Logo
Til DNT.no forside
Friluftstrimmen i Torshovparken

Nytt liv med Friluftstrimmen i Oslo

I flere av Oslos mange parker har vi et unikt friluftstrim-tilbud for 60+. Vi dro opp til Torshov for å se hvordan en slik trimøkt gjennomføres. Denne fine høstdagen var det veldig mange som hadde tatt turen. Ikke så rart når det var strålende sol! Det som møtte oss var en sprek gjeng med roser i kinna og smil om munn.

Publisert: 07. september 2023
Skrevet av: Linn Holstad Hines
Inspirasjon

Lavterskel

May-Liss Hansen, Rådgiver senior Friluftsaktiviteter i DNT Oslo og Omegn gledet seg over å kunne vise oss hva dette tilbudet går ut på – og ikke minst, hvor bra det er!  – Vi har et stort oppmøte i disse Torshovparken, Tøyenparken og Frognerparken, mens i Jordalparken og i Haugerudparken er ønsket stort for flere deltagere. Bor du i nærheten av en av disse parkene er det bare å møte opp. Du er hjertelig velkommen! Ta gjerne med en venn eller nabo! 

Her finner du oversikt når Friluftstrimmen arrangeres

På friluftstrimmen er det instruktør som veileder deltagerne og dette er lavterskel i form av at alle kan delta, men det betyr ikke at det ikke er trening nok for de som er spreke, dette er øvelser som passer for alle nivåer.

Friluftstrimmen i Torshovparken

Vi tok en prat med to av deltakerne, Irene Lehmann og Egil Olsen:

-Vi har gått her i mange år, snart 5 år, jeg kommer i all slags vær, synes det er så gøy. Vil lar oss ikke stoppe av været. Det er det for gøy til å gå glipp av, understreker Irene.

-Etter hvert fikk jeg overbevist Egil om å være med, han trodde ikke det kunne være noe særlig trim, men han blir støl! Hun ser bort på Egil og begge smiler og ler.

Det er fint at det er tidlig på dagen, så har man fortsatt hele dagen foran seg etterpå. Det er så herlig å få trent ute, det gir mye energi. Når jeg kommer ut i parken vil jeg egentlig ikke gå igjen
Når man er pensjonist har man god tid og da er det fint å starte dagen her, vi kjeder oss ikke!

Engasjert frivillig

Etter trimmen byr Friluftkoordinatoren Ruth Grimstad på kaffe og te til de som ønsker å bli litt igjen. Hun er veldig glad i tilbudet og stortrives med å bidra som frivillig på trimmen: -Jeg var så heldig når jeg var yngre, jeg vokste opp på gård og det var naturlig trim, foreldre mine trengte ikke tenke på å trene på den tiden, de hadde jo naturlig trening i arbeidet der, men her i byen har vi det ikke sånn, påpeker hun og tenker på alle de som ikke får så mye bevegelse inn i hverdagen.

-I vinter ble jeg selv litt stiv i kroppen, da var det så flott å komme her sammen med andre, man blir oppkvikket, får blodsirkulasjonen i gang. Jeg setter veldig pris på felleskapet og liker å komme hit til parken, sier hun mens hun ser utover den frodige Torshovparken. -Flere sier de hadde trodd at det ikke var noe særlig, men mange blir så positiv overrasket. Folk tror det hjelper de, rett og slett! Og hva er vel bedre enn det? Det er noe med å være i bevegelse, det holder folk oppgående og gjør at de kan klare seg selv og kunne bo hjemme, det er viktig for mange.  Jeg håper vi klarer å opprettholde dette fine tilbudet. Det er bare å bruke!  

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka