Logo
Til DNT.no forside
Mange smilende mennesker med røde DNT vester står sammen med en stor blå bamse og DNT beach flagg.

Bynært friluftsliv i Stavanger

Stavanger turistforening ønsker å være med å skape gode møteplasser for alle nær der folk bor. Gjennom Bynært friluftsliv ​​​​​​​ønsker vi å bidra til økt friluftslivsaktivitet i bynære strøk med fokus på sosiale og inkluderende møteplasser og aktivitet, økt frivillighet, samarbeid og miljøvennlige løsninger.

Turistforeningen ønsker å inspirere, gi gode naturopplevelser og vise at det kan være enkelt å komme seg ut. Naturen er en fin arena for å treffe nye mennesker, på tvers av alder, økonomi og etnisitet. Stavanger Turistforening samarbeider tett med kommunen, lokale aktører, frivillige organisasjoner og ildsjeler om å utvikle tilbud som vil bidra til mer aktivitet spesilet i bydelene Storhaug, Hillevåg, og Kvernavik. 

Barnas Turlag Dyrsnes

Turboklubben - en friluftsklubb i nærmiljøet med fokus på friluftsliv. 

Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen. Ønsker du og dine barn å være med så ta kontakt med våre Turboklubber:
Turboklubben Storhaug
Torboklubben Hillevåg
Har du lyst til å bidra som frivillig i Turboklubben vil vi gjerne høre fra deg! Ta kontakt med kristine.helland@dnt.no

Rotur til Store Marøy, Stavanger, med robåt fra Frilager. Robåt leies ut fra naust på Emmaus på Storhaug i Stavanger og er tilgjengelig for alle.

Emmaus Båtlag, båtdeling er for deg som er glad i det enkle båtlivet.

Du kan leie robåt fra det røde naustet ved Emmaus friområde på Storhaug fra påske til oktober. Robåtene er for fire personer og kan leies via Frilager.no, søk på robåt. Leieprisen er 100 kroner for en heil dag og 50 kroner for en halv dag.

Vi trenger frivillige både til vedlikehold og stell av båtene, men også noen som kan ta jevnlige turer nedom naustet og se til at alt er som det skal være. Dersom du er interessert i å være frivillig i Emmaus båtlag vil vi gjerne høre fra deg. Send en e-post til erik.gram.kverneland@dnt.no

Herlig stemning og stort felleskap på Fest etter fasten i Kvaleberg park i Hillevåg, mai 2022.

Årlige store arrangement

Stavanger turistforening arrangerer  en rekke faste arrangement gjennom året. Målgruppen er barnefamilier, arrangemnetene er gratis!

  • Kom deg ut dag høst (første søndag i septemeber)
  • Kom deg ut dag vinter (første søndag i februar)
  • Eid markering, Fest etter fasten i Kvalaberg park - alle er velkommen!

Bilder fra Friluftstrimmen ved Mosvatnet 7. juni 2022. Senior, seniortrim, trim, trening, friluft, sprek, aktiv i 100.

Friluftstrimmen for 60+ 

Bli med på friluftstrimmen på Storhaug, Rasmus Risas gate 13. eller ved Mosvangen camping, nede ved vannet, hver tirsdag formiddag sammen med fysioterapaut fra Stavanger idrettsklinikk! Trimtilbudet har fokus på styrke- og balansetrening som øker evnen til å gå tur i ulendt terreng. Vi trener sammen og motiverer hverandre. Alle øvelsene har forskjellige nivåer og vanskelighetsgrader, slik at helt ferske kan trene sammen med de sprekeste og alle får utbytte av treningen. Hvor tøff treningen blir - ja, det er opp til deg!
Meld deg på her.

Hverdagsturer med turleder hver uke, tirsdag, onsdag og torsdager

Hver uke arrangerer Stavanger Turistforening onsdagstur langs én av de 52 hverdagsturene. Turene er med turleder og koster ingenting. En unik mulighet til å oppleve alle perlene i Stavanger i et godt fellesskap med andre turvenner.

Tur på timeplanen, nærtur på Norsk. 

Flyktningeseksjonen og Stavanger Turistforening samarbeider om turvenn-tiltaket Nærtur på norsk. Det viktigste med turene er at elevene ved Johannes Læringssenter får snakke norsk og bli kjent med Stavanger. Norskferdighetene til elevene er varierende, og de gode samtalene med turvennene er derfor svært god trening for dem. Turene går hver onsdag kl. 12.30 til 14.00, med utgangspunkt fra Johannes Læringssenter på Storhaug. Har du lyst til å bli turvenn så ta kontakt med torkel.reinertsen@dnt.no.

Helse i hvert steg - Ny turguppe som startet opp i august 2023

Turistforeningen og Verket aktivitetssenter har sammen startet turgruppen Helse i Hvert steg. Dette er en turguppe for deg som har eller har hatt psykiske helseutfordringer. Vi går ukentlige turer i Stavanger og omegn. Turene varierer i lengde og terreng med mulighet for kort eller lange løype. Et godt felleskap og gode opplevelser ute i naturen er målet med turene. På hver tur har vi en god pause der vi spiser lunsj og drikker kaffe sammen.

Oppmøte torsdager kl 9.30-15 utenfor Turistforeningen, Olav V s gate 18 4005 Stavanger. Sammen tar vi kollektivtransport videre til turmålet. Ønsker du å komme deg til turmålet på egenhånd se månedsplan på Verket Aktivitetssenter Facebook for mer detaljer, eller ta kontakt  med Jane Byberg i Stavanger Turistforening på e-post: jane.byberg@dnt.no.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem