Logo
Til DNT.no forside
Vinterkurs og aktivitet med DNT Sentralt på Fondsbu.

Ta et kurs med DNT i vinter

Drømmer du om å slite deg opp på en topp for å stå ned i hvitt pudder? Eller er du fersk i friluftslivet og ønsker mer turkunnskap? DNT har mange spennende kurs å velge mellom.

Skredkurs og toppturkurs

Har du lyst til å komme i gang med å gå toppturer, men føler du mangler kunnskap og erfaring? Få en grunnleggende forståelse av snøskred, vurdering av terreng, betydningen av menneskelige faktorer og andre forhold som påvirker skredfaren.

Les mer: Skredkurs

Test ut topptur: Randoneeturer og toppturkurs

Vinterpadling

Padler i Oslofjorden. vinter.
På vineten er det mindre båter og forstyrrelser på fjorden.

Selv om det er kaldt ute, så kan et kurs i kajakk være midt i blinken. Vinterpadling er en annerledes opplevelse der man ofte er helt alene på sjøen eller fjorden. Det flere kurs å ta av, om det er kano, havpadling eller teknikkurs du er mest interessert i. Dette kan bli starten på en ny, frisk hobby.  

Finn et padlekurs i vår aktivitetskalender.

Navigering

Kjennskap til kart og kompass er helt nødvendig når du skal ut på tur i vinterfjellet. Mobiltelefon og GPS har blitt en del av manges utrustning på tur, men velger du å stole blindt på teknologien kan du risikere å stå midt på fjellet uten å vite hvor du er eller hvor du skal. Navigering i vintefjellet krever øvelse, med et kart- og kompasskurs blir du tryggere.

Finn et kart- og kompasskurs i vår aktivitetskalender.

Ferskingkurs

Dette er praktiske kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass og turplanlegging. Tanken er at du etter kurset skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet og koble dagsturene sammen med en overnatting. 

Les mer: Ferskingkurs
 

Kitekurs

Person i vinterlandskap med kite.
Gjennom et helgekurs får du en god mulighet til å lære å bli en selvstendig kiter. 

Kiting på snø kan gi god fart selv i flatt terreng, og gir massevis av muligheter for lek og moro. Nybegynnere lærer raskt å kite frem og tilbake på flatt underlag, og etterhvert som du får trening kan du øve på triks og bygge hopp.

Finn et kitekurs i vår aktivitetskalender.

Bli turleder i DNT

Vi trenger flere turledere. DNT har en egen turlederutdanning som gjør deg i stand til å lede turer for DNT både i nærområdet og på høyfjellet.

Les mer: Bli turleder i DNT

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem