Personvernerklæring

Den Norske Turistforening (DNT) er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine medlemmer og brukere på en forsvarlig måte. Her kan du lese om hvordan vi samler inn, benytter og beskytter informasjon om våre medlemmer og andre brukere av dnt.no (med tilhørende nettsteder), UT.no og DNTs øvrige digitale kanaler og tjenester.

Vi bruker følgende analyseverktøy og tredjepartsløsninger:

• Google Analytics
  • Facebook Analytics
  • Cxence
  • Hotjar

Google Tag Manager benyttes til å organisere og styre script som kjører på våre nettsteder.

sessionid

Behandles av: Den Norske Turistforening

Brukes til å gjenkjenne brukeren og tilby en personlig tilpasset opplevelse på våre nettsider, som for eksempel når du logger inn på Min side, eller skal melde deg inn i DNT.

csrftoken

Behandles av: Den Norske Turistforening

Brukes ved utfylling av skjemaer (for eksempel ved innmelding) for å bekrefte at skjemaet ble sendt fra våre nettsteder. Dette motvirker tilfeller der en tredjepart forsøker å lure brukeren med et cross-site request forgery-angrep.

__utm*

Behandles av: Den Norske Turistforening og eksterne leverandører

Brukes i Google Analytics for å registrere og analysere besøksstatistikk på nettstedene våre. Informasjonen som lagres i Google Analytics inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men aggregert statistikk om brukerenes bevegelser og oppførsler på nettsidene. Vi bruker denne informasjonen til å forstå hvordan besøkende opplever nettstedet og forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet vårt.

Behandles av: Den Norske Turistforening, Cxense og DNTs samarbeidspartnere

Brukes til å vise betalte reklameannonser fra eksterne annonsører på dnt.no (med tilhørende nettsteder) og UT.no.

Behandles av: Den Norske Turistforening, Amnet og DNTs samarbeidspartnere

Brukes til å spore ditt besøk på våre sider og dele informasjonen med enkelte av våre samarbeidspartnere. Slik vil du få en tilpasset brukeropplevelse dersom du besøker sider eller nettverk tilhørende disse partnerne. Merk at ingen personlige opplysninger deles, og det er mulig å reservere seg mot denne sporingen, se "Do Not Track" under.

Behandles av: Den Norske Turistforening, Facebook og DNTs samarbeidspartnere

Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook.
Les mer om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook.

Hotjar (se Hotjars personvernerklæring)

Behandles av: Den Norske Turistforening, Hotjar og DNTs samarbeidspartnere

Vi benytter analyseverktøyet Hotjar for å analysere bruksmønstre på våre nettsteder.

Bruk og videreformidling av personopplysninger

Når du melder deg inn i DNT, melder deg på en tur eller aktivitet, bestiller overnatting på ei hytte eller når du registrerer en "DNT-bruker" for å få tilgang til enkelte av våre digitale tjenester ber vi om personopplysninger fra deg. DNT er forpliktet til å behandle personopplysninger fra sine medlemmer og brukere på en forsvarlig måte, i samsvar med personvernloven.

DNT kan bruke dine personopplysninger for kommunisere med deg vedrørende ditt medlemskap eller din bruk av DNTs tilbud og tjenester. DNT forplikter seg til ikke å videreformidle personlige opplysninger til andre enn våre egne lokale medlemsforeninger, samt enkelte samarbeidspartnere i forbindelse med tilbud på utvalgte medlemsfordeler. Det er mulig å reservere seg mot dette på Min side.

Sikkerhet

DNT tar digital sikkerhet på alvor. All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling av medlemskap, deltakelse på turer og aktiviteter, samt overnatting på hytter håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger; Nets, DIBS og Stripe.

Do Not Track

Dersom du aktiverer Do Not Track-funksjonen i din nettleser, vil vi etter beste evne skru av all sporing av ditt besøk på våre sider. Per dags dato iverksetter vi følgende tiltak:

For mer informasjon om Do Not Track, se http://donottrack.us/