Sti- og rutedugnad i Stavanger Turistforening

Frivillige sørger for å rydde og merke vårt store stinettverk. Rutedugnader gir deg unike turopplevelser både i fjellet og i nærmiljøet.

Merking av ruter og stier i fjellet 
 
Mellom hyttene våre er det merkede løyper. Små varder og den røde T-en viser vei. For at merkingen skal være tilfredsstillende god, er vi avhengig av hjelp fra frivillige. Det er alltid behov for å merke en eksisterende rute med røde T-er, sette opp varder, legge ut planker over myra eller sette opp et skilt som er blåst ned.  
Har du en favorittrute eller et fjellområde som betyr litt ekstra for deg kan du bli løypefadder. Da får du ansvar for å merke en bestemt rute. Du sørger for at den er T-merket og vardet etter fastsatt standard.  
 
Merking av løyper i nærområdet 
I Stavanger og en rekke andre kommuner er det merket nærturer som tråkler seg gjennom boligområder og grøntområder. Løypene er merket på lyktestolper, gjerdeklyvere og trestolper som viser vei gjennom grøntområder. Om du liker å gå tur i nærområdet, så kan du bli fadder til en eller to løyper. Du passer da på at løypene er merket etter ønsket standard, og melder inn eventuelle mangler.  
 
Merkehåndboka 
Det er klare regler for hvordan løypene skal merkes. I merkehåndboka får du en god oversikt over hvordan dette skal gjøres. Stavanger Turistforening arrangerer også merkekurs, for at du skal få mest mulig kunnskap om merking av løyper og stier. 

Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem