Høst på Bleskestadmoen turisthytte. Bjørkeskog, støl, seter, Suldal.

Besøk en DNT-hytte i høst

Har du lyst på en hyggelig høsttur, med klar luft og fargesprakende natur? Våre eksperter gir deg tips til hvilke hytter du bør besøke akkurat nå.

Som medlem av DNT er du deleier av 580 hytter over hele landet. Nærmeste hytte er derfor sjeldent langt unna. Nå som gradene kryper nedover er det ekstra koselig å fyre opp i peisen og nyte en helg på hytta. 

Vi har snakket med våre eksperter rundt om i landet, og dette er deres høsthyttetips.

Agder

Hytte ved tjern i fjellet.
Den over 100 år gamle Mjåvasshytta i Austheiene ble opprinnelig bygget som en jakthytte. Aust- Agder Turistforening overtok hytta i 1985.

Mjåvasshytta

Mjåvasshytta er Aust-Agders mest populære hytte. Vel plassert på hytta så har man følelsen av å befinne seg midt i et eventyrrike. Hytta ligger vakkert til på en liten høyde med utsikt over Mjåvatnet. I det fiskerike vannet ligger kanoer til fritt bruk for hyttas gjester. 

Annonse:

Hengeltjørnhytta

Hengeltjørnhytta har 21 sengeplasser og det er kanoer og en robåt i fiskevannet Hengeltjønn. Ta gjerne med fiskestanga!  De korte toppturene til Bjørnstigfjellet (883 moh.) og Nasefjell (916 moh.) er populære.  

Svartenut

Svartenut er en hyggelig hytte i hjertet av Setesdal Vesthei. En fin dagstur er toppturen til Vest-Agders høyeste topp, Urdalsknuten (1434 moh.).

Kvinen

Kvinen ligger på grensen mellom Sirdalen og Setesdalen, på tuftene til gamleKvinen turiststasjon. Hyttene har plass til hele familien, og har til og med klatrevegg på hovedhytta!

Annonse:

Rogaland

To mennesker sitter i hytteveggen til hytte med gress på taket.
Bleskestadmoen er Stavanger Turistforenings eldste hytte, og byr på skikkelig stølsidylli Suldal.

Sandsa

Sandsahytta ligger vakkert til i et av Suldals vakreste stølsterreng. Den lette adkomsten fra anleggsveien innover fra Gullingen, gjør at hytta er et glimrende utgangspunkt for barn og familier. 

Bleskestadmoen

Bleskestadmoen er en hytte med sjel på en vakker stølsvoll omkranset av fjellbjørkeskog og snaufjell. Den hyggelige selvbetjente hytta er Stavanger Turistforenings aller eldste hytte, og er et møtested mellom øst og vest i uminnelige tider. 

Stakken

Stakken ligger midt i et fiskeeldorado, med utallige vann med stor ørret. Hytta er også en del av den historiske vandreruta «Driftavegen gjennom Viglesdalen», og byr på interessant kulturhistorie.

Villa Vibrandsøy

Villa Vibrandsøy byr på bynært friluftsliv! Kun 800 meter fra Haugesund sentrum er øya Vibrandsøy – med et nyrestaurert hus, opprinnelig fra 1875. Huset er gjenskapt som en ærverdig villa og sto ferdig juni 2022. Øya er grønn og frodig med lune badeviker og lang strandlinje.

Vestland

Rød hytte under regnbue.
Haugesund Turistforening bygde Simlebu i 1977.

Sandvasshytta

Sandvasshytta ligger flott til ved Sandvatnet i Etne- og Saudafjellene. Den nye selvbetjente hytta ble bygget i 2010, og er romslig og fin. Det er robåt tilgjengelig for hyttas gjester. 

Blomstølen

Blomstølen er et idyllisk hyttetun omringet av mange fine turmål, flotte fiskevann og mye bær om høsten. Tunet består av tre hytter med god overnattingsplass og en fantastisk utsikt mot Blomstølsvatnet.

Simlebu

Gullruta, blir den kalt, ruta som blant annet går innom Simlebu i Etnefjellene. Det sier jo sitt om at dette er et vakkert område, og Simlebu og området rundt er intet unntak. Hytta til Haugesund Turistforening ligger fint til, med god utsikt over et storslagent landskap, mot fjell og nuter og støler på alle kanter. Også Folgefonna kan man få et glimt av i godvær.

Stovegolvet

Stovegolvet ligger 703 meter over havet. Her får man et fantastisk skue 360 grader over Stord og resten av øyriket. Se sola komme opp i øst bak Folgefonna og gå ned vest i havet. Fra gammelt av blir det sagt at en på klarværsdager kan se naustene på Englandskysten. Ta med kikkert og finn ut om det stemmer.

Selhamar

Selhamar er Bergen og Hordaland Turlags største hytte i Stølsheimen. Den ligger ved utløpet av Selhamarvatn og nås fra Eksingedalen og Vikafjellet.  Hytta ligger høyt i terrenget med god utsikt over landskapet.

Nipebu

Nipebu ligger idyllisk til ved Langevatnet i Askvoll kommune. Det er gode fiske- og turmuligheter i området, og båt og kano i naustet eller i vika rett nedenfor hytta.

Vigdalstøl

Vigdalstøl i Breheimen får man følelsen av å gå hundre år tilbake i tid – her ser det ikke ut som stort er gjort siden Hans Vigdal satte opp hytta rundt 1890. Men det stemmer jo slett ikke, husene er satt skinnende godt i stand. Overraskende nok, her på 800 moh., er hytta omgitt av frodig granskog, den ble plantet på 1800-tallet.

Vigdalstøl ligger svært lett tilgjengelig fra parkeringsplass ved Vårstølen forbi Øvre Vigdal, herfra er det en koselig rusletur inn til hytta. Et fint turmål fra hytta er den 1757 meter høye Vangsen. Fra toppen kan du se både til Jostedalsbreen og Jotunheimen. 

Målsethytta

Målsethytta ligger ved Målsetvatnet på Vikafjellet i Sogn, og har en enkel tilkomst. På sommeren kan du kjøre helt inn til hytta. Det er flere fine turmuligheter rundt hytta. Man kan gå opp bak hytta til nærmeste topp, Sopandefjellet (1154 moh) som cirka 4 km lang en vei og ca 280 høydemeter i stigning. Der får man flott utsikt ned til Vik. 

Hallingskeid

Hallingskeid Turisthytte ligger ved Bergensbanen, ca. 200 meter fra jernbanestasjonen. Hytta ligger i et åpent høyfjellsterreng egnet for besøk til alle årstider. 

Møre og Romsdal

Hytte mellom høye fjell
Skorgedalsbu ligger vakkert til mellom høye topper i Romsdalsfjella.

Kaldhusseter

Kaldhusseter ligger i Tafjord ved nordenden av det regulerte Kaldhussætervatnet. Hytta er tilknyttet hytte- og rutenettet i Tafjordfjella og er et flott utgangspunkt for turer i dette fjellområdet. Det er også gode fiskemuligheter i nærheten.

Kolåstindhytta

Kolåstindhytta ligger på Standaleidet, rett under Kolåstinden og Sætretindane, i et storslått alpint landskap. Her er det enkel adkomst med bilvei nesten til døra, og når du snur ryggen til bilveien har du hele herligheten foran deg - Sunnmørsalpane.

Skorgedalsbu

Skorgedalsbu har enkel adkomst og en flott beliggenhet som byr på både toppturer og god tilgang til hytte- og rutenettet i Romsdalsfjella. Dette gjør at den egner seg både for fjellsportfolket, samt for barnefamilier som ønser kort vei til hytte, kunne bo der over flere dager og gjøre dagsturer fra hytta.

Måsvassbu

Måsvassbu er en selvbetjent hytte som ligger vakkert til ved foten av Klauva (1512 moh.) i Romsdalsfjella. Det er mange fine turmuligheter i fjellene rundt hytta. 

Trollstua

Trollstua er den første hytta du kommer til om du begynner turen din langs fjordruta fra Kristiansund. Til hytta hører det med et naust som ligger nede ved vannet. Her finner du både en robåt og to kanoer som besøkende kan bruke Det er også fiskegarn her og mye fisk i vannet.

Trøndelag

Hyttetun
Kjølihytta fritt innunder Kjølifjellet, med en imponerende utsikt utsikt øst- og sørover.

Bårdsgarden

Bårdsgarden har helårsvei helt fram og ligger vakkert til med vid utsikt mot Kråkvasstind og vestover mot Storsalen og Innerdalsfjellene. På det flotte, selvbetjente kvarteret kan man bo i dagesvis og ha nye spennende turmål hver eneste dag.

Ramsjøhytta

Nye Ramsjøhytta ligger mektigt til ved Ramsjøen og foten av Fongen. Det er sjelden at ei turisthytte harmonerer så godt med sin omgivelser som nettopp her. Mange som kommer hit blir rett og slett målløse. Den bærende idéen med den nye hytta skal bidra til å forsterke opplevelsen av mektig fjellnatur med “utsikt til innsikt”

Kjølihytta

En godt bevart hemmelighet midt i Norge er Kjølihytta. Den ligger med endeløs horisont under Kjølifjellet, med vid utsikt øst- og sørover mot Sylmassivet. I dette åpne og storslagne landskapet er det tydelige spor etter gammel gruvedrift. Fra hytta er Kjølifjellet et fint turmål.

Skorovashøtta

Skorovashøtta ligger i flotte naturomgivelser i Namsskogan, og er et yndet mål og et fint utgangspunkt for friluftsliv. Hytta ligger rett ved vei, og ved de kjente turrutene og E1 og Grensesømmen.

Ferslia

Ferslia ligger ved helårsveg ved i Fersdalen i Meråker, og er et flott utgangspunkt for barnefamilier og andre som ønsker å gå både korte og lengre turer i en mangfoldig natur. 

Nordland

Hytte
Midt i Lofotens topptursmørøye ligger Nøkksætra

Holandsbua

Holandsbua i Sør-Helgeland ligger nydelig til innerst ved Holandsvatnet. Holandsvatnet er lett fremkommelig og gir muligheter for barn og barnefamilier, skoleklasser så vel som spreke fjellfolk og pensjonister. 

Virvasshytta

Virvasshytta ligger nær utløpet ved vestenden av Virvatnet i Rana kommune. Hytta ligger like ved godt fiskevann. Båt kan leies, og nøkkel fås på DNT Ranas kontor. Det er ellers mange kulturminner i området for de historisk interesserte.

Tverrbrennstua

Tverrbrennstua består av to hytter nær hverandre på Beiarfjellet og er et utmerket utgangspunkt for kortere og lengre turer i nærområdet, eller inn på Saltfjellet.

Fordi hyttene ligger så nær vei er den et fint turmål for barnefamilier. Her kan familiene ligge i ro to eller flere netter, og de kan ta småturer i nærområdet. En slik tur kan være opp på slake St. Olav som ligger like øst for hyttene. Der er det gruveskjerp fra gamle dager og en fantastisk utsikt. 

Beiarstua

Beiarstua ligger på ei furumo ved Tverrånes i Beiarn. Hytta er et godt utgangspunkt for dagsturer i området eller lengre turer inn på fjellet. Med bilvei helt fram er hytta velegnet for helgeturer, særlig for barnefamilier. Hit kan dere kjøre med bil nesten helt fram til døra. Flott terreng rundt hytta.

Nøkksætra

Når sommerturistene har reist og Lofoten finner hverdagsrytmen igjen, kan en tur til Nøkksætra gi den gode fjellopplevelsen vi søker. Det er bare å vandre rett ut fra Svolvær sentrum og innover i marka på god sti. Ved Øvre Svolværvatnet går stien bratt oppover og ender så den fine hytta, der karakteristiske Lofoten-topper speiler seg i Austre Nøkkvann. 

Ingemannhytta

Ingemannhytta er et lite smykkeskrin av en hytte i skogen og drives av Vesterålen Turlag. Hytta er lett tilgjengelig sommer og høst, og det er flere fiskevann i nærheten. 

Lossihytta

Lossihytta ligger i Narvikfjellan, og er en ubetjent hytte som er lett lett tilgjengelig fra vei. Av den grunn benyttes den endel av barnefamilier. De vakre fjellene Huinarcóhkka (1788 moh.) og Ippocóhkka (1727 moh.) er naboer til hytta.

Troms og Finnmark

Kvinne sitter i vinduskarm på hytte, med storslagen utsikt mot Harstad by bak seg.
Utsikten fra Maistua, rett ved Harstad, kan ta pusten fra deg.

Maistua

Maistua er en helt unik DNT-hytte beliggende ved Harstad. Hytta har fantastisk utsikt over Vågsfjorden og Harstad by, og er et populært turmål hele året. Maistua ligger ved inngangen til et flott turterreng i Medkilaheia 5 km sør for Harstad. Fra hytta kan man følge en tydelig sti til Vardheia (604 m.o.h.). Like vest for Vardheia kan du følge DNTs merkede løypenett. 

Haakonsbu

Den lekre hytta Haakonsbu ligger midt på Norges største øy Hinnøya (sett bort fra Svalbard). Haakonsbu er et perfekt turmål alle årstider. Det er fire merkede sommerruter hit. Hytta holder høy standard, og det er lagt vekt på komfortable senger, slik at du kan lade batteriene etter endt turdag. Badstuhytta er prikken over i’en!

Trollvassbu

Trollvassbu er et koselig overnattingsalternativ som ligger fint til ved Trolldalen, med utsikt opp mot vakre tinder. Trollvassbu er den nordøstligste av de fire hyttene på den populære turstien fra Snarbyeidet til Tromsdalen rett øst for Tromsø. 

Rostahytta

Rostahytta ligger nord i Indre Troms, nær svenskegrensa. Fra hytteveggen har man flott utsikt opp til ruvende topper med snøflekkede sider.

Altevasshytta

Altevasshytta ligger fint til i enden av Østerdalen ved Altevatnet, og hit er det bilvei helt fram. Hytta er et perfekt utgangspunkt for hytte-til-hytte-turer langs merkede ruter i vakkert høyfjellsterreng.

Nordlysobservatoriet Halde

Det historiske observatoriebygget i stein på Haldetoppen (907 moh) er en opplevelse i seg selv. Bygget ble oppført i 1899 og ble brukt til nordlysforskning. Nå er det en DNT-hytte, der medlemmer med DNT-nøkkel kan bo med god utsikt over Alta og områdene rundt. Du kan overnatte eller gå en dagstur.  Husk at hytta og toppen ligger svært værutsatt til, i bratt fjellterreng.  

Innlandet

Menneske sitter og ser utover fjellandskap.
Langsua byr på vakre høstfarger og myke stier. Her finner du blant annet DNT-hytta Storeskag og Storkvolvbu.

Veslefjellbua

Veslefjellbua er en selvbetjent DNT-hytte som ligger vakkert til på Venabygdsfjellet, kun en liten kilometer fra parkerings- og bussholdeplass. Bak rager det mektige fjellet Muen, et lokalt landemerke der det stiger opp i landskapet ved inngangsporten til Rondane. 

Skolla

Skolla består både av et leirsted som grupper kan leie, og en ubetjent hytte som drives av Hamar og Hedemarken Turistforening. Allsidigheten i området og lett adkomst gjør at hytta passer ypperlig til mange aktiviteter.

Mållia

Målia ligger nydelig til i hjertet av Hedmarksvidda med seterstemning og vidt utsyn. På Målia finnes det både en selvbetjent hytte og en større utleiehytte for grupper. 

Storkvolvbua

Storkvolvbua ligger høgt oppe i Storkvolven med flott utsikt over Langsua. Langsua har et lettgått terreng så mulighetene i området er mange for både store og små. Det er muligheter for lettere dagsturer - og stopp gjerne opp ved ett av de mange vannene.

Storeskag

Nå kan du overnatte på den nye flotte selvbetjente DNT-hytta på Storeskag, en helt ny hytte ved siden av den gamle hytta. Storeskag ligger i det vakre fjellområdet Langsua. Om sommeren er det mulig å kjøre helt inn til hytta, en super mulighet for deg som har små barn. 

I den nye hytta er det tørkerom og trivelig kjøkken med spisebord og åpent inn til stuekroken. Bygget inneholder også eget hunderom med hundebur og køyeseng med plass for to personer. 

Mæhlumsetra

Mæhlumsetra er en koselig ubetjent DNT-hytte som ligger i skogsterreng langs Jotunheimstien på Vardalsåsen, seks kilometer vest for Raufoss. Vardalsåsen har et stort antall merkede stier. Det er flere små vann, åpne myrer og fint skogsområder.

Lebiko

Lebiko er et gammelt finnetorp på Varaldskogen i Kongsvinger. Finnskogleden går gjennom torpet og 7-torprunden har naturlig startpunkt på norsk side her. Den ubetjente hytta kan nås med bil på sommeren. 

Viken

Hytte, høye trær og stjernehimmel.
Stemning på Fønhuskoia i Vassfaret en stjerneklar natt.

Vikerkoia

Vikerkoia ligger på Vikerfjell, Oslos nærmeste fjellområde. Her er det fine stier og hyggelig terreng. Den nye hytta åpnet i 2018 med ni senger. På gamle Vikerkoia er det plass til åtte. 

Fønhuskoia

Fønhuskoia er ei moderne og flott DNT-hytte som ligger idyllisk til i Vassfaret. I tillegg til hovedhytta er det mulig å overnatte på det koselige stabburet.

Røggjen

Røggjen er DNT Drammens nyeste hytte, og ligger i Vassfaret. Hytta har super beliggenhet i et flott rutenett. Peis og deilig sofa er det også, så her ligger alt til rette for fine turer og hyggelige høstkvelder inne på hytta.

Vikkelistallen

Vikkelistallen ligger rett ved siden Vikkelihytta rett ved vannet Store Vikka i Nannestad. Bygningen har vært der lenge, men er nå rehabilitert og gjort om til overnattingshytte med fire senger som bestilles separat, som én enhet. Overnattingsgjester kan fritt benytte hyttas kano og robåt. Redningsvester er tilgjengelig

Høgevarde

Høyt oppe på Norefjell finner du Nye Høgevarde, hytta til DNT Drammen og Omegn som er en arkitektonisk nyvinning i fjellet. Nye Høgevarde ligger like ved den gamle hytta, som naturlig nok har fått navnet Gamle Høgevarde. Store rom, skjeve vinkler og vide vindusflater gjør at man får en helt annen kontakt med naturen utenfor enn i tradisjonelle hytter. Etter en to timers fottur fra Tempelseter er du her, høyt oppe med flott utsikt.

Daggrø

Daggrø ligger ved Ragnhildstaultjørn, som er et fint fiskevann på Vegglifjell. Hytta har gjennomgått en oppgradering i det siste og fremstår som lys og hyggelig. Den ubetjente DNT-hytta har 12 sengeplasser.

Arnbjørnrud

Arnbjørnrud ligger midt i hjertet av vakre Trømborgfjella i Indre Østfold og er grundig oppusset. Hytta er ubetjent med tre soverom, 11 senger og alt utstyr man trenger.

Ravnsjøhytta

Ravnsjøhytta ligger vakkert til ved Ravnsjø i Svinndal i Våler, på en kolle 30 meter fra vannet med fin utsikt over innsjøen. Her er det flotte turmuligheter sommer som vinter. 

 

Oslomarka

Stallen

Mann i kano.
Gjennom Røyrivann gikk fløtetraseen i Losbydalen. Hytta er lett tilgjengelig med kano, og et godt utgangspunkt for padleturer sørover og nordover.

Stallen ligger like nord for Østmarka naturreservat, og har en helt fantastisk beliggenhet helt nede ved vannkanten til Røyrivann. Her kan du virkelig nyte lange og varme sommerdager, med kanoturer, bading og fisking. Hytta ligger rett ved den sjarmerende gammel tømmerkoia Røyrivannskoia.

Store Tømtehytta

Store Tømtehytta er en stor og flott tømmerkoie i Nordmarka, med kort avstand fra Maridalen. Hytta passer perfekt som et første stopp på en lengre tur i Nordmarka, og ligger på samme hyggelige tun som Lille Tømtehytta.

Skjeunnungsvolden

Den nye DNT-hytta Skjennungsvolden ligger idyllisk til i Nordmarka med nydelig utsikt over Skjennungen. Hytta er lett tilgjengelig fra Frongerseteren T-banestasjon og passer perfekt for barnefamilier som ønsker noen dager på hyttetur i Nordmarka. 

Vestfold og Telemark

Mann står utenfor hytte.
Selsli er en ubetjent hytte i Øst-Telemark, og drives av Kongsberg Turistforening. Hytta ligger i et variert og idyllisk landskap.

Presteseter

Presteseter ligger i flott skogsterreng i Larvik, ved Kopavann. Den ubetjente hytta er nydelig for en høsttur, med mange fine turmuligheter. Sommeren 2017 ble Presteseter pusset opp, og hytta fikk en oppgradering både utvendig og innvendig.

Hovedhytta leies ut til grupper, famlier, skoleklasser og lignende og har 22 sengeplasser. Kvarteret har sengebestilling, og er låst med standard DNT-lås og har fire sengeplasser.

Trollsvannstua og annekset på Trollsvann

Trollsvann ligger idyllisk til i skogen  på grensen mellom Larvik og Sandefjord kommune, og er et eldorado for alle som har lyst på en hyggelig hyttetur i høst. På Trollsvann finnes det tre overnattingsalternativer. Hovedhytta er en utleiehytte som er forbeholdt utleie til foreninger og skoleklasser. Annekset er en ubetjent hytte med plass til åtte personer. Hundehotellet er eget rom i annekset , med egen inngang. Der er det plass til to personer.

Øitangen

Vakre Øitangen ligger ytterst på nordspissen av Jomfruland. Helt her ute i havgapet kan du nyte stillheten, se de vakreste solnedganger og en stjerneklar himmel. Ta med deg familie eller venner og nyt noen avslappende dager i frisk havbris. På DNT Øitangen finner dere fire utleiehus, som kan leies samlet eller hver for seg. 

Fugleleiken

Ta med nære og kjære på hyttetur til den ubetjente DNT-hytta Fugleleiken. Her er det flotte turmuligheter enten målet for turen er å plukke bær, nå en topp, eller rett og slett bare nyte den fine naturen.

Fugleleiken ligger vakkert til i nordenden av Svanstulvann i Luksefjell. Mange kjenner denne hytta som vaffelhytta på Svanstul som du har vært innom å kjøpt vaffel på under skituren! Denne hytta er minst like fin i sommerhalvåret og er tilrettelagt for blant annet barnefamilier og andre som måttet ønske seg flotte naturopplevelser i Sauheradfjella.

Himingsjå Turisthytte

Himingsjå Turisthytte ligger ca. 711 moh. og er omkranset av 1000-meters topper. Hytta er ubetjent og låses opp med DNT-nøkkel. Himingsjå ligger perfekt til for opplevelser på Lifjell, og er lett tilgjengelig både sommer og vinter. 

Øvre Fjellstul

Øvre Fjellstul er ei koselig gammel seter som Kongsberg og Omegns Turistforening leier. Fram til 1967 var det seterdrift på Øvre Fjellstul. Setra ble restaurert på dugnad av ivrige DNT-medlemmer høsten 1971.

Selsli

Selsli er en ubetjent turisthytte i Øst-Telemark. Det er fine muligheter for rundturer fra hytta, både på merka og umerka stier. Men kan ta den fine utsynsturen til Baklisetra - som var hjemmefrontcelle under 2. verdenskrig - eller man kan ta turen opp på Selslinatten (809 moh) og nyte det praktfulle rundskuet derfra.

Finn flere fine DNT-hytter du kan dra til på UT.no!

Bli medlem i DNT

Som medlem i DNT får du medlemspris på over 580 hytter, turer og kurs, samtidig støtter du DNTs arbeid med å vedlikehold hytter og stier, og tilrettelegge naturen for flere.

Bli medlem i DNT
Bli medlem i DNT

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bli frivillig
Bli medlem
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Bli medlem
Seks feite fisketurer
Barn på fisketur til Selhamar i Stølsheimen, september 2017.
Seks feite fisketurer
Dra på vennetur
Nydelige Trollfjordhytta ligger på grensen mellom Vesterålen og Lofoten. Turen opp til hytta går fra Austpollen innerst i Trollfjorden.
Dra på vennetur