Tre fine DNT-fyr

Er du på utkikk etter en hyttetur eller opplevelse som er litt utenom det vanlige?

Publisert: 09. juli 2021
Skrevet av: Oda Ruud Framstad
Inspirasjon

Dra til et fyr da vel! På disse tre fyrene kan du overnatte med naturens mektige krefter på alle kanter. Det blir en opplevelse du sent vil glemme.

Se video av tre fine fyropplevelser:

Sørlandsperle

Stort og hvitt fyrhus på toppen av en holme. Solnedgang skaper et varmt og rødlig lys. På himmelen er det deler av en regnbue.

VAKKERT: På Lyngør fyr kan du virkelig få oppleve det beste kystnorge har å by på. Foto: Marius Dalseg Sætre

I rom som er oppkalt etter sjødyr som Reka og Havhesten, kan du nyte en god natt søvn på Lyngør fyr. Denne turisthytta ligger på Kjeholmen like nordøst for Lyngør i Tvedestrand, som med alle sine hvite sørlandshus ble kåret til Europas best bevarte landsby i 1991.

Nyt kveldene når solen forsvinner ned i horisonten og kjenn på ny energi etter noen dager i den friske sjøluften. En overnatting her en fantastisk opplevelse.

Annonse:

Den friske ferien

Utsikt mot hav gjennom et vindu med gardiner på hver side.
UTSIKT: Her kan du følge med på havets mektige krefter på Skongenes fyr. Foto: Line Hårklau

På Skongenes fyr finner du den friske ferien med vinden i håret som du alltid har drømt om. Denne turisthytta ligger ved Stad på Nordvestlandet. Her kan du overnatte i fyrvokterboligen, kose deg på tunet, skue utover et eldorado av klipper og oppleve spennende steder og stier.

Når det er lavvann er det mange muligheter for aktivitet og oppdagelser i fjæra, der du kan finne alt fra anemoner og tang til et yrende fugleliv.

Runde fyr

Fire små hvite hus på ei gresslette ved havet.

I SOMMERDRAKT: På Runde fyr er det fint å tilbringe natten, uansett vær. Foto: Line Hårklau

Runde fyr finner du på Kvalneset på nordvestspissen av den kjente fugleøya Runde. Øya er hjem for rundt 500 000 fugl, og fyrbygningene på stedet er fredet etter Kulturminneloven.

Hytta er selvbetjent og har så mye som 24 sengeplasser.

Etter å ha tilberedt et måltid med ingredienser fra hyttas matlager kan du sette deg til rette og følge med på omverden. Her er det spennende å være, uansett om det er solskinn eller storm.

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem