Logo
Til DNT.no forside

Halloween på tur

Grøss og gru! Halloween utendørs er både skummelt og spennende.

For mange er Halloween synonymt med å kle seg ut og gå fra dør til dør. Å ta feiringen ute, enten i skogen eller hagen, kan være minst like skummelt og morsomt som tradisjonell knask eller knep.

– Høsten er en fin tid for tusser og troll, mørkegjemsel og refleksløyper. Selv de aller minste kan ha en spennende opplevelse med en lommelykt i ene hånda og en trygg voksen i den andre. Og det gjelder å være på vakt, for både hekser og andre skumle skapninger ryktes å ferdes ute akkurat nå, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Sovang.

– Høsten er en fin tid for tusser og troll, mørkegjemsel og refleksløyper.
Dag Terje Klarp Solvang
Generalsekretær, DNT

Her er DNTs tips til hvordan du kan lage en spennende og annerledes Halloween:

Refleksløype

Fest reflekser med passe avstand rundt i skogen, og gi barna en lommelykt hver. Løypa kan inneholde poster med spørsmål, gåter eller vitser som har med Halloween å gjøre. Om dere vil kan dere henge spøkelser, edderkopper og spindelvev underveis. Ekstra skummelt blir det om dere plasserer noen utkledde barn eller voksne rundt i løypa.

Skog med reflekser på trærne som lyser opp i mørket.
REFLEKSLØYPE: Moro med refleks og lommelykt i skogen.

Bålpanne

I enden av refleksløypa kan du ha en bålpanne med en gryte, der kan du servere skummel mat som for eksempel hekseblod (varm saft), blodige fingrer (pinnebrød med syltetøy), eller blodig popkorn (popkorn med konditorfarge).

Om du har en gapahuk i nærheten, pynt den til Halloween. Fortell spøkelseshistorier rundt bålet.

Tre personer sitter rundt et bål i mørket.
UTEMAT: På bålet kan dere lage både god og skummel mat. Foto: Marius Dalseg Sætre

Halloween-bingo i skogen

Gjem skumle gjenstander i skogen, merket med litt refleksteip. Premie eller godteri venter den som finner alle gjenstandene.

Annonse:

Utkledning

Selv om dere er ute på tur, er det ekstra spennende om alle kler seg ut, og gjerne litt skummelt. Husk å ha varme klær under kostymene!

Tre barn utkledd i Halloween-kostyme sitter i mørket i gresset.
MORO: Utkledning er gøy også i skogen.

Mørkegjemsel

Både gøy og litt skummelt. Her er det mange varianter; dere kan lyse opp skogen med lykter eller fakler, den som leter kan ha lommelykt, den som leter kan ha lommelykt og de som har gjemt seg har refleks, eller det kan være helt mørkt.

Annonse:

Skummel musikk

Ta med en bærbar høyttaler med passende musikk koblet til. Her kan man variere skrekkgraden med alt fra filmmusikk fra Harry Potter til Dovregubbens hall. Prøv også heksedans rundt bålet!

Lag lyslykter

Ta med syltetøyglass med et telys i for stemning i gapahuken eller der dere er. Fest ståltråd rundt og lag håndtak. Pynt med fargerike blader eller utklipp av gresskar, spøkelser, edderkopper og lignende.

Barn rundt en utebenk limer perler og blader på Norgesglass.
HØSTFARGER: Pynt lyslyktene med fargerike blader.

 

Halloween

Tradisjonelt var Halloween en feiring til minne om alle som har gått bort, spesielt helgener og martyrer. Tradisjonen kom til USA via skotske og irske innvandrere, og det er den amerikanske formen for feiring som er kjent over store deler av verden i dag. Barn kler seg ut og går rundt og ringer på dører og sier "knask eller knep", og håper på å få godteri i kurvene sine. Feiringen foregår 31. oktober.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem