Hopp til hovedinnhold
Logo
Til DNT.no forside
Tilbake til Aktuelt

Milliongave til inkluderingsarbeidet vårt

Sparebankstiftelsen SR-Bank gir i dag 2 millioner kroner til Stavanger Turistforening sitt arbeid med å bruke naturen som inkluderingsarena.

Publisert: 27. mai 2024
Skrevet av: Agnethe Larsen
Nyheter
En mann og to damer står med en gavesjekk i hånden og smiler.
OVERREKELSE: Daglig leder i Stavanger Turistforening, Preben Falck (fra venstre) og leder for aktivitet Jane Byberg var strålende fornøyde med å motta gaven fra Jannicke Haugan og Sparebankstiftelsen SR-Bank Haugan fra Sparebankstiftelsen SR-bank. Foto: Maren Evensmo Jacobsen

– Denne gaven gjør at vi kan fortsette å jobbe for å rekruttere og inkludere flere grupper i samfunnet til friluftslivet. Vi kan nå jobbe videre med innvandrerorganisasjoner og deres deltakere som er barn, unge og deres familier. Sammen ønsker vi bygge gode oppvekstmiljø gjennom å engasjere og styrke foreldre og voksne som vil bidra med å sette trygge rammer for barn og unge, sier Jane Byberg som er leder for aktivitet og folkehelse i Stavanger Turistforening.

DNT ønsker å speile befolkningssammensetningen med både etnisk og kulturelt mangfold i friluftslivet, men dette klarer DNT ikke alene. Gjennom samarbeid kan vi dele kompetanse og tilpasse tilbudet til nye generasjoner i tråd med DNTs verdier. 

– Det er avgjørende at vi samarbeider med andre organisasjoner som kan være brobyggere for å nå nye deltakere, skape gjensidig forståelse og spre kunnskap om Norsk turtradisjon og friluftsliv, understreker Byberg.

Samskaping gjennom samarbeid

I prosjektet "Naturen som inkluderingsarena" skal Stavanger Turistforening videreutvikle en samarbeidsmodell i tett samarbeid med flere aktører fra frivillig og offentlig sektor. Målet er å øke deltakelsen i friluftsliv som fritidsaktivitet for barn og unge, samt styrke samarbeidet med aktørene som arbeider med målgruppen.

Samarbeidsmodellen stimulerer til frivillighetsbygging og kompetansebygging på tvers av organisasjoner, både på organisasjonsnivå og på individnivå. Arbeid inn mot familier med sosioøkonomiske utfordringer kan være ressurskrevende og tar tid, derfor ønsker vi i første omgang å se på dette som en pilot på 3 år, utdyper Byberg.

Stavanger Turistforening ønsker å satse på nøkkelpersoner i organisasjonene slik at kunnskap og kompetanse kan komme flere til gode.

– Vi har gode eksempler på at samarbeidsmodellen som arbeidsmetode gir økt samfunnsmessig gevinst der vi klarer å ta hensyn til både natur, mennesket og økonomi. Prosjektet har stort potensial lokalt, regionalt og nasjonalt i vår organisasjon, men også overføringsverdi til andre organisasjoner, avslutter Byberg.

Familieleir på Ådneram sommeren 2022 hvor ukrainske flyktninger fikk være med turlederne Karin og Harald Bøhn på minnerike turopplevelser.
NATUREN ER INKLUDERENDE: Stavanger Turistforening er takknemlig for å kunne fortsette å jobbe målrettet med å inkludere enda flere mennesker i naturen. Dette bildet er fra en fellestur med Barnas turlag hvor ukrainske flyktninger og familier fra flere kulturer var på tur sammen til Ådneram. Foto: Agnethe Larsen
Del artikkel:
Del på e-post

Se også

Bli frivillig
Bilder fra 7-nutsturen 2022, fra Dale til Gramstad over sju topper. Frivillig, dugnad, drikkestasjon på Gramstad.
Bli frivillig
Bli medlem
Stranddalen turisthytte sommeren 2022.
Bli medlem