Logo
Til DNT.no forside
To smilende turgåere analyserer kartet i solen.

Ferskingkurs i friluftsliv i Oslo

Ferskingkurs arrangeres av DNT i hele landet, og i Oslo arrangeres kursen av DNT Oslo og Omegn. Kursene er åpne for alle som ønsker å lære mer om friluftsliv. Både for deg som har gått litt på tur før, og for nybegynnere.

Publisert: 12. oktober 2023
DNTs tilbud

Tre forskjellige kurs

Ferskingkurs er praktiske kurs som gjennomføres utendørs. I tillegg til økt kompetanse, ønsker vi at du som deltaker får økt trygghet, selvtillit og inspirasjon til å fortsette å gå på tur. Er dette noe for deg?

Finn ditt kurs her: 

Ferskingkurs i friluftsliv

Her får du et 10 timers kurs, fordelt på to dager, med fokus på dagsturer i nærmiljøet. 
Temaene på kurset er bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass, turplanlegging, bekledning, pakking av dagstursekk, allemannsretten, stier og merking og DNTs tilbud.

Se de kommende kursene nederst på siden. 

  

Ferskingkurs på overnatting

Dette kurset går over to dager, med en overnatting. Fokuset på kurset er overnatting i telt (og ubetjent/selvbetjent hytte) i skogen, og foregår gjennom de ulike årstidene. Dette kurset regnes som en del 2, og forutsetter at deltakerne har basiskunnskap tilsvarende ferskingkurset i friluftsliv.

Se de kommende kursene nederst på siden.  

Ferskingkurs i fjellet

Kurset gjennomføres som en fjelltur med to overnattinger på ubetjent eller selvbetjent DNT-hytte. Undervisning skjer underveis i kurset, i tillegg til en introduksjonssamling i forkant. Målet med dette kurset er å gi kompetanse, trygghet og inspirasjon for å gå på fjelltur sommerstid.

Dette kurset regnes som en del 3, og forutsetter at deltakerne har basiskunnskap tilsvarende ferskingkurset i overnatting. 

Se de kommende kursene nederst på siden.  

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Se aktivitetskalender
fellestur med dnt ung oslo til ringebufjellet
Se aktivitetskalender
Finn deg en hytte i Oslomarka
Skitur til Jørgenhytta, Krokskogen.
Finn deg en hytte i Oslomarka