Til Turområder
Langsua Nasjonalpark, Liomseter.
Kart

Utforsk Langsua

Langsua er Jotunheimens snille lillebror med flatere, vennligere og mer åpent terreng. Området er perfekt for deg som ikke har gått så mye i fjellet før, og for familier med barn som vil prøve fjellvandring. Enten du vil ligge fast på betjente Liomseter eller går en runde fra hytte til hytte, er Langsua et herlig turområde. Langsua har tidligere vært kjent som Huldreheimen, og enda lenger tilbake, Jotunheimens forgård. Med opprettelsen av Langsua nasjonalpark i 2011, fikk området samme navn. Kyr og sauer på beite er et vanlig syn her. Gode fiskemuligheter, trolsk urskog, endeløse myrer og et rikt fugleliv er også klassiske kjennetegn for Langsua.

7 anbefalte hytte til hytte turer i Langsua
Langsua Nasjonalpark, Liomseter. Inspirasjon
Publisert: 02. oktober 2023

7 anbefalte hytte til hytte turer i Langsua

Skiturer fra hytte til hytte i Langsua
Inspirasjon
Publisert: 02. oktober 2023

Skiturer fra hytte til hytte i Langsua

Annonse:

DNT hytter i Langsua

Langsua strekker seg fra Gausdal i øst til Valdres i vest, og er en av Norges yngste nasjonalparker (opprettet i 2011). Siden 50-tallet har DNT vedlikeholdt og bygget ut tilbudet i området, og består i dag av 1 betjent- og 8 selvbetjente hytter.

Se alle DNT-hytter i Langsua
Se alle DNT-hytter i Langsua

SignaTur: Omveien - Den vakreste omveien fra Lillehammer til Sognefjorden

Omveien er den nye langruta fra Lillehammer i øst til Sognefjorden i vest, en rute hvor man krysser Fjell-Norge på tvers og får oppleve det mest spektakulære landet har å by på. Fra skog og snilt fjellterreng, videre over høye topper og ned dalfører til Norges mest kjente foss; Vettisfossen.

Les mer om Omveien
Les mer om Omveien

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem