytte i Sylan med 12 sengeplasser. Den ligger åpent og fint til oppe i skoggrensa rett nord for bygda Græsli i Tydal. Hytta er bygd i 1973, og er grei å komme til med offentlig kommunikasjon. Det går an å ta bussen til Græsli, og så gå 3 bratte kilometer opp fra veien.  

Schulzhytta er Norges minste, nordligste og mest miljøvennlige betjente turisthytte. Den ligger i Roltdalen i Skarvan og Roltdalen Nasjonalpark, og har 30 sengeplasser både i betjent og selvbetjent sesong. Det er 15 km fra nærmeste vei både sommer og vinter. Jon Arne Stokke fra Selbu er tilsyn, og han tar seg av alt med transport, ved, oppstart og nedstenging av hytta. Et tilleggstilsyn vil få hovedansvar for å stelle med hytta så den blir vakker og attraktiv.  

Kjølihytta ligger oppe på snaufjellet mellom Stugudal og Ålen. Det er ei lita, selvbetjent hytte med 10 sengeplasser, bygd i 1970. I finvær er det fantastisk utsikt mot Sylan, Skardølsfjella, Vigelfjella og Riasten. Det er 7 km fra vei på sommeren, og 8 km på vinteren. Jon Arne Aasen er tilsyn, og han har ansvar for transport og enkelt vedlikehold av hytta. Et tilleggstilsyn vil få hovedansvar for å stelle med hytta ute og inne så den blir vakker og attraktiv.  

 

Dersom du ser at dette kan være en oppgave for deg melder du din interesse til 

Jesper Sjåstad Jørgensen

E-post: jesper.jorgensen@dnt.no

Tlf: 404 52 498

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem