Logo
Til DNT.no forside
Til Aktuelt

Ta bussen til fjells - få gavekort

TT ønsker at enda flere skal dra kollektivt til fjells. Nå får gjester som tar buss til Nedalshytta og Gjevilvasshytta gavekortet Grønt kort. Gavekortet gis til alle overnattende gjester som kommer med offentlig transport til DNT-hyttene i sommer. Gavekortet er på 100 kroner, og kan brukes på mat, alkoholfri drikke og aktiviteter på hytta.

Publisert: 06. juni 2023
Nyheter
En reklamegrafikk med overskriften "Grønt kort". Øverste halvdel er hvit, underste er grønn, og tegninger av en buss, tre fjell, og en hytte er synlig. Diverse annen tekst.
Foto:

-Vi lanserer Grønt kort for å gjøre det lettere for folk å komme seg ut på tur og enkelt å reise miljøvennlig. En stor andel av medlemmene våre ønsker å ta klimasmarte valg, og dette er med å legge til rett for de gode valgene. Forhåpentligvis vil det inspirere enda flere til å ta bussen til fjells, sier daglig leder i TT, Frode Støre Bergrem. 

 

Et grønnere friluftsliv

Gavekortet er på 100 kroner, og kan brukes på mat, alkoholfri drikke og aktiviteter på hytta. Det kan også brukes til utstyrsutleie på hyttene. I bytte med bussbilletten får gjesten gavekortet i resepsjonen på Gjevilvasshytta eller Nedalshytta.

-Bak dette ligger utfordringen med at rundt 75% av utslippene knyttet til friluftslivet stammer fra transporten. Ved å reise kollektivt kutter en utslippene betraktelig. Og dette er i tillegg et supert tilbud for alle som ikke har egen bil. Nå kan ogse de komme seg til fjells på en enkel måte og oppleve naturen her, sier Bergrem.

Sjekk lista over fjellturer du kan nå med kollektivtrafikk

Les mer om Grønt Kort

Klikk HER for mer om fjellopplevelser med buss

 

Kollektiv transport til Gjevilvasshytta og eventyrriket Trollheimen

En hytte, rød på høyresiden, brun på venstre siden, med et par andre bygg rundt, med en skogdekket bakke bar, og en sti som leder fra frontdøren og mot kamera.
Gjevilvasshytta. Foto: Jonny Remmereit

AtB tar deg til flere fjelldestinasjoner i sommer. Med linje 580 kan du reise til Gjevilvasshytta fra Oppdal, et ypperlig utgangspunkt for å oppleve det beste av Trollheimen eller en rolig tur i Gjevilvassdalen. Bussen til Gjevilvasshytta korrespondanse med linje 480 fra Trondheim og gir deg en enkel og sømløs reise. Reisen kan også kombineres med tog fra Oslo eller FRAM Ekspress fra Møre og Romsdal. 

 

Kollektiv transport til Nedalshytta og magiske Sylan i Tydal

Nedalshytta juni 2022.
Rømmegrøt på Nedalshytta. Foto: Janne Horgen Tegnander

Reis mellom Trondheim og Nedalshytta i sommer. Med linje 430 tar AtB deg til og fra Trondheim til Væktarstua i Tydal, og videre til Nedalshytta. Dette passer ypperlig for deg som ønsker å utforske vakre Sylan, gå toppturer, retur etter Norge på tvers-turen eller nyte naturen og Nedalshytta sammen med familien. 

Transport til Nedalshytta er bestillingstransport, så den kommer ikke opp i reiseplanleggeren. Du finner informasjonen som fotnote i rutetabellen til linje 670 "Trondheim – Tydal", og du finner også informasjon HER under til og fra buss. Husk å bestille transporten mellom Vækterstua og Nedalshytta på nettet. 

Rutetider og bestillingsinformasjon finner du på www.atb.no/tydal.

Info om bussen fra Væktarstua til Nedalshytta finner du HER.

 

På disse turene kan du ta bussen til fjells

 

 

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bestill overnatting på hyttene
Trollheimen august 23. Trollheimshytta og Svartådalen.
Bestill overnatting på hyttene
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem