Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside

Lussekatter på pinne

Dette er førjulsvarianten av tradisjonelle pinnebrød.

Dette trenger du til ca 10 lussekatter:

  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 dl vann
  • 1 dl olje eller smeltet smør
  • 1/2 gram knust safran
  • 1/2 ss sukker
  • Rosiner til pynt
Annonse:

Slik gjør du:

  1. Bland det tørre og tilsett olje og vann. Deigen eltes til den blir smidig og fin.
  2. Tilsett mer mel hvis den er klissete og tynn.
  3. Del deigen i 10 emner og trill lange pølser som tvinnes rundt en pinne.
  4. Stek pinnebrødene ved å holde pinnen over glørne eller med god avstand til flammene, til de får en gyllen farge,
  5. Rosiner kan stikkes inn i pinnebrødet når det er stekt.

Tips!

  • Pinnene kan du spikke selv. Bruk friskt trevirke som er 1-2 cm tykt. Er pinnene for tørre, kan de ta fyr under stekingen. Fjern barken fra pinnen der deigen skal være.
  • Pensle på litt olje eller smør på pinnen før deigen surres på. Da slipper brødet lettere etter steiking.
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Prøv våre populære pinnebrød
Stig Øystein Schmidt fra DNT Ung lager pinnebrød på pål.
Prøv våre populære pinnebrød
Oppskrifter på turmat
Oppskrifter på turmat