Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside
Tripp Trapp Triathlon 2019. 25 km padling, 4444 trappetrinn opp Flørli-trappene, 12 km terrengløp og 30 km sykkel i Lysefjorden.

Praktisk informasjon

Her er praktisk informasjon for deg som skal delta i Tripp Trapp Triathlon. Dette inkluderer generell informasjon om blant annet registrering, utstyr, og parkering, samt detaljert informasjon om padledelen, løpedelen og sykkeldelen. Informasjon om løypeprofilen finner du også.

START/MÅL

Startskuddet går kl.09.00. Fellesstart ved Lysefjordsenteret på Oanes. 

Målgang er samme sted som startområdet.

PARKERING

Ferje Oanes-Lauvvik starter ikke før tidlig nok lørdag morgen, som vil si at du må kjøre til Oanes via Ryfylketunnelen.

Du må transportere kajakk og sykkel til Oanes selv. Det er begrenset med parkering ved start, men romslig med plass på ferjekaien på Oanes. Det er også noe parkering langs veien ovenfor Lysefjordsenteret (parker på plen vedfjellvegg, utenfor hvit stripe, for å holde god avstand fra oppstillingsplass for ferjekø). Lysefjordsenteret har begrenset p-plass.

REGISTRERING

Alle må registrere seg i sekretariatet v/ Lysefjordsenteret og få utdelt startnummer mellom kl. 07.30. og 08.30. lørdag morgen. Startnummer festes på sykkelstyret.

SYKKELLEVERING

Du leverer sykkelen din ved start. Husk å merke sykkelen og eventuelle klær og utstyr med navn og telefonnummer. 

KAJAKKTRANSPORT

Fra Flørli frakter vi kajakken din tilbake til Oanes, hvor du henter den på vei hjem. Padleåren, vest og annet du ikke trenger på neste etappe legges i kajakken. Merk alt utstyret ditt godt med navn. 


BAGASJETRANSPORT

Bagasje som legges igjen i Vinddalen fraktes ned til målområdet. Her må det påberegnes noe venting. Vi ber om at ingen deltakere selv kjører til Vinddalen for å hente bagasje for å unngå trafikkfarlige situasjoner for deltakeren som fortsatt er på sykkelen. 


MAT OG DRIKKE

Det vil være en enkel drikkestasjon under årets arrangement, med mulighet for ta seg et glass saft. Deltakerne må selv medbringe det de trenger underveis i arrangementet.  


REGLER

Vi ønsker at deltakerne selv vurderer hva en trenger for å fullføre på en sikker og forsvarlig måte. Vi har følgende minimumskrav: 

Fjord

Alle må stille med egen kajakk, og være på sjøen ved flytebryggene på Lysefjordsenteret og klar til å padle når startskuddet går kl 09.00. Det er begrenset plass til å komme seg på fjorden ved Lysefjordsenteret, det er derfor lurt å være tidlig ute med å komme deg på sjøen så slipper du å stå i kø. 

Bruk helst kajakk som er beregnet for hav. Det er et krav at kajakken skal være selvflytende dersom du går rundt. Vest er påbudt. Ta med pumpe (med mindre kajakken er selvlensende), årepute og fløyte. Det forventes at deltakerne kan bruke dette og har øvd på kameratredning. Anbefalt utstyr: se www.utinaturen.no/ Det kan være krappe bølger og sterk vind i Lysefjorden. Du må vite at du kan håndtere kajakken i grov sjø, og du må kunne komme deg oppi kajakken selv.

Når du ankommer Flørli går du i land v/ferjelemmen. Det vil være medhjelpere tilstede som hjelper deg i land og tar hånd om kajakken din. Dersom du kommer til Flørli når ferja ligger ved kai, går du i land ved småbåtbrygga og får hjelp der. Følgebåter vil vise hvor du skal gå i land.

Alle kajakkene blir levert på Oanes samme dag. 

kajakkpadler

Løping

Du må ha med kart, kompass (evt. GPS), vindjakke, og mobiltelefon. Dette blir kontrollert før trappene. Dersom du ikke har med dette, får du ikke fortsette i konkurransen. Vi bruker ikke trackere og det er derfor viktig at du har med deg mobiltelefon. Redningshelikopter kan lokalisere telefonen din selv om du ikke har dekning (men den må være skrudd på). Det er ikke tillatt med piggsko pga. slitasje på trappene. Ingen kan starte senere enn kl 13:45 på trappene/løpet.​​​​​​​

Du bør forberede deg og se på veivalg over fjellet. Kartet som dekker området er Lysefjorden 1:50 000-kart fra Nordeca. Avstand målt i senere tid m/GPS er 12,24 km, 10 km i luftlinje. 

Det er ikke merket sti fra toppen av trappene ved demningen på Ternevatnet og over til sti som går under Stegafjellet.  Anbefalt rute er ned på venstre side av uttørket elveløp. Følg tråkk et stykke før du går direkte ned i kløft til det uttørkede elveløpet. Hold venstre når du er kommet et stykke ned. Hold høyden inn på grusvei. Denne grusveien kan det lønne seg å følge opp til første sving for der etter ta rett høyre på kompasskurs over til liten foss under Stegafjellet. Merket løype helt til Vinddalen via Skåpet finner du på toppen av fossen.

Bruk litt tid å studere kartet på forhånd og husk å ta med kart, kompass, og mobiltelefon.

Husk at søppel ikke skal kastes i løypa.

Kart over løpeetappen

Sykling

Alle stille med egen sykkel, hjelm og lys foran og bak. Det kan være lurt å ha med ekstra sykkelslange og verktøy. 

Sykkelen leveres ved start og blir fraktet til Vinddalen. 

Ingen kan starte senere enn kl 18:15 på sykkeletappen.

De første 800 meterene av sykkeletappen går på grusvei, resten på asfalt. Det er flere ferister som skal passeres. Vær obs på krappe svinger i starten av etappen og kryssing av vei like før mål hvor det kan være mye biler til/fra ferja Oanes-Lauvvik. 

Bagasje som du ikke bruker på sykkeletappen kan leveres til de frivillige i Vinddalen. Vi vil frakte ned bagasje så fort som mulig, men noe ventetid må påregnes. Vi ber om at ingen deltakere selv kjører til Vinddalen og henter bagasjen for å unngå trafikkfarlige situasjoner for deltakerne som fortsatt er i løypa. 

NB! Fullfører du ikke løpet, må du selv få fraktet sykkelen ned før bakkemannskapet kommer ned fra fjellet, eller gi beskjed til leder for beredskap og sekretariatet ved mål på Oanes – så slipper vi en unødvendig leteaksjon.

En deltaker har funnet sykkelen sin og starter sykkeletappen fra Vinddalen

Løypeprofil

Dette venter deg underveis på verdens vakreste triatlon: 

  • 25 km padling inn halve verdensattraksjonen Lysefjorden
  • Opp Nord-Europas lengste trapp (4444 trinn)
  • 12 km terrengløp gjennom Frafjordheiene
  • 30 km sykling

Her finner du kart og høydeprofil for løypen

Kontakt oss

Stavanger Turistforening

Postboks 239, 4001 Stavanger
tlf: 51 84 02 00
e-post: tursenter.stavanger@dnt.no


Hovedansvarlig

Per Henriksen
tlf: 982 17 262
e-post: per.henriksen@dnt.no

 

 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem