Dette er førjulsvarianten av tradisjonelle pinnebrød.
Dette trenger du til ca 10 lussekatter:
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts salt
2 dl vann
1 dl olje eller smeltet smør
1/2 gram knust safran
1/2 ss sukker
Rosiner til pynt
Annonse:
Slik gjør du:
Bland det tørre og tilsett olje og vann. Deigen eltes til den blir smidig og fin.
Tilsett mer mel hvis den er klissete og tynn.
Del deigen i 10 emner og trill lange pølser som tvinnes rundt en pinne.
Stek pinnebrødene ved å holde pinnen over glørne eller med god avstand til flammene, til de får en gyllen farge,
Rosiner kan stikkes inn i pinnebrødet når det er stekt.
Tips!
Pinnene kan du spikke selv. Bruk friskt trevirke som er 1-2 cm tykt. Er pinnene for tørre, kan de ta fyr under stekingen. Fjern barken fra pinnen der deigen skal være.
Pensle på litt olje eller smør på pinnen før deigen surres på. Da slipper brødet lettere etter steiking.