Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Medlemsfordeler

DNT-nøkkelen

Som medlem får du tilgang til DNTs standardnøkkel, som kan brukes på veldig mange av DNTs hytter. For mange medlemmer er DNT-nøkkelen den viktigste medlemsfordelen.

Hånd holder DNT-nøkkel
DNT-nøkkelen gir deg tilgang på hundrevis av hytter. Foto: Marius Dalseg Sætre

De aller fleste av hyttene som ikke har vertskap er låst med DNTs standardnøkkel. Derfor er det en god regel å alltid ha med seg denne lille nøkkelen i sekken når du skal på tur. 

Om du er medlem av DNT kan du deponere på nøkkelen og beholde den så lenge du har et gyldig betalt medlemskap. Kjøp DNT-nøkkelen via din lokale medlemsforening eller i dntbutikken.no

Merk at det er enkelte hytter i DNT-systemet som er låst med en spesialnøkkel. Dette er oftest destinasjonshytter egnet for selskap eller andre spesielle forhold. Mer informasjon om hyttene, nøkkelen og åpningstider finner du under hver hytte på Ut.no.

Du får kjøpt nøkkelen i DNTs turbutikker og tursentre.  I tillegg har alle betjente DNT-hytter nøkler tilgjengelig. På nettsiden til DNT-butikken finner du en liste over utsalgssteder rundt om i Norge.

 

NB! Sjekk DNT-nøkkelen før du drar på tur!

Det finnes et parti feilproduserte DNT-nøkler som ikke passer til alle DNT-låser. Sjekk derfor om du har en slik feilprodusert nøkkel før du drar på tur. Den øverste nøkkelen er feilprdusert og har et hakk foran (på skjeggen). Denne typen feilprodusert nøkkel kan enten byttes i et av våre Tursentre eller ny kan bestilles i DNTbutikken. Er du nevenyttig og har tilgang på en slipemaskin er det også mulig å slipe bort det feilstøpte hakket som vises ytterst på øverste nøkkel her. DNT beklager ulempen dette medfører.

to nøkler

 

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem