Spørsmål og svar om DNT sitt tilbud i Oslo

Oslomarka byr på mange muligheter hele året, like i nærheten av bykjernen. DNT har over 40 hytter i Oslomarka, 2500 km med blåmerkede stier og det organiseres DNT-turer nesten hver eneste. Under følger ofte stilte spørsmål og svar.

Publisert: 16. oktober 2023
DNTs tilbud

Hvordan kommer jeg inn hyttene?

DNT-nøkkel

Alle de ubetjente hyttene Oslomarka er låst med standard DNT-nøkkel. Nøkkelen er kun for DNT-medlemmer. 

Spesialnøkkel

Nydalshytta, Mustadkroken og Langøyene er låst med spesialnøkkel/kodelås. Les på UT.no om hytta du skal leie for informasjon om nøkkel. 

Betjente hytter

De betjente hyttene Sæteren gård og Kobberhaughytta har egne bestyrere og er ikke låst. Informasjon om aktiviteter, overnatting og åpningstider finner du på hjemmesidene deres. 

DNT-nøkkelen

DNT-nøkkelen er for mange den viktigste medlemsfordelen med tilgang til rundt 400 hytter. Om du er medlem av DNT kan du deponere på nøkkelen og beholde den så lenge du har et gyldig betalt medlemskap.

Du kan kjøpe DNT-nøkkelen i vår nettbutikk, eller på et av disse utsalgsstedene.

Må jeg forhåndsbestille opphold?

Ja, alle de ubetjente hyttene i Oslomarka må forhåndsbestilles før du reiser og skal overnatte på hyttene. Dagsbesøk er tillatt, men må forlate hytta før kl 18:00. 

Kan jeg ta med hunden min på noen av hyttene i marka?

Ja, det er flere hytter i marka hvor det er tilrettelagt for hund. 

Disse hyttene er det tillatt med hund

Hva koster det å bo på en markahytte?

Prisen kommer an på hvilken type hytte det er, hvilken alderskategori, samt om hver enkelt er medlem eller ikke. Det er rabatterte priser for medlemmer. Merk at minst én i reisefølge må være medlem, selv om det er mulig å forhåndsbooke alle som "ikke medlemmer" i bookingsystemet. Det kommer av at det kun er medlemmer som kan være innehaver av DNT nøkkelen. 

Se prisene for markahyttene

Jeg ønsker å avbestille en hytteovernatting i marka - hvordan gjør jeg det? 

Ønsker du å avbestille?

Du kan enkelt avbestille oppholdet via min side i vårt bookingssystem

Du kan også ta kontakt med infosenteret på info.oslo@dnt.no. Du får refundert beløp i henhold til avbestillingsreglene til den kontoen du betalte med. 

Finnes det mat på de ubetjente markahyttene? 

På de ubetjente markahyttene finnes det ikke mat, det må du ta med deg selv. Det finnes likevel kopper, kar, panner, kasseroller, gass, ved, kniver og gafler.

Hvilke hytter passer for skoleklasser eller andre store grupper? 

DNT Oslo og omegn har hyttene Nydalshytta, Mustadkroken, og Langøyene som er spesielt godt egnet for større grupper. Disse hyttene har flere sengeplasser og man booker hytta i sin helhet. Merk at disse hyttene er låst med spesialnøkkel og har egne priser. Bøvelstad, Katnosdammen og Fjellvang egner seg også for store grupper. Informasjon om adkomst, priser og annet nyttig finner man på UT.no. For å booke hytta til skoleklassepris må man kontakte turinformasjonen. For alle andre grupper bookes hytta på nett. 

Hvor kan jeg telte eller sove i hengekøye i marka? 

Man kan overnatte hvor som helst i marka så lenge man tar hensyn til allemannsretten. Den generelle regelen om man skal etablere leir, er å ha en avstand på minimum 150 meter fra et privat område. Langs innsjøene i marka er det ofte perfekte forhold for overnatting året rundt. Mange liker seg godt på en av de mange kollene (toppene) i marka.

Jeg skal overnatte i telt, men ønsker å bo nært og benytte meg av toalett og kjøkken til en DNT hytte. Er det greit? 

Ja, om du vil overnatte nært en DNT hytte for å kunne bruke fasilitetene der, så må du gjøre opp for deg og skrive deg inn i hytteprotokollen. Det er ikke mulig å forhåndsbooke teltplass med bruk av fasiliteter, men du gjør opp ved å betale med vipps. Har du ikke vipps, kan du sende e-post til turinformasjonen, så sender vi deg faktura i etterkant. 

Jeg ønsker å leie hele hytta. Er det mulig?

Du kan leie og betale for alle sengene på hytta og ikke fylle de opp, men du må regne med at det ikke gir deg enerett til hytta. Det er fortsatt mulig å bruke våre hytter uten forhåndsbestilling, slik som på fjellet.

Det er også flere hytter hvor du kun kan bestille hele hytta. Dette finner du vår oversikt over alle hyttene. 

Se oversikt over alle hyttene i marka

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Fisketur med vennegjeng til Katnosdammen, Nordmarka.
Finn deg en hytte i Oslomarka