Logo
Til DNT.no forside
Fra venstre: Marco Sandmark, Lasse Nygaard, Caroline Pettersen, Fanny Giæver og Sunniva Sandmark.

Om Nordre Follo Turlag

Oppegård Turlag ble stiftet 25. april 2013.

Publisert: 05. mai 2023
Om DNT

Mål 

En sentral målsetning er å få flest mulig folk ut på tur. Turlagets formål er å skape miljøer for enkelt friluftsliv der barn, ungdom og voksne trives.

Alle medlemmer i DNT Oslo og Omegn er automatisk medlem i turlaget, dersom de bor i Nordre Follo kommune, og ikke reserverer seg mot medlemskap.

Vårt område

Oppegård er kjent om Akershus' lille grønne kommune Kommunne er ikke større enn 37 km2, og allikevel har den et mangfold av natur- og kulturopplevelser å by på. 

Det er korte avstander til sjø, badestrender og naturen rundt oss. Skogene er rike på natur- og fugleliv, mens vår beliggenhet innerst i Oslofjorden gir grunnlag for varmekjær edelløvskog med en rik og variert flora. I Gjersjøelva går det hvert år opp laks og sjøørrret for å gyte.

Vår historie startet etter at isen forsvant for 10000 år siden. Vi har steinalderlokaliteter og de 300 mystiske terrassene i Sandbuktskogen som viser aktivitet fra 800 år f.Kr til 400 år e.Kr som ingen kan forklare. Vi har gamle veifar og mange spesielt flotte steinmurer. Vi har Gjersjøelva med alle ruinrestene etter industrieventyret til Ljansbruket.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka