Fra avdelingssemninar med Fjell og Vidde på Kobberhaughytta. Fra avdelingssemninar med Fjell og Vidde på Kobberhaughytta.

Slik merkes stiene i Oslomarka

I skogene rundt Oslo er det 2500 km blåmerkede stier. Arbeidet med skilting og merking av blåstiene i Marka har vært gjennomført på dugnad i helt siden dette arbeidet startet på slutten av 1920-tallet.

Publisert: 09. oktober 2023
Om DNT

Skilt og merking av stier i Marka

I skogene rundt i Oslo og Akershus er det et utall av stier. Går du en tur vil du se at mange av dem er merket med blå merker på trærne. De blåmerkede stiene leder deg til mange flotte turmål rundt omkring. Stiene følges opp av DNT Oslo og Omegn og lokale turlag. Vi gjør vårt beste for at du skal kunne ferdes trygt og finne fram i skogen. Derfor merker vi med blått og setter opp skilt til de viktigste stedene i skogen. Arbeidet med skilting og merking av blåstiene i Marka har vært gjennomført på dugnad i helt siden dette arbeidet startet på slutten av 1920-tallet. Du finner 2500 km med blåmerka stier i Marka.

Se stinettet på ut.no

Du finner fram til stinettet ved å søke i UT.no. Kartet her henter informasjon fra Kartverkets database, hvor vi legger inn informasjon fortløpende. Det tar vanligvis noe tid fra endringer er gjort til de blir synlige på UT.no.

Hva er forskjellen på rød- og blåmerking?

De røde merkene = Skiløype
De røde merkene viser skiløyper og merkes av Skiforeningen og Oslo Kommune. Mange av skiløypene kan være fine å gå også om sommeren, men husk at de kan krysse vann og myrer.

De blå merkene = Fotrute
De blå merkene er sommerstier som følges opp av DNT Oslo og Omegn, lokale turlag og frivillige. Vi gjør vårt beste for at du skal kunne ferdes trygt og finne fram i skogen.

Bli en del av stibyggerlaget!

Alle blåmerkede stier holdes åpne ved dugnadsarbeid. Hvert år blir vegetasjon ryddet ned, og hvert år vokser det opp igjen. Vårt mål er å gi turgåere et fint og fremkommelig stinett.

Les mer og bli med på dugnad

To personer med sekk som går tur på en grusvei dekket av snø

Her kan du gå til fots i Oslomarka på vinteren

Er du en av de som savner et sted å gå i marka på vinteren? Da har vi løsningen til deg. Blant annet Bymiljøetaten og Løvenskiold brøyter en rekke veier i Oslomarka slik at du kan finne frem turskoene på vinteren, og nyte frisk luft og vakker natur. Under finner du oversikt over hvilke veier som brøytes og noen turtips!

Les videre
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Fisketur med vennegjeng til Katnosdammen, Nordmarka.
Finn deg en hytte i Oslomarka