Digitale friluftskurs 

Ja, vi er helt enig i at friluftsliv gjøres best utendørs! Likevel har vi laget noen digitale friluftskurs du kan ta for en fin, trygg og spennende friluftsopplevelse. 

Er du fersking i friluft? Her er kurspakka for deg. Helt gratis til og med!

Gjennom denne kursrekka vil vi bidra med nyttig kompetanse, tips og triks til hvordan drive et lavterskel friluftsliv. Alle kursene baserer seg på turer i lavlandet. Modulene kan tas separat, men til sammen tror vi dette gir et godt grunnlag for å ta skrittet ut, og kanskje til og med overnatte ute for første gang. Lykke til, og god tur!

Turplanlegging

Planlegging er halve turen! Bruker du tid på dette, får du bedre tid til å nyte turen når du først er ute. Det blir tryggere også! Turplanlegging er første modul.

Bekledning og tursekken ​​​​​​​

Hva skal jeg ha på meg på tur? Og hva bør jeg putte i sekken? Her har vi samlet en del tips, samt gir en innføring i viktige prinsipper for bekledning og pakking. 

Kart og kompass ​​​​​​​

Et kurs for deg som ønsker å lære hvordan du navigerer med kart og kompass. Vi går gjennom prinsippene, men også praktiske tips og trening.

Spis ute ​​​​​​​

Kurset for deg om vil lage middagen ute, og som trenger inspirasjon til hva du kan lage. Kurset går også gjennom ulike kokeapparater og utstyr.

Sov ute ​​​​​​​

Har du lyst til å prøve å sove ute for første gang? I dette kurset får du en gjennomgang av det du trenger å vite for en overnatting i telt eller hengekøye.

Allemannsretten

Vi har rett til å ferdes, raste og høste mer eller mindre fritt i utmark. Men hva er utmark? Og hva hvilke plikter har vi når vi ferdes i naturen?