Til Rondvassbu
Hus

Om Rondvassbu

Midt i Rondane Nasjonalpark ligger Rondvassbu, en av DNTs mest populære hytter. Vakkert plassert i sørenden av Rondvatnet med det flotte Rondane massivet i bakgrunn, hvor den ene rondekjempen etter den andre strekker seg mot skyene.

Praktisk informasjon

Rondvassbu har 128 senger. Disse er fordelt på tosengsrom, firesengsrom og sovesaler.

I alle våre senger er det dyner og puter. Lakenpose eller sengetøy m/håndkle kan leies i resepsjonen ved innsjekk. Det er tillatt å bruke sin egen lakenpose + putevar. Fra 2020 er det ikke tillatt å bruke soveposer i våre senger. 

Rondvassbu har varmt og kaldt vann i hallen i servicebygget, og har aggregatstrøm (220v). Det kan likevel være greit å ha en lommelykt i sekken da aggregatet slås av ca. kl. 23.00 hver kveld. Det er en egen bygning med utedo, dusjer og tørkerom. Rondvassbu har bevilling for øl, vin og brennevin.

Husk å ta med gyldig DNT-medlemskort!

Skoleklasser

Rondvassbu tar gjerne imot skoleklasser. For besøk med skoleklasse må det bookes plass på hytta ved å kontakte hytta direkte på mail til rondvassbu@dnt.no.

Utstyr på hytta

På hytta finnes det naturfaglige bøker, barne- og ungdomsbøker og spill. Det finnes også noe enkelt utstyr for uteaktiviteter som baller, boccia og kubb. I tillegg finnes det båt med vester, fiskestenger, pilkeutstyr, reinsskinn og kikkerter. 

I peisestua er det et stort turkart som viser turmuligheter ved hytta. Mulighet for naturfaglige foredrag/veiledning, bl.a. der man ser på de gamle fangstanleggene som finnes i Rondane. 

Før turstart er det viktig at det gjøres et godt forarbeid med turplanlegging i samarbeid med elevene.

Hyttas bestyrer er godt kjent rundt hytta og kan gi god informasjon om turmuligheter, aktuelle aktivitetssteder og annen praktisk informasjon.

Rondvassbu har sykler, kanoer, robåt, fjellski og randonéeutstur til utleie. Se egen side.

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem