Logo
Til DNT.no forside
Til Vannaktiviteter
Speilblank is i Marka, perfekte forhold for turskøyting.
Stift

Turskøyter i Oslo

Turskøyting er en populær aktivitet for mange, spesielt når sesongen er snøfattig og kald nok til at isen legger seg. På denne nettsiden deler vi informasjon og inspirasjon til alle interesserte. DNT Oslo og Omegn har som mål å tilby kurs og turer i fremtiden. Dette initiativet har som formål å gi folk muligheten til å utforske vinterlandskapet på skøyter, samtidig som det bidrar til et voksende fellesskap av turskøytere i regionen og fremmer trygg ferdsel på is.

 

Hva skjer i DNT Oslo og Omegn?

I sesongen 2023/2024 etablerer vi en gruppe dyktige turskøyteledere som kan lede aktiviteter i vintrene fremover. Våre turledere gjennomgår ulike moduler med fokus på ledelse, iskunnskap, redninger på is og førstehjelp. Samtidig har vi utarbeidet en standard for gjennomføring av turer, risikovurdering og krav til utstyr for både turledere og deltakere.

I samarbeid med foreningen Turskøyting organiserer DNT Oslo og Omegn teorikurs i turskøyting i vintersesongen. Disse kursene gir deltakerne en grunnleggende forståelse av iskunnskap, sikkerhetsaspekter og planlegging av turer.

Hold deg oppdatert på våre nettsider for kommende arrangementer, kurs og turer, og bli med oss ut på isen for en fantastisk opplevelse!

Arbeidet med turskøyting er organisert hos Team Fjord, og ansvarlig er Juel Victor L. Grande. Ta gjerne kontakt med juel.grande@dnt.no hvis du har innspill til disse nettsidene, ønsker å starte med turskøyting, eller har kompetanse du ønsker å dele!

 

Finn brøytede naturisbaner og turskøytegrupper her

 

Isinfo for turskøytere

Det er viktig å sette deg godt inn i forholdene når du legger utpå isen. Her er noen tips til ulike informasjonssider som er gode å ha med seg.

  • Isskolen er et e-læringsprogram fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) som er åpent for alle interesserte. Programmet er utviklet for å øke kunnskapen om trygg ferdsel på is.

  • NVE står bak Varsom.no, iskart.no og innrapporteringstjenesten RegObs. På Turskoyting.no kan du lese mer om hva de ulike tjeneste inneholder og hvordan du kan bruke de. NVE har og laget en rapport om hvordan is i vassdrag dannes, den kan du lese her.

  • denne nettsiden deler Redningsselskapet tips om turskøyting, med fokus på å skape gode opplevelser gjennom hele sesongen på en trygg måte.

  • Skridskonätet er det mest oppdaterte nettstedet for isobservasjoner, turlogger og informasjon fra andre turskøytere, spesielt for østlandsområdet og Sverige. I tillegg får alle DNT-medlemmer gratis medlemskap gjennom DNT Vansjøs Turskøytegruppe. Ved å sende mail til skoytegruppa@dntvansjo.no vil du få påloggingsinformasjon (brukernavn og passord). Les mer på Skridskonätet

  • De senere årene er bruk av satelittbilder - spesielt fra ESAs Sentinel 2-satelitter - gitt en fantastisk mulighet til å se islegging og endringer med få timer eller dagers forsinkelse. Se mer på siden til Sentinel EO Browser. Om du ønsker mer nyttig opplæring til hvordan bruke satelittbildene kan du lese mer på sidene til Turskøyting.no.

  • I boken "26 Kjappe Kurs i Friluftsliv" finner du et utdrag om hvordan ferdes trygt på isen. Les utraget fra boken her.

Se også

Se aktivitetskalender
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Fisketur med vennegjeng til Katnosdammen, Nordmarka.
Finn deg en hytte i Oslomarka