Logo
Til DNT.no forside
Sted: Presten, AustvÂg¯ya, VÂgan, Lofoten, Nordland, Norge. Fjellveggen Presten ligger langs Fylkesvei 816, som gÂr mellom R¯rvika og HenningsvÊr. 
Klatrerute: Himmelen kan vente. Ni taulengder (ca. 350 meter), grad 6+. Bildet er tatt p Âttende taulengde, en krem av en lengde med jamming som fÂr deg til  smile og synge mens du klatrer oppover. 
Dato: 20.08.2020
Klatrer: Markus Glad
Foto: Ola Roalkvam

Infoside for instruktører og turledere i Fjellsport Oslo

Publisert: 03. oktober 2023
Om DNT

Generelt

Alle instruktører på våre kurs må følge NF metodesett (PS: finnes kun et metodesett for bre og klatring) og NF sin instruktørveiledning.

For skredkurs så er litteratur som Skikompis av Christer Lundberg Nes og faktaark på NVE sine nettsider teoretisk grunnlag for kursene. 

Det finnes også kursmaler for grunnkurs i hver disiplin på NF sine nettsider. 

Spesifikke arbeidsinstrukser blir også gitt til de som skal holde kurs for DNT Fjellsport Oslo. 

Kursleders ansvar og oppgaver

 • Kursleder skal ta kontakt med sine medinstruktører i god tid før kursstart for nødvendige avklaringer.
 • Kursleder kan før kursstart (ca 1-2 uker) ha hatt kontakt med deltakerne. Dette for å koordinere eventuell felles transport og bespisning, danne seg et inntrykk av deltakernes forutsetninger, samt avklare eventuelle spørsmål om utstyr og annet. Kontaktperson i administrasjonen tar av seg det meste av praktiske avklaringer i forkant av kurset. 
 • Kursleder har også ansvar for å holde kontakt med kontaktperson i administrasjonen. 

Prinsipper for opptreden på klatrefelt for instruktører 

 • Vis hensyn når vi holder kurs på klatrefelt, husk at vi også er gjester her.
 • Førstemann til mølla prinsippet gjelder. Når det er sagt skal DNT Fjellsport Oslos instruktører proaktivt utvise skjønn og ta initiativ til samarbeid med andre klatrere.
 • Tau som ikke er i bruk bør som hovedregel trekkes ned, spesielt når det er åpenbart at andre taulag ønsker å klatre den aktuelle ruten.

Forsikringen

Hvis du signerer avtale om midlertidig ansettelse og sender reiseregning dekkes du av DNT sine forsikringsordninger. Dette gjelder ansvarsforsikring, yrkesskadeforsikring og reiseforsikring.

Hvis du signerer avtale som selvstendig næringsdrivende og sender faktura er du pliktig til å stille med egen ansvarsforsikring for ditt firma/enkeltpersonsforetak.

Administrative rutiner

 • Cirka 2 uker før kursstart eller etter avtale, vil administrasjonen oversende deltakerliste over påmeldte til kursleder per mail, slik at nødvendig kontakt kan tas. Administrasjonen vil også avtale tidspunkt for avhentning/oversendelse av kursledermappe (diverse lister, rapporter, førstehjelpsmappe m.m.) og eventuelt annet kursutstyr.
 • Eventuell avlysning av kurs/tur kan forekomme grunnet manglende deltagerpåmelding eller mangel på instruktører. DNT fjellsport Oslo plikter til opplyse om dette senest 1-2 uker før kursstart (jf. generelle regler for turer/kurs i DNT OO).
 • Administrasjonen oppfordrer kursleder til å sjekke kurs/turbeskrivelsen av det aktuelle kurset/turen når den er lagt ut på nettsidene og å sende innspill om program, utstyr og lignende til administrasjonen dersom det foreligger mangler eller uklarheter.
 • All tilgjengelig informasjon om kurset/turen finnes under beskrivelsen av det aktuelle kurset/turen og kursleder skal ta kontakt før kursstart for koordinering og avklaring av eventuelle spørsmål.
 • Alle deltakere på alle kurs får låne utstyr gratis, og kursleder vil motta en egen liste over hvilke deltakere som skal ha utstyr.
 • Deltakere som trenger utstyr til et kurs/tur de er påmeldt må oppgi i påmeldingsskjema hva de trenger å låne av utstyr.

Refusjonsskjema

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
Dølerud, Østmarka
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Finn deg en hytte i Oslomarka