Lussekatter på pinne
Dette er førjulsvarianten av tradisjonelle pinnebrød.
Dette trenger du til ca 10 lussekatter:
- 6 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 2 dl vann
- 1 dl olje eller smeltet smør
- 1/2 gram knust safran
- 1/2 ss sukker
- Rosiner til pynt
Annonse:
Slik gjør du:
- Bland det tørre og tilsett olje og vann. Deigen eltes til den blir smidig og fin.
- Tilsett mer mel hvis den er klissete og tynn.
- Del deigen i 10 emner og trill lange pølser som tvinnes rundt en pinne.
- Stek pinnebrødene ved å holde pinnen over glørne eller med god avstand til flammene, til de får en gyllen farge,
- Rosiner kan stikkes inn i pinnebrødet når det er stekt.
Tips!
- Pinnene kan du spikke selv. Bruk friskt trevirke som er 1-2 cm tykt. Er pinnene for tørre, kan de ta fyr under stekingen. Fjern barken fra pinnen der deigen skal være.
- Pensle på litt olje eller smør på pinnen før deigen surres på. Da slipper brødet lettere etter steiking.
Del artikkel:
Del på e-post
Se også
Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Bli medlem
Prøv våre populære pinnebrød
Prøv våre populære pinnebrød
Oppskrifter på turmat
Oppskrifter på turmat