Pinnebrød
Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet er superenkelt å lage, smaker alltid godt og kan lages i uendelig mange varianter.
Du trenger:
- 500 g mel (bruk gjerne litt grovt mel)
- 2 ts bakepulver
- 5 ss sukker
- 1 ts salt
- 1 dl matolje
- ca 2 dl lunket vann
Annonse:
Slik gjør du:
- Bland det tørre.
- Spe med vann og olje til deigen har plastelinakonsistens.
- Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne.
- Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen.
- Husk å vri sakte på pinnen mens du steker brødet!
Tips:
Du kan tvinne deigen rundt en pølse på spidd og lage «pølse i slåbrokk», fylle pinnebrødet med syltetøy eller bruke smakstilsetninger som for eksempel kanel eller revet ost i deigen. Det beste spiddet lager du av en grein av frisk tre. Spikk av barken på den øverste delen hvor maten skal sitte.
Del artikkel:
Del på e-post
Se også
Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Bli medlem