Logo
Til DNT.no forside

Reis kollektivt til hytta

Til disse DNT-hyttene kommer du lett med kollektivtransport.

Har du lyst til å reise på hyttetur, men ikke har tilgang på bil? Eller ønsker du kanskje å ferdes mer miljøvennlig til dine turdestinasjoner?

Det er mange gode grunner til å reise kollektivt på hyttetur, og for å hjelpe litt på veien har vi samlet et utvalg av hytter som du like lett kan komme deg til med kollektivtransport enten det er buss, tog eller båt - eller en kombinasjon.

Hyttene ligger spredt utover hele landet og varierer i betjeningsgrad og åpningstider – så husk å sjekke hyttenes egne sider for informasjon før du planlegger turen.

Fugleperspektiv av ei hytte som ligger ved en liten elv i åpent og grønt fjellterreng.
Trollvassbu er en av fire hytter på den populære turstien fra Snarbyeidet til Tromsdalen. Foto: Line Hårklau

Nord-Norge

Lønsstua

Lønsstua er selve innfallsporten til fjelleventyret på Saltfjellet med førsteklasses turterreng i området. Hit kommer du med tog til Lønsdal stasjon som ligger i kort gåavstand fra hytta. Åpent hele året.

Trollvassbu

Trollvassbu ligger fint til ved Trolldalen, med utsikt opp mot tinder og fjellsider der snøen ligger lenge. Hytta er et perfekt utgangspunkt for turer på føtter og på ski og Trollvatnet ligger like i nærheten med gode fiskemuligheter. Hit kommer du med buss 450 fra Tromsø til Snarbyeide etterfulgt av en 5 km gåtur inn til hytta. Åpent hele året.

Kvinne i grønn jakke sitter på en stein med ryggen til og ser mot en loddrett fjellside.
Ta turen til ikoniske Ekkertind fra Vollasetra. Foto: Marius Dalseg Sætre

Trøndelag

Skorovasshøtta

I Grensesømmen i Skorovatn ligger Skorovashøtta i flotte naturomgivelser. Hytta er et godt utgangspunkt for friluftsliv i området. Hit kommer du med toget til Lassemoen og taxi for buss derfra. Åpent hele året.

Annonse:

Græslihytta

Græslihytta ligger oppunder skoggrensa, høyt og fritt med vid utsikt over Tydalen og mot Hyllingen, Blåhammaren og Bringen på andre sida av dalen. Veien hit innebærer buss til Gressli i Tydal og kort, men bratt merket sti til hytta. Åpent hele året.

Vollasetra

Vollasetra er et flott setertun som ligger over Vollan Gård i Sunndal. Beliggenheten gjør Vollasetra til en fin plass å starte turer inn i Trollheimen, og til den ikoniske Ekkertinden. Hit kommer du med buss til Gjøra etterfulgt av en kort, men bratt sti opp til hytta. Åpent hele året.

Østlandet

To personer sitter på steiner ved kanten av et fjellvann og ser innover vannet og fjellene rundt.
Solnedgang i nydelige høstfarger over Gjende like ved Gjendesheim. Foto: Marius Dalseg Sætre

Fjellvang og Nydalshytta

Med bare få meter i mellom ligger Fjellvang og Nydalshytta lett tilgjengelig i Lillomarka. Det er to hjemmekoselige hytter med innlagt strøm. Hit kommer du lettest med Gjøviksbanen til Snippen stasjon, deretter ca 2.5km gåtur. Åpent hele året.

Fuglemyrhytta

Norges mest bynære turisthytte ligger flott til med utsikt over Oslofjorden og Nesoddlandet. Turen inn til hytta er en stor opplevelse der man går gjennom gammelskog som ikke har vært kultivert på hundre år. Hit kommer du lett fra Skådalen T-banestasjon. Åpent hele året.

Gjendesheim

Flaggskipshytta til DNT ligger vakkert plassert ved en av de viktigste innfallsportene til den østlige delen av Jotunheimen. Herfra kan du blant annet gå den spektakulære Besseggen eller dens lillebror, Knutshøe. Hit kommer du enkelt med buss til Gjendesheim busstopp. Gjendesheim er også med i Grønt Kort-ordningen som gir deg et gavekort hvis du ankommer med kollektiv transport. 

Hallingskeid

Hytta ligger i et åpent høyfjellsterreng egnet for besøk til alle årstider. Det finnes mange turmuligheter i område, både på bena, sykkel og ski, med muligheter for både fiske og bading. Hit kommer du rett til døren med Bergensbanen til Hallingskeid Stasjon. Åpent hele året.

Sota Sæter

Lunt og idyllisk ligger Sota Sæter i Breheimen med mange gode turmuligheter. Området er preget sterke kontraster mellom frodige og grønne daler, karrig høyfjellsnatur og breer. Her tilbys det gode mattradisjoner, badstue og natur- og kulturstier for hele familien. 

Finsehytta

Den nyoppussede Finsehytta er et fantastisk utgangspunkt for turer både sørover på Hardangervidda og nordover inn i Skarvheimen. Hytta ligger sentralt plassert midt imellom Hardangerjøkulen og Hallingskarvet. Hit kan du ta deg med tog rett til døren med Bergensbanen til Finse stasjon. 

Haukeliseter

Fjellhytta ligger idyllisk til med Hardangervidda nordover og Ryfylkeheiene og Setesdalsheiene sørover. Fjellstuen tilbyr både enkle og mer avanserte overnattingsmuligheter og er utgangspunkt til uendelige turmuligheter. Haukeliekspressen tar deg rett til døren til Haukeliseter Fjellstue. Haukeliseter er også med i Grønt Kort-ordningen som gir deg et gavekort hvis du ankommer med kollektiv transport. Åpent hele året.

Øitangen

Øitangen er en kystperle på nordspissen av Jomfruland i Telemark. Her er det herlige turomgivelser, badestrand og brygge, og du kan delta i guidede turer og leie sykkel på øya. Til Øitangen kommer du med rutebåt eller taxibåt fra Valle eller Kragerø. Åpent hele året.

To personer i gule kajakker utenfor et rødt naust på stranda bak.
Flere av de kystnære hyttene tilbyr kajakkutleie. Her på Øitangen i Jomfruland. Foto: Marius Dalseg Sætre.

Sørlandet

Tømmerstø

Tømmerstø ligger i hyggelige omgivelser ved sjøen i Kristiansands østlige område. Her finnes det mange fine turstier, bademuligheter og båttransport til øyene i Kristiansand skjærgård. Det er også mulighet for kajakkutleie. Hit kommer du med buss fra Kristiansand sentrum til Tømmerstø holdeplass. 

Furøya Gjestehuset og Forpakterboligen

Furøya ligger midt i Tvedestransfjorden med vakre, gamle bygninger i et gammelt kulturlandskap. Du kommer deg hit med Taxibåt fra Tvedestrand, Sagesund eller Hagefjordbrygga. 

Grønnkledte klipper ute mot havet.
Det kjente seilingsmerket «Kinnaklova» ligger vest på øya Kinn. På øya ligger også en DNT-hytte som du kan komme til med rutebåt. Foto: Eivind Haugstad Kleiven

Vestlandet

Kinn

Lengst vest i havet ved Florø finner du øya Kinn og DNT-hytta med samme navn. Her kan du oppleve både middelalderkirken, Kinnaspelet og fine tur- og padlemuligheter. Til Kinn kommer du med rutebåt fra Florø. Herfra er det 1 km å gå langs en god grusvei. Åpent hele året.

Målsethytta

Rett ved Målsetevatnet ligger Målsethytta i idylliske omgivelser. Området byr på gode turmuligheter sommer som vinter. Fra Fosse Vikafjell busstasjon er det en kort gåtur på 1,1 km inn til hytta. Åpent hele året.

Skarvheim

Skarvheim ligger lett tilgjengelig i Skarvheimen og er et flott utgangspunkt for flotte turer i området. Ekspressbuss tar deg over Hemsedalsfjellet og stopper like utenfor hytta på Breistølen busstopp. Åpent til 15. oktober.

Nordvikgården

På øya Utsira utenfor Haugesund ligger Nordvikgården. På øya er det fine tur- og sykkelmuligheter, samt badebrygge og svømmehall for de badelystne. Hit kommer du med rutebåt fra Haugesund. Åpent hele året.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem