10 flotte påsketurer

Jotunheimen.
Jotunheimen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Ønsker du en tradisjonell påskeferie med skiturer, snødekte vidder og deilige ettermiddager i hytteveggen?  Her er 10 utvalgte turforslag fra hele landet.

Rundtur sør i Jotunheimen

To skiløpere på vei inn mot Fondsbu.
To skiløpere på vei inn mot Fondsbu. Foto: Marius Dalseg Sætre

Dette er en flott tur i den sørlige delen av Jotunheimen. Terrenget er relativt lettgått og turen starter og slutter på samme sted. 

4 dager - 72 km 

Fire dagers tur nord på Hardangervidda

Finse er et fint utgangspunkt for påsketuren.
Finse er et fint utgangspunkt for påsketuren. Foto: Marius Dalseg Sætre

Flott helgetur som passer for deg som ønsker å sette igjen bilen hjemme. Her starter og slutter turen på togstasjoner langs Bergensbanen.

4 dager - 50 km

Haukeliseter til Hovden

Haukeliseter.
Haukeliseter. Foto: Marius Dalseg Sætre

Buss til Haukeliseter og buss hjem igjen etterpå. Lettgått høyfjellsterreng og romslige hytter venter deg på turen ned til Hovden. Enkelt, greit og veldig fint! 

3 dager - 45 km

Skitur mellom Glitterheim og Gjendesheim

Jotunheimen er nydelig på vinteren!
Jotunheimen er nydelig på vinteren! Foto: Marius Dalseg Sætre

Hvorfor ikke sope med seg to av de mest klassiske turisthyttene i Norge på en og samme skitur denne seinvinteren? Ved hjelp av ekspressbuss og lokalbuss kan turen gjennomføres helt uavhengig av bil. Her er det også mulighet for å bo flere dager på en av htytene og forsyne seg av de fantastiske toppene i området. 

2 dager - 46,6 km

Trekanten i Trollheimen

På vei ut fra Jøldalshytta mot Gjevilvasshytta.
På vei ut fra Jøldalshytta mot Gjevilvasshytta. Foto: Jonny Remmereit

Den klassiske turen i Trollheimen er ekstra fin å legge til påsken. Da er hyttene betjent, og din eneste bekymring er å komme fram til neste hytte før middagen serveres. 

3 dager

Klassikeren i Sylan

Sylan med Sylmassivet som vakker kulisse for turen.
Sylan med Sylmassivet som vakker kulisse for turen. Foto: Julie Maske

Få steder i landet er Norges og Sveriges rutenett vevd sånn inn i hverandre som i Sylan. Her kan du gå grenseløse turer på kryss og tvers i et mildt og vilt fjellterreng - også på ski. Denne turen lar deg oppleve det beste av Sylan på både norsk og svensk side.

4 dager - 73,7 km

Familievennlig på Hallingskeid

På Hallingskeid er det hyttevert i påsken. Hytteverten er godt kjent i området og vil kunne hjelpe deg med turtips og gi gode råd om løypevalg. Hallingskeid er perfekt for småbarnsfamilier og ligger rett ved Bergensbanen, bare 200 meter fra jernbanestasjonen. Her er det masse muligheter for alle slags turer i flott terreng. Hytta har også innlagt vann og strøm. Her er det et supert skiterreng som kan passe for alle. 

Med tog til fjells ved Narvik

Hunddalshytta i Narvikfjellan.
Hunddalshytta i Narvikfjellan. Foto: Narvik og Omegn Turistforening

Vil du oppleve Narvikfjellene på sitt beste, er turen til Hunddalshytta et godt valg. Med morgentoget fra Narvik til Katterat er du raskt oppe på 373 moh. og kan nyte turen sørover, forhåpentligvis med sola i ansiktet og på godt føre. Traseen er ikke merket. 

25,8 km - 2 dager

Rundtur på ski i Breheimen

Påske i Breheimen.
Påske i Breheimen. Foto: Marius Dalseg Sætre

Breheimen er et lite besøkt område på vinterstid, men dette område er et vinterparadis! Spektakulære topper på 2000 meter, snøsikkert og flotte isbreer venter på deg. På denne rundturen får du oppleve indrefileten i Breheimen og flere flotte DNT-hytter. 

3 dager - 60,4 km

En klassiker i Ryfylkeheiane

Haukeliseter.
Haukeliseter. Foto: Marius Dalseg Sætre

Dette er en fantastisk langtur som du bare bør oppleve minst en gang i livet! Klassikeren går fra Haukeliseter i nord til Ådneram i sør. Løypene mellom hyttene er kvistet og går i variert terreng over snaufjell, gjennom snødekte skar, daler, myrer og skog. Alle hyttene etter Haukeliseter er selvbetjente, så du slipper å bære med deg mat.

Denne turen har også en kortere versjon, der du besøker fire turisthytter på fire til fem dager. Vi anbefaler å starte turen med en  natt på Haukeliseter, eventuelt bare stukket innom for å bunkre opp med bakervarer før turen (bollene med marsipan og vaniljekrem er utrolig gode). Turen til Holmavatn er en lang og deilig tur som sakte, men sikkert tar deg høyt i terrenget. Herfra går du inn i de vakre Suldalsheiene.

Vintertur på Saltfjellet

Tverrbrennstua.
Tverrbrennstua. Foto: Marie Stabell Pettersen

Fin lettgått tur fra Beiarfjellet til Røkland i Saltdal. Turen går i et fantastisk landskap med utsikt til mange av fjelltoppene i Saltfjellet/Svartisen nasjonalpark.

3 dager - 47,4 km

Annonse