Hva kan du forvente deg av frokosten på DNTs betjente hytter?
Maten du får når du besøker våre betjente hytter skal gi deg energi til turen, smake godt og samtidig ta vare på natur og dyr. Det du spiser på hytta skal være i tråd med det DNT står for ellers: det naturvennlige, inkluderende og enkle friluftslivet.
Skrevet av: Louise Brunborg-Næss
En frokost på en DNT-hytte er ikke en hotellfrokost, men på alle hyttene kan du forvente godt, hjemmebakt brød, nytraktet kaffe, havregrøt med tilbehør, melk og egg. Samtidig har hver hytte har sitt unike særpreg - takket være hyttevertskapet og området hytta ligger i. Derfor vil du alltid finne noe lokalt eller hjemmelaget på frokostbordet, som for eksempel hjemmelaget syltetøy, stølsrømme eller lokal ost eller spekemat.
Du skal også kunne finne noe å spise om du ikke spiser kjøtt, gluten eller meieriprodukter. For å kutte matsvinn serveres det ofte en enkel varmrett basert på råvarer fra middagen, eller kanskje arme riddere av overskuddsbrød og fløte. Vi oppfordrer også hyttevertskap til å velge en andel økologiske produkter på frokostbuffeten.
Det er viktig å huske på at noen av våre betjente hytter ligger ganske avsidesliggende til, og bare får varelevering et par ganger i løpet av sesongen. Derfor kan du ikke forvente det bredeste utvalget av frukt, grønt og ferskvarer. Ressurskrevende varetransport er også noe av grunnen til at jus ikke er standard på frokostbordet på DNTs hytter.
Hva synes du om frokosten på hytta du har besøkt? Sommeren 2024 kårer vi den beste DNT-frokosten. QR-kode til skjemaet finner du på hytta, eller via denne lenken.