Logo
Til DNT.no forside

Vinterens hyttedrøm

Finn roen på en DNT-hytte i vinter. Vi kan love lave skuldre og masse moro for både liten og stor.

Fjellets stillhet, ro og snødekte vidder lokker. Ta med deg selv, en firbeint venn eller de du er glade i på hyttetur. Ønsker dere en pause fra hverdagen kan et besøk på en ubetjent eller selvbetjent hytte være akkurat det dere trenger.

– Vi ser at stadig flere velger seg en DNT-hytte og bor der i flere netter. Det fører til mindre reisetid, mer hvilepuls og bedre tid, sier DNTs generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang. - Og du kan få mange flotte opplevelser på dagstur ut fra ett sted, da får du virkelig utforsket området, legger han til.

Velge og vrake

Rundt om i Norge ligger det 580 DNT-hytter. Det er mulig å velge mellom spennende fjellhytter, koselige skogskoier eller betjente hytter med ferdiglaget middag. 

Annonse:

Nord-Trøndelag

Bjørneggen

Bjørneggen ligger i Stordalen i Meråker kommune. Herfra er det mange muligheter for korte og lange turer; både sommer som vinter, og for både store og små.

Veresstua

Veresstua har helsårsveg og ligger i løypnettet øst for Veresvatnet øst for Verdal. Her er det tilrettelagt for bevegelseshemmede. Stedet er godt egnet til dagsturer og overnattingsturer hele året.

Ferslia

Ferslia har helårsveg og ligger fint til i Fersdalen i Meråker med utsikt over innsjøen Feren. Et bra utgangspunkt for toppturer, blant annet til Kjølhaugan og Hermanssnasen.

Trondheim

Bårdsgarden

Bårdsgarden i Storlidalen er en litt glemt juvel av en hytte. Hit er det bilvei helt fram, oppkjørte skispor like i nærheten og flust av flotte turmål. Både for de som vil på topptur, og de som vil gå lange eller korte skiturer.

Kårvatn

Kårvatn er en fjellgård som har hatt bosetting siden begynnelsen av 1400-tallet. Her står turopplevelsene og utfordringene i kø, uansett nivå. Lia ved Kårvatn er kjent for å kunne gi nydelig skikjøring. Bilvei helt frem.

Dindalshytta

Dindalshytta passer utmerket for de som vil ha ei hytte helt for seg selv. Det er en fin tur opp gjennom skogen fra Blokkhus og opp til den eventyrlige Dindalen hvor turisthytta ligger. Fine turmuligheter innover dalen eller til topper. 5 km inn til hytta.

Nordmøre

Grytbakksetra

Grytbakksetra ligger i et snøsikkert områdene på Nordmøre. Den ligger ideelt til for familieturer i et flott og lettgått terreng. Ca. 2 timer fra p-plass i Storbøverdalen

Sætersetra 

Sætersetra er en liten, sjarmerende hytte som ligger oppe i sørsiden av Surnadalsdalføret. Hit er det morsomt å gå på truger. Godt unnarenn rett utenfor hytta, der man kan bygge et lite skihopp. Beregn en times tid fra p-plass ved Sagatun.

Grøvudalshytta

Grøvudalshytta er en fin skitur unna både for store og små. Ofte er det såpass lite snø i Grøvudalen, slik at man kan gå dit på føttene også om vinteren.

Romsdal

Skorgedalsbu

Skorgedalsbu er ei lett tilgjengelig hytte bare 900 meter fra p-plass i skieldoradoet Skorgedalen. Dette er et glimrende utgangspunkt for lette toppturer til Skarven og Smørbotntind og fine langrennsløyper. Bare 1 km unna ligger Rauma Skisenter.

Venjesdalbu

Venjesdalsbu ligger ved foten av Roms-dalseggen. Det er et flott utgangspunkt for barnefamilier og folk som liker toppturer i storslått natur for eksempel til  Storhesten, Blånebba og Hurrungen. P-plass like ved hytta og helårsåpen bomvei.

Måsvassbu

Måsvassbu er en selvbetjent hytte ca. 7 km fra Dale/Mittet i Rauma. Det er ikke oppkjørte spor eller merket løype hit. For dere som er gode til å orientere etter kart og kompass, er dette en perle. Rundt hytta er det flott skiterreng og toppturmuligheter til blant annet Skrokkenfjellet og Loftskartind.

Sunnmøre

Velleseter

Velleseter er omgitt av den ville ringformede Vellesæteregga. Hytta ligger så nært bygda Brunstad at selv små barn har glede av å gå hit, cirka  2 km på anleggsvei fra parkering til hytta. Toppturmål finnes i nærheten av hytta, men her må man ha skredkunnskap og gjøre gode vurderinger.

Vakkerstøylen

Vakkerstøylen ligger ved Ulvådalsvatnet i Tafjordfjella og er kjent som DNT Sunnmøres koseligste hytte. Huset var opprinnelig bygd i Verma på 1850-tallet, men flyttet med hest og slede dit det står i dag. Skituren til hytta går først i slakt terreng, deretter flatt, siden man går på ski på isen på Ulvådalsvatnet.

Pyttbua

Pyttbua ligger høyt og fritt på en morenerygg ved foten av Puttegga, det høyeste fjellet i Møre og Romsdal. Her er det fint å leke i snøen rundt hytta, og fine turmuligheter for litt eldre barn. Skituren fra parkering på Brøste går i slakt terreng og er ca 2 mil.

Vestland

Alexander Grieghytten

Alexander Grieghytten i Bergsdalen er en nyoppusset hytte med herlige akebakker og fine turmuligheter rett utenfor døra. Hvem tør å gå direkte fra badstuen og ta seg et snøbad? Det prepareres mange skiløyper i området. 

Træet gård

Træet gård på Osterøy er et 100 år gam-melt småbruk. Her får du ekte, gammeldags hyttekos. Ingen strøm, men stearinlys og knirkende vegger.

Lundarstøl

Lundarstøl på Stord ligger idyllisk til ved foten av Stordfjellet. Det er parkering like ved hytta. Utenfor er det et stort område å leke på med benker og grillsted.

BT-hytten

BT-hytten på Mjølfjell er ei unik hytte beliggende i et spektakulært fjellområde. Velg mellom nydelige toppturer eller enklere nærturer. Eldste delen er fra slutten av 1800-tallet og er veldig intim og koselig.

Gullhorgabu

Gullhorgabu i Bergsdalsfjellene ligger i bergensernes nærmeste høyfjellsområde. Letteste adkomst inn om vinteren er fra p-plass ved Småbrekke i Bergsdalen. Sjekk snøforhold før turen, for det kan være utsatte snøfonner i området.

Vending

Denne hytta i Bergsdalen er populær blant mange barnefamilier. Det er kvistet inn fra mars. Ruta går i slakt terreng, cirka 3 timers skitur. Bak Vending er det en liten skavl som er populær å lage hoppbakke og grave små snøhuler i.

Fivla

Fivla er en gammel fjellstøl i Luster. Den ligger i et fantastisk skiterreng. Hyttene er ubetjent og passer godt til familier med barn med skierfaring. Beregn 2–3 timer fra p-plass i Vigdalen.

Målsethytta

Målsethytta ligger i et eventyrlig turterreng på Vikafjellet. Den drives av Vik Turlag og ligger ved Målsetvatnet.

Kinn

Kinn er ei øy langt vest i havet ved Florø. Øya er mest kjent for middelalderkirke og Kinnaspel. Her er DNT-overnatting på den gamle skolen.

Skarvheimen

Brebua

Brebua er den nye selvbetjeningshytta som ligger ved betjente Finsehytta, og er vinteråpen frem til 23. februar. Fra togstasjonen på Finse er det 300 meter bort til hytta.

Hallingskeid

Hallingskeid ligger 200 meter fra Hallingskeid stasjon på Bergensbanen og er et yndet turmål for familier som har oppdaget stedet. Her er det strøm og varme, trivelige fellesrom og fantastisk uteareal.

Skarvheim

Skarvheim (Breistølen) ligger lett tilgjen-gelig ved riksveien over Hemsedalsfjellet og er et godt egnet sted som hyttebase for familien. OBS! Åpner ikke før 15. februar.

Ryfylkeheiane

Jonstølen

Jonstølen ligger flott til i vakre Suldalsheiane, i barnevennlig avstand fra bilveien. Hytta er perfekt for familier, med haugevis av muligheter like utenfor hytta.

Ådneram anneks

Sirdal er et svært populært vintersportsted, og for skientusiaster er Ådneram et eldorado. Hytta ligger like ved et omfattende løypenettverk. Bilvei til døra.

Tomannsbu

Tomannsbu er stedet du får høyfjellsfølelsen raskt. Turen inn starter med bratt oppstigning fra Tveitabrekka, beregn 8 km, vel 3 timer. I skolevinterferien er det kvistet løype fra Hunnedal, og fra brøytet p-plass på Skreå, fram til hytta.

Etnefjellene

Olalia 

Olalia ligger idyllisk til med flott utsikt sørover mot Hauganutene. På Olalia er det tre hytter på tunet: Olalia Fjellstove, sikringshytta og Olabu. Fjellstova er åpen med kafé og overnatting i sesong, og sikringshytta er åpen og ulåst hele året. 

Seterdals Vesthei

Lakkenstova

Lakkenstova ligger i Åseral kommune, sør i Setesdal Vesthei. Flott område for lek og moro rett rundt hytta, som ofte er snørikt i vintermånedene. Flere fine toppturtopper innen rekkevidde.

Kvinen

Kvinen, mellom Sirdal og Setesdalen, ble nybygget i 2017–18 og er et moderne anlegg med en spennende uteklatrevegg på hovedhytta. Nydelig turområde med fine nærmål.

Sloaros

Sloaros ligger i et spennende og flott høyfjellsterreng lengst nord i Setesdal Vesthei. Vinterstid kjøres det i perioder skiløyper fra Hovden til Krossloskaret på vei til Sloaros. Dette er en middels lang tur, men uten preparerte skiløyper kan det være krevende.

Austheiene

Bjørnevasshytta

Bjørnevasshytta ligger flott til i Setesdal Austhei. Med kun 50 meter å gå fra parkeringsplassen er denne hytta lett tilgjengelig. Utstyr på hytta som akebrett, miniski, truger og bålpanne kan lånes av de som leier hytta.

Granbustøyl

Granbustøyl er en knallfin hytte å besøke vinterstid. Hytta brukes ofte av Barnas Turlag på grunn av sin ideelle beliggenhet. Birtedalen sti– og løypelag gjør en kjempeinnsats for å tilby fine skiløyper fra Birtedalen via Granbustøyl.

Mjåvasshytta

Mjåvasshytta er Aust-Agders mest populære hytte. For litt større barn vil dette være en spennende tur hvis de er vant med å gå på ski. Vel plassert på hytta så har man følelsen av å befinne seg midt i et eventyrrike.

Vestfold og Skrim 

Pråmvika

Pråmvika  ved Kolsjø er satt sammen av to eldre tømmerkasser fra området. Hytta åpnet i 2018. Terrenget rundt veksler mellom noen bratte åser og slak furuskog, og gir muligheter for både skiturer, pilke og hyttekos.

Hoggerstua

Hoggerstua ligger på en hyggelig setervoll i Larvik kommune. Hytta har bålpanne, og skiløypa går rett over tunet. 13 sengeplasser i tre separate soverom.

Ivarsbu

Ivarsbu ligger ved Store Stølevann på Skrim i Kongsberg. Vinterstid er det ofte flotte oppkjørte skiløyper i området. Stedet har tre bygninger for overnatting.

Vassfaret og Vikerfjell

Vikerkoia

Vikerkoia ligger i Vikerfjell, Oslos nærmeste fjellområde. Her er det fine skiløyper og hyggelig terreng. Den nye hytta åpnet i 2018 med ni senger. På gamle Vikerkoia er det plass til åtte. Oppkjørte skiløyper.

Fønhuskoia

Fønhuskoia er ei moderne og flott DNT-hytte som ligger idyllisk til i Vassfaret. I tillegg til hovedhytta er det mulig å overnatte på det koselige stabburet.

Buvasskoia

Buvasskoia ligger i skogen nord for Strømsoddbygda, på en odde på østsida av Buvatnet med utsikt mot Bukollen og Nautskardfjellet. Eget hunderom.

Norefjell og Numedal 

Høgevarde

Høgevarde på Norefjell  er krevende om været er dårlig, men i godt vær er det fint for barnefamilier å gå fra både Tempelseter (5-6 km i stigende terreng) og Norefjell (12 km) langs stikkede løyper.

Toveseter

Toveseter ligger på ruta Norefjell–Hardangervidda, mellom Haglebu og Høgvarde. Det er en nostalgisk, gammel seter med 22 senger.

Dalabu

Dalabu i Numedal er litt krevende å komme seg til, for hit må dere tråkke løype og finne fram selv. Men den flotte tømmerhytta er vel verdt slitet. Fine turmål i området og trivelig innemiljø.

Oslomarka

Halvorsenhytta

Halvorsenhytta i Vestmarka er perfekt for barnefamilier da hytta har strøm, nydelig utsikt og historisk sus. Cirka 5 km å gå fra parkering ved Semsvannet i Asker.

Bøvelstad

Bøvelstad er en gammel, lun og hyggelig husmannsplass i Østmarka. En snørik vinter er det nydelig å ake og leke ved husveggene. Andre vintre er det nydelige skøyteforhold på Støttumfjorden.

Katnosdammen

Katnosdammen er en gammel damvokterbolig i hjertet av Nordmarka. Luksus med innlagt strøm. Gå dagstur til Kikutstua eller Kobberhaughytta for bakevarer.

Drammensmarka

Damslett

Helt sør i Finnemarka ved vannet Nerdammen ligger Damslet, perlen av en DNT- hytte. Fantastisk beliggende med flott utsikt over vannet, og meget gode solforhold.

Garsjøkoia

Garsjøkoia i Finnemarka, kun et par km fra Eiksetra, er super for en liten familie. Her er det fantastiske turmuligheter rett utenfor døra. På Eiksetra er det akebakke.

Goliaten

Goliaten ligger idyllisk til ved Goliatvannet, midt i sti og løypenettet i Drammensmarka. Hytta er et populært turmål og overnattingssted, uansett årstid.

Østfold

Frøne

Frøne er en gammel husmannsplass som ligger i Rakkestad, med blåmerka stier rett inn i hjertet av vakre Fjella. Stedet egner seg svært godt for barnefamilier, arrangementer og for de som ønsker å gå fra hytte til hytte.

Arnbjørnrud

Arnbjørnrud ligger midt i hjertet av vakre Trømborgfjella i Indre Østfold og er grundig oppusset. Hytta er ubetjent med tre soverom, 11 senger og alt utstyr man trenger.

Haukenestårnet

Haukenestårnet på Rømskog er ei DNT-hytte, og samtidig Norges eneste bevarte branntårn i tre. Det ruver i landskapet med sin spesielle form og er absolutt et artig sted å besøke.

Ravnsjøhytta

Ravnsjøhytta ligger vakkert til ved Ravnsjø i Svinndal. Dette er en ubetjent hytte som kan bli leid ut av deg som vil besøke en hytte like ved supre turstier og vakker utsikt utover innsjøen. 

Hedmarksvidda

Savalsætra

Savalsætra er ei koselig hytte med fantastisk utsikt utover hele Hedmarken. Dette er Løtens hemmelige perle. Hytta er lett tilgjengelig, helt inntil Rondanestien ved helsårsvei.

Åkersætra

Åkersætra består av fire tømmerhytter, utedo og to seterhus, og er både ubetjent hytte og leirsted. Ta kontakt med HHT tlf. 625 22 848 / hht@dnt.no for leie.

Tingstadkoia

Tingstadkoia er et eldorado for skiturer mellom Stange og Våler. Dette er en av de enkle, men hyggelige hyttene med brede, nye senger, ulltepper og kokeapparat. Husk egen sovepose, kaffe og gode kompiser.

Ringebu og Venabygdsfjellet 

Vetåbua

Vetåbua ligger i Ringebu kommune på fjellet øst for Fåvang. Det er et ypperlig sted for barnefamilier som vil ha flott turterreng å boltre seg i. 1,3 km fra p-plass til hytta.

Veslefjellbua 

Veslefjellbua på Venabygdsfjellet ligger i lettgått og meget barnevennlig terreng. Hytta er helt ny, med høy standard. Fra p-plass cirka 1 km til hytta.

Djupslia

Djupslia ligger på Øyerfjellet øst for Tretten i Gudbrandsdalen, med rik  tilgang til svært mange turalternativer i flotte løyper. Sjekk skisporet.no for oppdaterte løypenyheter. Korteste vei inn er 9 km fra p-plass.

Jotunheimen og Breheimen 

Gjendesheim

Den betjente hytta Gjendesheim i Jotunheimen byr på vinteraktiviteter for liten og stor. Etter en lang dag ute i snøen kan dere kose dere med badestamp, peiskos og god lokalprodusert mat. Åpner 18. februar.

Slettningsbu

Turen opp på fjellet vest for Tyin til Slettningsbu kan virkelig anbefales. Terrenget her er spennende og variert. Turen inn til hytta fra Tyinstølen er ca 7 km. OBS! Åpner ikke før 15. februar.

Sota Sæter

Den betjente hytta Sota Sæter ligger vakkert til ved innfallsporten til Breheimen nasjonalpark. Den over hundre år gamle setra, bestående av 10 eventyrlige bygninger på et flott tun, har et spesielt miljø preget av lunhet og varme. Åpen helger, vinterferie og påske.

Femundsmark

Narjordet

Narjordet ligger på et flott gårdstun fra 1700- tallet. Hytta har helårsvei helt frem og er et perfekt utgangspunkt for barnefamilier som ønsker seg enkel tilgang og naturopplevelser utenfor døra. Her kan dere gå nydelige turer i fjellbjørkeskog eller ta en tur til den gamle bergstaden Røros.

Marenvollen

Marenvollen nydelig beliggenhet i vakker gammel furuskog. Fint for barnefamilier eller bare om du ønsker deg en minivintertur i Femundsmarka. Korteste adkomst er fra bilvei ca. 3 km eller ta tog til Røros og gå deretter ca. 16 km inn til hytta.

Svukuriset

Svukuriset er en vakker gammel fjellgård som ligger like under Stor Svuku, den høyeste toppen i Femundsmarka på 1416 moh. Dette er en fin dagstur fra Svukuriset, med nydelig utsikt over hele området. Vinterferieåpent 22.-28. februar

Saltfjellet og Bodø

Beiarstua

Beiarstua ligger på ei furumo ved Tverrånes i Beiarn. Hit kan dere kjøre med bil nesten helt fram til døra. Flott fint ski- og aktivitetsterreng rundt hytta

Lønsstua

Lønsstua på Saltfjellet er for dere som ønsker snø, her får dere garantert hvite vinterdager. Isfisking på Kjemåvatnet er helt topp når dere er lei av å gå på ski.

Bjellåvasstua

Bjellåvasstua ligger i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Hytta ligger 10 km fra parkering. Et oppnåelig mål også for småbarnsfamilier, samtidig som den ligger avsides nok til å gi en skikkelig følelse av villmark.

Vesterålen,  Harstad og Narvikfjellan

Turlagsstua

Turlagsstua ligger lett tilgjengelig bare 2 km fra Sortland sentrum. Her er det gapahuk, grillplass og velegnet for skilek.

Guvåghytta

Guvåghytta er ideell for barnefamilier og vennegjengen som vil være i fjæra, selv om det er vinter. Her kan dere beskue havet og horisonten og prøve dere på vinterfiske med båtene som ligger i naustet.

Ingemannhytta

Ingemannhytta er en koselig hytte for fire. Alle bor i samme rom og rundt det samme bordet. Fine dagsturmuligheter ved hytta, både i skogen og på høyfjellet. 5 km på ski fra parkering, en fin tur også for barn.

Hunddalshytta

Hunddalshytta ligger sør for Katterat stasjon på Ofotbanen. Hytta benyttes gjerne som start og avslutning på turer i Narvikfjellene og er et godt utgangspunkt for spektakulære toppturer vinterstid.

Troms og Finnmark

Blåkollkoia

Blåkollkoia er en trivelig turisthytte som ligger fint til ved Tønsvikelva i Tønsvikdalen. Blåkollkoia er en sentral del av Troms Turlags lett tilgjengelige hyttenett. Oppkjørte løyper nesten helt frem til hytta fra mars.

Skarvassbu

Plassert i nydelig og lett tilgjengelig høyfjellsterreng finner du de to hyttene som utgjør Skarvassbu. Hytta ligger kort vei fra Tromsø og er den vestligste av de fire turisthyttene i nærområdet.

Stordalsstua

Stordalsstua ligger idyllisk til ved Stordalselva rett på svenskegrensa i Stordalen. Her har du unike muligheter til å utforske storslagen natur

Trollvassbu

Trollvassbu er et koselig overnattingsalternativ som ligger fint til ved Trolldalen, med utsikt opp mot vakre tinder. Et perfekt utgangspunkt for turen innover og sørvestover mot Tromsø på ski.

Altevasshytta

Altevasshytta ligger fint til i enden av Østerdalen ved Altevatnet, og hit er det bilvei helt fram. Hytta er et perfekt utgangspunkt for hytte-til-hytte-turer langs merkede ruter i vakkert høyfjellsterreng.

Nordlysobservatoriet Halde

Det historiske observatoriebygget i stein på Haldetoppen (907 moh) er en opplevelse i seg selv. Bygget ble oppført i 1899 og ble brukt til nordlysforskning. Nå er det en DNT-hytte, der medlemmer med DNT-nøkkel kan bo med god utsikt over Alta og områdene rundt. Du kan overnatte eller gå en dagstur.  Husk at hytta og toppen ligger svært værutsatt til, i bratt fjellterreng.  

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem