28. juni 2019 kl. 08:00
30. juni 2019
Fellestur, Fottur, Bossbu, Urdalsknuten, Sommertur, Turkatalog2019
DNT Sør
Hardangervidda, Setesdalsheiane, Sørlandskysten (se kart)
T0419
Dette arrangementet er over!

Med Bossbu som base, blir det tur til Vest-Agders høyeste topp Urdalsnuten. Vi skal også innom Svarvarnuten før helga er omme. Her blir det med andre ord mulighet for å gjøre unna noen høydemeter som belønnes med fantastisk panoramautsikt (et lite værforbehold 😊). Det blir også avstikker fra sti, og mulighet for å øve litt på kunnskap i kart og kompass.

Dag 1: Transport i privatbiler til Berg i Valle. Avmarsj fra Berg fredag formiddag. Vi følger merket sti via Stavskarhytta til Bossbu. Dagens etappe er turens korteste (ca 15 km), men til gjengjeld er det god stigning på dagens etappe.

Etter middag tar vi en gjennomgang av morgendagens etappe, og det blir mulighet for en grunnleggende innføring/oppfrisking av kart- og kompasskunnskaper.

Dag 2: Urdalsnuten, Vest-Agders høyeste topp på 1434 moh skal bestiges. Det blir en dag med mye vandring utenfor sti. Fra Bossbu går turen på nordsiden av Snorreheii og over Snorrevassvadi. Som navet sier så skal det vades. Det er alltid spennende å se hvor mye vann som går her, men vær forberedt på at kanten på shortsen kan bli våt. Lengde på dagens tur er drøye 20 km, men sekken er lett. Vi pakker med nødvendig mat, drikke og klær for å være en dag på tur.

Dag 3: Etter frokost rydder vi oss ut og starter på returen til Berg. På vei hjemover legger vi inn en liten avstikker opp på Svarvarnuten (1378 moh). Denne avstikkeren er ca 2,5 km t/r fra merket sti. Vi tar oss videre ned til Stavskar for en rast/lunsj før siste etappe mot Berg. Samlet distanse denne dagen ca 18 km.

Tur

Fredag 28.- søndag 30. juni

Informasjonsmøte

Torsdag 20. juni klokken 17:30 i DNT Sørs lokaler i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Er det noe du mangler til turen gis det 10% ekstra av medlemspris i DNT Sørs turbutikk fra informasjonsmøtet og frem til turstart. Oppgi navn og turkode når du handler hos oss.

Oppmøtested til turen

Vi kjører i felles biler fra Kristiansand. Nøyaktig oppmøtested og tid avtales på informasjonsmøtet.
Kommer du fra et annet sted i landet og vil møte der turen starter i Valle, ta kontakt med turleder.

Transport

Privatbiler tur-retur Berg i Valle. Samkjøring planlegges og avtales på informasjonsmøtet.

Medlemskap

Denne turen krever medlemskap i DNT. Er du ikke medlem kan du melde deg inn her, eller hos oss i Gyldenløvesgate 2 B i Kristiansand.

Du melder deg på turen på denne siden oppe til høyre under "Meld deg på!".
(Viktig!: ved påmelding bekrefter du at du har lest og akseptert DNT Sørs vilkår for turdeltagelse og betaling.)

Minimumsantall for gjennomføring av turen er 6 deltagere.

Kr 1500,- Prisen dekker kost, losji og turledelse

(Det kan forekomme prisendringer, DNT Sør forbeholder seg retten til å eventuelt endre pris.)

Betaling

Betales ved påmelding. Rykker du opp fra venteliste vil du få beskjed og må overføre beløp til vår konto.

T0419

Gradering av turen

Middels/krevende - Du må være vant til å gå lange dagsturer i fjellet med oppakning (7-10kg)

Utstyr

Benytt DNTs pakkeliste for sommerturer. Det kan være lurt å ha med vandrestaver da det er mye nedover spesielt siste dag.
Kart: Nordeca Turkart - Setesdal Vesthei nord 1:50 000 (DNT Sør har stort utvalg av kart i turbutikken)

Turleder

Knut Berg Bentsen / 90643012

Hanne C. Jensen/ 90188593

Dette er en fellestur med DNT Sør. Fellesturer er fjellturer for voksne, stort sett over flere dager med en eller flere turledere. Turene er gradert etter vanskelighetsgrad, og alt er tilrettelagt av dyktige DNT-godkjente turledere.

• Knut Berg Bentsen
  • Tlf. 90643012