Fjelltur til Rondane - Fra Hjerkinn til Rondvassbu

Dette arrangementet er over!

Vi går fra nord til sør i Rondane. Turen starter fra Hjerkinn stasjon når du stiger av morgentoget kl 12.30. De neste dagene tar oss gjennom Norges første nasjonalpark, Rondane. Fantastisk terreng og utsikt til mange topper over 2000 meter ved gunstige værforhold. Turen er middels krevende, men krever samtidig at man er i god form for dagsøkter over 6 timer.

Program:

Dag 1: Hjerkinn til Grimsdalshytta. ca 18 km - 6 timer

Oppmøte på Hjerkin stasjon kl 12.30 ferdig spist og med niste. Lettgått terreng stigende før det går nedover mot Grimsdalshytta.

Dag 2: Grimsdalshytta til Øvre Dørålseter. Ca 17 km - 6-7 timer

Turen går opp mot Gravhøe og nedi bjørkeskogen i Haverdalen. Haverdalsåri krysses og det bærer forholdsvis bratt oppover Dørålglupen. deretter nedstigning mor Øvre Dørålseter.

Dag 3: Øvre Dørålseter til Rondvassbu. 21 km - 7-8 timer

Turen går opp fra Dørålen og inn mot Rondanes høyeste topper. Vi passerer Bergesalstjørni og fortsetter på vestsiden av Rondvatnet med en bratt stigning opp mot Veslesmeden. Så faller stien ned mot Rondvassbu.

Dag 4. Rondvassbu til Mysuseter. 6-7 km - 2 km

Fra Rondvassbu til Mysuseter ferdes vi på vei ned fra fjellet. Buss eller taxi fra Mysuseter til Otta. Korresponderende tog både nordover og sørøver rundt kl 11.30

Kart: Rondane 2716 Turkart 1:100 000 - 2011

Sjekk Ut.no for oppdaterte kart og ruteinfo. Kart kan kjøpes i vår butikk eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: Se pakkeliste sommer DNT`s nettsider. Lakenpose ( kan kjøpes i vår butikk) eller egen sovepose påkrevd. Sjokolade, kjeks etc er greit å ha i reserve i lomma. Drikkeflaske.

Hunder er ikke tillatt på turen.

Vilkår for denne fellesturen: Ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltagelse på fellesturer med DNT Norge"

Pris:

Medlem kr 4000