Mexikanske godsaker
Med smeltet ost som hovedingrediens kan du fylle en quesadilla med hva som helst – og det er enklere å lage enn pinnebrød på bål.
Skrevet av: Bodil Dorothea Gilje
Til to porsjoner trenger du:
- 4 tortillalomper
- salsa, pizzasaus eller annen krydret tomatsaus
- 1/2 revet grillet kylling med tacokrydder (ha revet kylling i en liten ziplock-pose og hell litt tacokrydder i posen før du drar på tur).
- 1/2 boks med mais
- 1/2 rødløk
- 150 g revet ost
- koriander, lime og Crème Fraîche til servering
- smør til steking
Slik gjør du:
- Smør saus utover en tortillalompe og legg på revet kylling, rødløk, mais og revet ost.
- Smør saus utover enda en tortillalompe og legg den oppå den andre.
- Forvarm et turvaffeljern med litt smør, og legg lompene inni.
- Stek i cirka fem minutter på et bål eller en gassbrenner – husk å snu ofte.
- Maten er klar når osten er smeltet og lompene sprøstekt.
Tips!
Med litt forarbeid er det lekende lett å lage mat på tur. Kutt opp ingrediensene før du drar ut og ha dem i en liten ziplock-pose.
Ta med hjemmelaget salsa og guacamole på små bokser, så blir maten ekstra fargerik og frisk.
Du kan bytte ut fyllet med nesten hva som helst. Hva med rester fra middagen du hadde i går? Både poteter, chorizo og grønnsaker kan gi god smak i en crispy tortilla med smeltet ost.
Har du ikke vaffeljern, kan du like enkelt lage quesadillas i stekepanne. Ta saus på en hel lompe og fyll på halvparten, brett halvsiden uten fyll over den andre, og stek på begge sider i panna.
Visste du...
… at quesadilla betyr «cheese-dude»?