Morgenpadling i indre Oslofjord.

Kajakk på Friluftshuset i Oslo

Sørenga er det perfekte utgangspunktet for kajakkpadling. Fra Friluftshuset leier vi ut kajakker og vi arrangerer kajakkurs og -turer for alle aldersgrupper. Vi ønsker at Oslo-folk tar i bruk fjorden og får nyte naturen på nært hold.

Publisert: 16. oktober 2023
DNTs tilbud

Kajakkutleie 

Lei kajakk direkte fra spissen av Sørenga i Oslo. Du kan enkelt leie kajakk på nett og hente ut, helt selvbetjent.

For å leie kajakk av DNT Oslo & Omegn må du være over 16 år og ha våttkort. Kravet om våttkort og aldersgrensen har vi på grunn av sikkerheten. 

Friluftshuset er åpent på hverdager og i helger, åpningstider finner du her.

Lei kajakk på Sørenga 

Hva er Våttkort?

Våttkort er utdanningsstigen til til Norges Padleforbund. Gjennomføring av våre kurs innenfor kajakk og kano kvalifiserer til våttkort.

  • For å leie kajakk hos DNT må du ha våttkort
  • Våttkortet varer hele livet ut
  • I DNT må du være minst 16 år for å delta på våttkortkurs
  • Du kan ta kurs innenfor kajakk, kano, livredning og packraft
  • Les mer om våttkort hos NPF

Kurs 

Det arrangeres en mengde kurs på Sørenga gjennom hele året. Kursene følger Norges Padleforbunds våttkort-stige. 

Introkurs kajakk hav

Dette er et 3 - timers kurs som vanligvis går på ettermiddagene i uken. Passer for deg som ønsker å ta våttkort raskt og planlegger å padle i roligere forhold. Gir deg generell innføring i utstyr, sikkerhet, padleteknikk og kameratredning. Du kan ikke klatre videre på våttkortstigen med introkurs, da må du over på grunnkurs. 

Grunnkurs kajakk hav

Dette er et to dagers kurs som gjerne går i helgene. Kurset gir en grundigere innføring i utstyr, sikkerhet, padleteknikk, planlegging med navigering og forståelse av værforhold. På kurset lærer dere egenredning i tillegg til kameratredning. Kurset anbefales til alt fra nybegynnere til mer erfarne da du har mer til å til å lære og øve. Med grunnkurs kan du gå videre på våttkortstigen til teknikkurs og aktivitetslederkurs. Andre utleie- og turaktører kan ha krav om grunnkurs, typisk i områder med krevende farvann. 

Padleturer 

Sammen med våre erfarne instruktører kan du utforske øylandskapet og øyene på kajakktur fra Sørenga. Se aktivitetskalenderen for kommende padleturer.

Kajakk for bedrifter og gruppe

Vi tilbyr både kurs, turer og utleie til bedrifter og grupper. Les mer om tilbudet  

Kontaktinformasjon kajakk

Årskort på kajakkutleie

Årskort er et tilbud for medlemmer av DNT Oslo & Omegn. Årskortet kan benyttes på alle kajakkanleggene til DNT Oslo & Omegn og varer et kalenderår (1. januar - 31. desember). Merk at de fleste av anleggene er stengt gjennom vinterhalvåret, men at Friluftshuset på Sørenga i utgangspunktet holder åpent gjennom hele vinteren

Les mer om årskort
Les mer om årskort
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Fisketur med vennegjeng til Katnosdammen, Nordmarka.
Finn deg en hytte i Oslomarka